Την αντίθεση της στις απειλές, στις πράξεις βίας και στη ρητορική μίσους, που εκφράζονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρους του άνδρα που ευθύνεται για την άγρια κακοποίηση της γάταςτην οποία έκλεισε μέσα σε γυψοσανίδα στο ρολό του καταστήματος της στη Θεσσαλονίκη εκφράζει δημόσια η γυναίκα, που και κατέθεσε την καταγγελία σε βάρος του και προσπάθησε με τη βοήθεια και άλλων φιλόζωων να σώσει το ζώο με κάθε τρόπο και τελικά τα κατάφερε.
H Ελένη Καρασαββίδου, που είναι εκπαιδευτικός διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής: «Λοιπόν θα παρακαλέσω όλους κι όλες τους φίλους και τις φίλες μου αυτό να το διακινήσουν. Για μένα φιλοζωία είναι αγάπη για κάθε μορφή ζωής. Δεν είναι αγαπώ να μισώ ή χρησιμοποιώ τα ζώα για να εκτονώσω οργή ή μίσος. Δεν μπορώ να δεχθώ λοιπόν τα γεμάτα μίσος σχόλια απέναντι στον ενοικιαστή με αφορμή το περιστατικό με την κολλημένη γάτα στη γειτονιά μου. Δίκη προθέσεων δεν μπορούμε να κάνουμε, ούτε να λιντσάρουμε κάποιον.
Να τον κρίνουμε αυστηρά με νομική και κοινωνικοπολιτική γλώσσα ναι, να τον λιντσάρουμε και μάλιστα όντας απόντες όχι. Μπορεί να υπήρξε (όπως πιστεύω εγώ που την έζησα την ιστορία) εγκληματικά επιπόλαιος και όχι επίτηδες κακός. Ποιοι είμαστε να κάνουμε δολοφονία προσωπικότητας μέσα στο χανείο των κοινωνικών μέσων; Η εικόνα αυτή δεν είναι θετική, δεν είναι καλή για το φιλοζωικό κίνημα. Θα κρίνουν αυτοί που πρέπει, όταν πρέπει, όπως πρέπει.
Γιατί - για άλλη μια φορά - λέμε όχι στην αντεκδίκηση και την αυτοδικία
Η τιμωρία από τα δικαστήρια εκείνων που σκοτώνουν ή βασανίζουν ζώα είναι σημαντική για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων. Όταν πράξεις βίας εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων συμβαίνουν χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις προς τους δράστες είναι βέβαιο ότι οδηγούν την κοινωνία μας σε κατάσταση πλήρους αποκτήνωσης ή και αυτοδικίας από εκείνους οι οποίοι θέλουν να υπερασπιστούν τα ζώα.
Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι για εμάς η αντεκδίκηση, η αυτοδικία και η προτροπή σε παράνομες πράξεις (κάτι που διώκεται ποινικά) είναι απορριπτέες πρακτικές, αφού μεγεθύνουν τον κύκλο της βίας μεταξύ ζώων και ανθρώπων ή ανάμεσα στους ανθρώπους.
Οφείλουμε να περιμένουμε την απόδοση της δικαιοσύνης μέσω των δικαστηρίων με την εκδίκαση της υπόθεσης γιατί αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος, πολιτισμένος τρόπος στο πλαίσιο λειτουργίας μιας κοινωνίας. Οι προπηλακισμοί, οι φθορές στην ιδιοκτησία, η επίθεση στον δράστη, η δημοσιοποίηση ονομάτων δραστών ή μελών της οικογένειας του και άλλου είδους παράνομες ενέργειες δεν είναι για εμάς αποδεκτές. Γιατί αν γίνουμε ίδιοι με τους δράστες τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουμε χάσει το δίκιο μας.
Η αντεκδίκηση άλλωστε έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα λειτουργεί προς όφελος εκείνου που έχει τη δύναμη, την ισχύ (της βίας εν προκειμένω) και όχι προς όφελος εκείνου που έχει το δίκιο και επιθυμεί τη δικαίωση!
H γάτα σώθηκε και είναι καλά στην υγεία της στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε που βρέθηκε κολλημένη με χημικό αφρό...
Συμπληρώθηκαν ήδη 12 χρόνια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας για τις Χελώνες, που γιορτάζεται στις 23 Μαΐου. Οι χελώνες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν επιβιώνουν με μεγάλη δυσκολία. Ιδιαίτερα οι θαλάσσιες χελώνες απειλούνται με εξαφάνιση και γι’ αυτό περιλαμβάνονται στο «Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδος».
Τρικάκια για δεύτερη φορά πέταξαν προφανώς οπαδοί που διαμαρτύρονται για την κακοποίηση του αετού στο σόου το οποίο στήνουν οι παράγοντες της Π.Α.Ε. ΑΕΚ για…
Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τη μέρα που ιδρύθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου. Δεκαπέντε χρόνια με εκατοντάδες δυσάρεστα περιστατικά, που έδειξαν μερικές από τις χειρότερες πλευρές της ανθρώπινης φύσης.