Στηρίξτε μας

Θα απελευθερώσουν στο Ρέθυμνο την θαλάσσια χελώνα που φρόντιζαν επί 5 μήνες

10 Ιουλίου 2017 12:00 | Επικαιρότητα
Θα απελευθερώσουν στο Ρέθυμνο την θαλάσσια χελώνα που φρόντιζαν επί 5 μήνες

Στην απελευθέρωση της θαλάσσια χελώνας του είδους Caretta – caretta που βρέθηκε εξασθενημένη να υποφέρει από υποθερμία στη Λέρο θα απελευθερώσουν μέλη και εθελοντές του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο της Κρήτης μετά από φροντίδα πέντε μηνών.

PolyphitosCaretta 2

Η απελευθέρωση του θαλάσσιου ερπετού, που το ονόμασαν Πολύφυτο, θα γίνει σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του συλλόγου, με τον όμιλο Grecotel και τον Δήμο Ρεθύμνης στις 11:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace στην περιοχή Μισσίρια.

O Πολύφυτος είναι μια μεγάλη αρσενική θαλάσσια χελώνα και το καβούκι του έχει μήκος 78 εκατοστά ενώ το βάρος του φτάνει τα 60 κιλά. Τον βρήκε πριν από πέντε μήνες ο κτηνίατρος της Λέρου, Μιχάλης Κοντραφούρης, μέλος του Δικτύου ΑΡΙΩΝ, να υποφέρει από υποθερμία.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ επανεντάσσει στο φυσικό περιβάλλον τις θεραπευμένες θαλάσσιες χελώνες μέσα από μία ανοιχτή, δημόσια διοργάνωση, που συνεχίζεται και φέτος. Και εξηγεί: «Η παρατήρηση ενός άγριου και σπάνιου είδους αποτελεί μοναδικό γεγονός. Όταν η παρατήρηση αυτή αφορά ένα είδος το οποίο επιστρέφει και πάλι υγιές στο φυσικό του περιβάλλον, αποτελεί και μοναδικά συγκινητικό γεγονός.

Είναι σκοπός και στόχος του ΑΡΧΕΛΩΝ να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες για ένα σπάνιο είδος όπως η θαλάσσια χελώνα, έναν πρόγονο των δεινοσαύρων που απειλείται και που τα τελευταία χρόνια έχει ανάγκη προστασίας από τον άνθρωπο. Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών στην Κρήτη προβλέπεται να γίνουν και ενημερώσεις στους αλιείς καθώς και διανομή ειδικού εργαλείου για την απεμπλοκή των χελωνών από αλιευτικά εργαλεία, πρόγραμμα υποστηριζόμενο από το Life Euroturtles.

Με αφορμή μια "απελευθέρωση" ο άνθρωπος έρχεται πιο κοντά στην άγρια φύση, συνδέεται με αυτή του την πλευρά που έχει ξεχαστεί μέσα στο αστικοποιημένο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, επικοινωνεί με τα υπόλοιπα είδη και θυμάται μπροστά στο δέος της εικόνας ενός άγριου είδους, ότι και ο ίδιος, αποτελεί μέρος μιας αλυσίδας που δεν έχει ιεραρχία καθώς το ένα είδος στηρίζει και εξαρτάται από το άλλο και που αν το ένα χαθεί θα έχει άμεση επίδραση και στα υπόλοιπα».

Διαβάστε επίσης:

Απελευθερώθηκε υγιής στη Λέρο η καρέτα – καρέτα που βρέθηκε τραυματισμένη στο Φαρμακονήσι (βίντεο)

Χανιά: Απελευθερώνουν την θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα μετά από 6 χρόνια περίθαλψης!

Απελευθέρωσαν στο Σούνιο την καρέτα καρέτα που βρέθηκε χτυπημένη στο κεφάλι στην Κέρκυρα

Έσωσαν την καρέτα – καρέτα που βρήκαν άρρωστη στο Φαρμακονήσι

Γιάτρεψαν και θ’ απελευθερώσουν την καρέττα που δάγκωσαν σκυλιά στην Κυλλήνη

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνει σήμερα τον Ραφαήλ μετά από ένα χρόνο νοσηλείας

Ένα χρόνο μετά την διάσωση της επέστρεψε στην Νάξο η καρέττα που είχε καταπιεί αγκίστρια

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.