Στηρίξτε μας

Ρωτήστε τους υποψήφιους τι θα κάνουν για τα ζώα στην περιοχή τους!

15 Μαρτίου 2014 21:59 | Επικαιρότητα
Ρωτήστε τους υποψήφιους τι θα κάνουν για τα ζώα στην περιοχή τους!

Αν τα ζώα ψήφιζαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014...

Ένα πλήρες ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες προετοίμασε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία παροτρύνει τους συλλόγους, σωματεία - μέλη της να το θέσουν υπ’ όψιν των υποψηφίων στις περιοχές ευθύνης τους, ώστε να τους αναγκάσουν να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για το μείζον κοινωνικό θέμα της κακοποίησης των αδέσποτων – κυρίως στην Ελλάδα – αλλά και της διαχείρισης του πληθυσμού τους.

Αν ανήκετε σε κάποιον δραστήριο φιλοζωικό σύλλογο μη διστάσετε να το κάνετε. Απευθυνθείτε σε εκείνους που διεκδικούν την ψήφο μας και ζητήστε τους να απαντήσουν και να δεσμευτούν επί της ουσίας. Και επειδή δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να αγνοούν τις υποχρεώσεις τους - σε περίπτωση που εκλεγούν - αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τους θυμίσετε τι οφείλουν να πράξουν για τα ζώα και για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας. Το φιλοζωικό κίνημα στην Ελλάδα πατάει πλέον γερά στα πόδια του έχει άποψη, δράση και δημόσιο λόγο που γίνεται αποδεκτός και εισακούγεται.

Θυμίστε στους υποψηφίους της περιοχής σας ότι στην Ελλάδα δεν ψηφίζουν μόνο οι κυνηγοί, τους οποίους όλα τα κόμματα λίγο – πολύ «γλύφουν» αφού τους αντιμετωπίζουν ως αμιγές εκλογικό σώμα παραβλέποντας τις ζημιές που αυτό το «θανάσιμο» για τα ζώα σπορ προκαλεί στο φυσικό περιβάλλον. Στην Ελλάδα ψηφίζουν και αυτοί που αγαπούν το περιβάλλον και αυτοί που σέβονται τα ζώα και πασχίζουν καθημερινά να τα προστατέψουν από κάθε είδους εκμεταλλευτές και δυνάστες.

Τι μπορείτε να ρωτήσετε τους υποψήφιους της περιοχή σας

Πριν τέσσερα χρόνια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Ζωοφιλικών Σωματείων (ένα άτυπο όργανο μέσω του οποίου δραστηριοποιούνται δεκάδες φιλοζωικά σωματεία και από το οποίο συστάθηκε και η Π.Φ.Π.Ο.) ζήτησε από τους  κατά τόπους υποψήφιους των εκλογικών συνδυασμών να τοποθετηθούν και να  δεσμευθούν προεκλογικά για το τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της προστασίας των ζώων στην περιοχή  τους.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια σήμαναν για τους κατοίκους αυτού του τόπου την ολοκληρωτική αλλαγή στην ζωή τους. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, ιδιοκτήτες κατοικίδιων αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα διαβίωσης των ζώων τους την στιγμή που τους πνίγουν τα χρέη, οι προϋπολογισμοί των Δήμων και των Περιφερειών, έχουν συρρικνωθεί, τα οικονομικά των φιλοζωικών σωματείων είναι σε άθλια κατάσταση. Παρόλα αυτά, Δήμοι που ήθελαν να κάνουν δουλειά, την έκαναν άριστα.

Άλλοι Δήμοι αντιμετώπισαν τα αδέσποτα της περιοχής τους αποτελεσματικά, επιδεικνύοντας ευαισθησία και εξυπνάδα. Άλλοι, αντιθέτως, είτε αδιαφόρησαν για τις υποχρεώσεις τους και κρύφτηκαν πίσω από την οικονομική κρίση, είτε προέβησαν σε άστοχες έως εγκληματικές ενέργειες κατά των αδέσποτων (στοιβάζοντας τα ζώα σε παράνομα καταφύγια, κ.τ.λ).

Οι δε Περιφέρειες δεν στάθηκαν ικανές να προστατέψουν περιβάλλον και πανίδα (χερσαία και θαλάσσια) καθώς κρύφτηκαν πίσω από την ανεπάρκειά τους σε προσωπικό και στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε ως προς τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες μεταξύ Δήμων και Περιφερειών, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την τετράχρονη εμπειρία της δράσης της Π.Φ.Π.Ο. είναι ότι δεν χρειάζονται υπέρογκα ποσά  ούτε για την εφαρμογή της νομοθεσίας, ούτε για την αποτελεσματική  δράση για τα αδέσποτα.

Χρειάζεται απλά… βούληση!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ακούγοντας τις ανησυχίες των χιλιάδων φιλόζωων που εκπροσωπούνται μέσω των σωματείων – μελών της, από όλη την Ελλάδα, σας απευθύνεται εκ νέου.

Οι ερωτήσεις οι οποίες σας τίθενται είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των σωματείων. Σας δίνουν, την δυνατότητα να αναδείξετε το ήδη υπάρχον έργο σας, ή να αναπτύξετε τις θέσεις σας, αλλά και να ενημερωθείτε για τα θέματα που αφορούν στην προστασία της πανίδας.

Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, οι επιλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την αντιμετώπιση των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο ψήφου για χιλιάδες πολίτες.

Πολίτες οι οποίοι άσχετα από τον βαθμό της φιλοζωικής τους κουλτούρας, αγωνιούν για την προστασία αλλά και τα δικαιώματα των ζώων  και του περιβάλλοντος γενικότερα. Οι απαντήσεις των συνδυασμών θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο, σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., καθώς και όπου αλλού  κρίνεται αναγκαίο προς ενημέρωση των πολιτών.

Η Π.Φ.Π.Ο. έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες  προτάσεις στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,   Προστασίας του Πολίτη,  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μεταφορών και Δικτύων και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνεργάζεται στενά με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας. Έχει συμβάλλει σημαντικά στην σύσταση του νέου νόμου 4039/2012, και των άλλων νόμων που αφορούν   στα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα  και  δεσποζόμενα,  αλλά και στη λήψη αποφάσεων και μέτρων σε ότι αφορά στα ζώα σε τσίρκο,  το κυνήγι, τα γουνοφόρα, τα παραγωγικά ζώα, τα πειραματόζωα κ.τ.λ.

Αν συνεργαστεί η τοπική αυτοδιοίκηση με τους εθελοντές των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών σωματείων, θα καταφέρουμε μαζί να  περιορίσουμε την κρίση ΜΟΝΟ στο επίπεδο το οικονομικό.

Θα κρατήσουμε όρθιες, αξίες όπως: η αλληλεγγύη, η συμπόνια και ο σεβασμός στην ζωή.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ

Θέμα 1ο – Αντιμετώπιση  των αδέσποτων ζώων

1.     Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν αφ’ ενός για την ευζωία των αδέσποτων, αφ’ ετέρου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων  γνωρίζουμε ότι είναι περιορισμένες. Το θέμα των αδέσποτων ζώων  παρόλα αυτά έχει πολλές προεκτάσεις, ηθικές, κοινωνικές, πολιτιστικές , τουριστικές κ.τ.λ, ο δε αριθμός τους στον Δήμο σας είναι πολύ υψηλός με τάσεις συνεχούς αύξησης.

Θα διαθέσετε ικανά κονδύλια και μέχρι ποιού ποσού από τον προϋπολογισμό του Δήμου, για ζητήματα στείρωσης, σίτισης, περίθαλψης αδέσποτων, ενημέρωσης των πολιτών, εκπαίδευσης των μαθητών;

Έχετε κάποια εικόνα για το πλήθος των αδέσποτων του Δήμου σας, καθώς και για το πρόβλημα που δημιουργείται στους πολίτες;

Θα συνεργαστείτε με το/τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία, ώστε η αντιμετώπιση των αδέσποτων να είναι το δυνατόν πιο αποτελεσματική;

2.     Στην χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί;

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας στην περιοχή σας εξολοθρεύονται πολλά αδέσποτα με την μέθοδο της δηλητηρίασης.

3. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε, ως Δημοτική αρχή;

Αν είσαστε ήδη Δημοτική αρχή, έχετε λάβει μέτρα κατά των δηλητηριάσεων;

4.     Στις υποχρεώσεις των Δήμων συμπεριλαμβάνεται και η φροντίδα των ζώων μετά την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, ο Νόμος προβλέπει την δημιουργία σημείων σίτισης αδέσποτων ζώων. Ήδη αρκετοί Δήμοι προχώρησαν στην τοποθέτηση σημείων σίτισης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος σας έχει τέτοια σημεία, και αν όχι, προτίθεται να δημιουργήσει;

Ποιά είναι η γνώμη σας για τους περιορισμούς του νόμου στην επανατοποθέτηση των αδέσποτων;

Συμφωνείτε με την θέση αυτή και αν όχι για ποιους λόγους;

5.     Είσαστε ενημερωμένοι  για τα κρούσματα λύσσας, ελαχιστότατα βέβαια , που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας;

Θεωρείτε ότι η χώρα μας έχει έξαρση λύσσας ή είναι μια μέθοδος αύξησης των εσόδων των πολυεθνικών κτηνιατρικών εταιριών;

Τι μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεστε να λάβετε, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί  σωστά, χωρίς να δημιουργείται άσκοπος πανικός στους δημότες σας;

Θέμα 2ο – Κυνοκομεία – Δημοτικά κτηνιατρεία

1.      Δεν έχει ο Δήμος σας  κυνοκομείο ή Δημοτικό κτηνιατρείο.

Για ποιο λόγο δεν έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα ο Νόμος ο οποίος ορίζει σαφέστατα ότι μέχρι τις 2-2-2014 ο κάθε Δήμος θα πρέπει να λειτουργεί εγκαταστάσεις αντιμετώπισης  των αδέσποτων, ήτοι δημοτικό κτηνιατρείο η κυνοκομείο, ως χώρος όμως ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ και μόνο παραμονής και όχι εγκλεισμού των ζώων;

Γνωρίζετε ότι ο νόμος απαγορεύει την ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων και ότι τα κυνοκομεία είναι χώροι προσωρινής παραμονής των ζώων, δηλαδή, μετά την περισυλλογή τους, στειρώνονται, θεραπεύονται , και στην συνέχεια υιοθετούνται  ή  επανατοποθετούνται στο σημείο, από όπου περισυνελέγησαν;

2.     Ο Δήμος σας διαθέτει κυνοκομείο

Τα υπάρχοντα κυνοκομεία χαρακτηρίζονται κατά τεκμήριο ως κολαστήρια, αφού τα περισσότερα δεν έχουν τις προδιαγραφές, το απαραίτητο προσωπικό, διαθέτουν ασυλοποιημένα ζώα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν για τον οποίο έχουν αδειοδοτηθεί, τα ζώα δεν στειρώνονται, δεν θεραπεύονται, αργοπεθαίνουν αβοήθητα, ζουν έγκλειστα σε ένα κλουβί  εφ’ όρου ζωής.

Το κυνοκομείο του Δήμου σας τηρεί τις προδιαγραφές τις οποίες ο Νόμος ορίζει;

Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για την αποσυμφόρηση του κυνοκομείου σας αλλά και την παραπέρα φροντίδα των αδέσποτων ζώων; (περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, θεραπείες, υιοθεσίες και  γενικώς ευζωία αυτών).

3.     Δημοτικά κτηνιατρεία

Το κυνοκομείο του Δήμου σας διαθέτει στην δομή του δημοτικό κτηνιατρείο;

Γνωρίζετε τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος με την ίδρυση ενός δημοτικού κτηνιατρείου; (Οφέλη αφ’ ενός οικονομικά, αφ’ ετέρου υπέρ της ευζωίας των αδέσποτων και της δημόσιας υγείας).

Για ποιό λόγο θα προτιμούσατε να συνεργάζεται ο Δήμος με ιδιώτες κτηνίατρους, αντί να ιδρύσει δημοτικό κτηνιατρείο;

Πρόκειται να ιδρύσετε δημοτικό κτηνιατρείο, το οποίο έχει πολλά υπέρ έναντι του κυνοκομείου;

Με ποιό τρόπο θα βοηθήσετε στην καλύτερη λειτουργία του υπάρχοντος δημοτικού κτηνιατρείου;

Θα συνεργαστείτε με τους Έλληνες και τους  Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους  έτσι ώστε να στειρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αυτών αδέσποτων με ελάχιστο κόστος;

Για εκτενέστερη ενημέρωσή σας, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα της Π.Φ.Π.Ο. www.pfpo.gr.

Θέμα 3ο – 5 μελής επιτροπή

Γνωρίζετε ότι η 5μελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων έχει την αρμοδιότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων;

Μέχρι σήμερα, έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα με αρμόδιους αντιδημάρχους, να αποκρύπτουν στοιχεία από τον έλεγχο της επιτροπής και μάλιστα από τα κατ’ ουσία αρμόδια, ήτοι τα φιλοζωικά σωματεία.

Θεωρείτε  την ευθανασία  μέθοδο μείωσης των αδέσποτων;

Γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία και σε ποιες περιπτώσεις ο νόμος επιτρέπει αυτή;

Θέμα 4ο – Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες

1.    Είναι γνωστό ότι τα αδέσποτα είναι σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ αποτέλεσμα της εγκληματικής ανευθυνότητας που επιδεικνύουν οι κάτοχοι σκύλων και γατών. Ομάδες που κυρίως ευθύνονται για την αύξηση των εγκαταλειμμένων σκύλων είναι οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι ιδιώτες οι οποίοι συνήθως δεν σημαίνουν και δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους, συχνά δε, τα εγκαταλείπουν όταν δεν ανταποκριθούν στο «καθήκον» τους (κυνήγι, φύλαξη ζώων κ.τ.λ.).

Το αποτέλεσμα είναι να «πλημμυρίζει» ο Δήμος αδέσποτα.

Τι μέτρα θα λάβετε;

Θα ενημερώσετε τους κατόχους κατοικίδιων για τις υποχρεώσεις τους και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο;

Θα συνεργαστείτε με τους ιδιώτες κτηνίατρους, όπως και με το τμήμα κτηνιατρικής της περιφέρειας, έτσι ώστε να λάβει γνώση ο Δήμος των ηλεκτρονικών σημάνσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα δεσποζόμενα κατοικίδια;

Θα επιβάλετε, μέσω απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ανταποδοτικό τέλος έως 3 ευρώ ανά σημαινόμενο ζώο, όπως ο νόμος ορίζει,  το οποίο θα βοηθήσει στην βιωσιμότητα του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων;

2.     Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, είναι υπεύθυνοι τις περισσότερες φορές για την δυσφορία που εκφράζεται από συμπολίτες τους προς τα ζώα. Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, παραβλέπουν, την υπάρχουσα νομοθεσία, αφ’ ενός μη τηρώντας κανόνες ευζωίας των ζώων, αφ’ ετέρου, μη ασκώντας αυστηρή επιτήρηση στο ζώο τους, με αποτέλεσμα να καταπατούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους.

Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε;

Θέμα 5ο – Αρμοδιότητες ΕΛ.ΑΣ. 

Ως γνωστόν οι  αρμοδιότητες της Δημοτικής αστυνομίας έχουν περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ.

Θα συνεργαστείτε  στενά με την ΕΛ.ΑΣ.  ώστε να αρχίσει η βεβαίωση από την ΕΛ.ΑΣ. των παραβατικών καταστάσεων εις βάρος των ζώων και στην συνέχεια   η επιβολή του προστίμου από τον Δήμο σας προς όφελος του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων του Δήμου;

Ή θεωρείτε , ότι  λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα πρέπει να επιβάλλετε τα  πρόστιμα που ορίζει;

Θέμα 6ο – Τουριστικές επιχειρήσεις 

Ο Δήμος έχει σημαντικά έσοδα από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτές είναι που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη αδέσποτων και πολλές από αυτές ευθύνονται για την μαζική εξόντωσή τους, πριν και μετά την τουριστική περίοδο.

Πολλές παραλιακές επιχειρήσεις, αδιαφορούν εγκληματικά για την προστασία της άγριας και θαλάσσιας πανίδας, είτε ρίχνοντας τα σκουπίδια τους και τα απόβλητά τους στην θάλασσα ή σε πλαγιές, είτε απλώνοντας τις ξαπλώστρες τους στην παραλία. Αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται εκατομμύρια φωλιές χελωνών και άγριων πουλιών, και να θανατώνονται χελώνες, δελφίνια και άλλα κητώδη από κατάποση σκουπιδιών.

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε;

Θα ενημερώσετε τους επιχειρηματίες για τις υποχρεώσεις τους;

Θα τους ζητήσετε να συμμετέχουν στα προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου;

Θα επιβάλετε σκληρές κυρώσεις;

Θέμα 6ο – Περιοχές Natura 

Στον Δήμο σας υπάρχουν πολλές προστατευόμενες περιοχές, χαρακτηρισμένες ως Natura. Εκεί, καταφεύγουν κυρίως τα αποδημητικά πτηνά.

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προστασία της άγριας πανίδας στις περιοχές αυτές; (λαθροθηρία, ρίψη, μόλυνση υδάτων κ.τ.λ.).

Θέμα 7ο – Εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία

Στα πλαίσια του Άρθρου 18 του Ν.4039/2012, οι αρχές έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών και προαγωγής της φιλοζωίας. Βάσει αυτού, διοργανώνονται διαρκώς εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, όσο και από άλλους φορείς.

Πως σκέφτεστε να ενημερώσετε και ευαισθητοποιήσετε  τους δημότες του Δήμου σας;

Προτίθεστε να συνεργαστείτε με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο για την εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων σε μαθητές;

Θέμα 8ο – Υπεραλίευση

Προτίθεστε να προχωρήσετε σε συνεργασία με τις αρμόδιες καθ’ ύλην  λιμενικές αρχές, ώστε να σταματήσει η έμμεση (μόλυνση, υπεραλίευση) και άμεση κακοποίηση της θαλάσσιας πανίδας; (βιαιοπραγίες κατά δελφινιών,  χελώνων, φωκών κ.τ.λ. από αλιείς;)

Προτίθεστε να οργανώσετε ενημέρωση των αλιέων, με την βοήθεια των οργανώσεων που ειδικεύονται στην περίθαλψη και προστασία της θαλάσσιας πανίδας; («Αρχέλων», «Tethys», «Πέλαγος», «Μom» κ.ά.)

Θέμα 9ο – Δημόσιοι χώροι και δεσποζόμενοι σκύλοι.

Στις μεγάλες πόλεις, η έλλειψη χώρων άθλησης τόσο ανθρώπων όσο και ζώων, είναι τεράστιο πρόβλημα. Τα ιδιόκτητα ζώα, έχουν την ανάγκη εκτόνωσης (τρέξιμο – παιχνίδι – συναναστροφή με άλλους σκύλους) κάτι που απαγορεύεται να γίνεται σε μη ελεγχόμενους χώρους.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις πινακίδες  σε διάφορα πάρκα, πλατείες κ.τ.λ. που απαγορεύουν τα ζώα;

Θα τοποθετούσατε τέτοιες πινακίδες;

Γνωρίζετε ότι οι πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο σκύλων στους κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομες και καταχρηστικές;

Για ποιο λόγο ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί με ενημερωτικές πινακίδες και εξακολουθείτε να είστε μη σύννομοι;

Έχει ο Δήμος σας την πρόθεση δημιουργίας χώρου άθλησης δεσποζόμενων ζώων, γνωρίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα περιορίσει κατά πολύ την ύπαρξη ανεξέλεγκτων σκύλων, ελεύθερων σε άλλους δημόσιους χώρους;

Θέμα 10ο -  Ζωολογικοί κήποι

Υπάρχει στον Δήμο σας δημοτικός κήπος ή δημοτικός ζωολογικός κήπος ή ακόμα και ζωολογικός κήπος ιδιωτικών συμφερόντων;

Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες , ώστε σε συνεργασία με τις  καθ’ ύλην αρμόδιες Δασικές και  Περιφερειακές αρχές  να ληφθούν μέτρα

α. για την   ευζωία των ζώων  αυτών;

β. την επανένταξή  τους στο φυσικό τους περιβάλλον στις περιπτώσεις των ζώων που μπορούν να επανενταχθούν;

Με ποιό τρόπο θα το κάνετε αυτό;

Θα απευθυνθείτε σε οργανώσεις οι οποίες ειδικεύονται στην περίθαλψη και επανένταξη των άγριων ζώων;

Θέμα 11ο – Παραγωγικά ζώα

Στην περιοχή σας υπάρχουν έμποροι πουλερικών , χοίρων, αιγοπροβάτων τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Έχετε την πρόθεση να  συνεργαστείτε με τις αρμόδιες  αρχές  ώστε από κοινού να πράξετε τα δέοντα για να εφαρμοστεί η νομοθεσία και γι’ αυτά τα ζώα;

Ευχαριστούμε θερμά  για την συνεργασία σας και αναμένουμε τις απαντήσεις σας, ώστε ως φιλοζωικό κίνημα να τοποθετηθούμε επί των θέσεων των υποψηφίων Δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων για τα θέματα των ζώων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή – δέσμευση για την φροντίδα των αδέσποτων από τους υποψήφιους

Τουίτ με «δεσμευτικές» δηλώσεις για την προστασία των αδέσποτων της Αθήνας

Ο δήμαρχος Πειραιά απειλεί εκείνους που ταΐζουν αδέσποτα

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Δήμαρχος Τυρνάβου: Καταδικάζει την κακοποίηση των πουλερικών στο καρναβάλι

Θύμα της γραφειοκρατίας τα αδέσποτα της Πάρου

Η Π.Φ.Π.Ο. προωθεί τον θεσμό των Δημοτικών Κτηνιατρείων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. αγγελικη

    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ LESVOSNEWS.NET ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ.

  2. Θανάσης

    «Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν αφ’ ενός για την ευζωία των αδέσποτων, αφ’ ετέρου για την προστασία της δημόσιας υγείας.»

    Εκθέτουν τα αδέσποτα σε κίνδυνο την δημόσια υγεία;

    Η δικιά μου υγεία πάντως από την δημόσια καπνούρα των τσιγάρων κινδυνεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.