Στηρίξτε μας

Κυνηγός σκότωσε 18 πάπιες (και είδη υπό προστασία) σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή στον Αμβρακικό Κόλπο

31 Ιανουαρίου 2019 20:20 | Καταγγελίες
Κυνηγός σκότωσε 18 πάπιες (και είδη υπό προστασία) σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή στον Αμβρακικό Κόλπο

Είναι γνωστό ότι οι κυνηγοί κυριολεκτικά ρημάζουν τους υγρότοπους σκοτώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες υδρόβια πουλιά μεταξύ των οποίων και πολλά είδη υπό προστασία. Οι περισσότεροι μένουν ατιμώρητοι, ακόμα και αν συλληφθούν. Οι ποινές είναι μικρές και συνήθως παραγράφονται ακόμα και αν υπάρξει καταδίκη. Έτσι με ευθύνη του κράτους, που τους αντιμετωπίζει τόσο χαλαρά, τους επιτρέπεται να εξοντώνουν ζώα, να καταστρέφουν βιότοπους και πολύτιμες νησίδες της άγριας ζωής.

Αυτό συμβαίνει συστηματικά και για χρόνια και στον Αμβρακικό Κόλπο. Φυσικά είναι ευρέως γνωστό στις τοπικές κοινωνίες καθώς από εκεί προέρχονται οι περισσότεροι κυνηγοί άλλωστε, οι οποίοι ασκούν το «άθλημα» εντός και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Οι συλλήψεις είναι εξαιρετικά ελάχιστες καθώς ακόμα και αν θέλουν οι θηροφύλακες δεν επαρκούν οι δυνάμεις τους για να αντιμετωπίζουν εκείνους οι οποίοι σκοτώνουν παπιά, θηρεύσιμα είδη και όχι μόνο.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός κυνηγού που είχε σκοτώσει 18 παπιά (έξι εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση) και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων συμβαίνουν εκεί και γίνονται γνωστά.

Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε τα εξής: «Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, που εντοπίστηκε να ασκεί θήρα σε απαγορευμένη περιοχή στην Τ.Κ. Στρογγυλής στον Αμβρακικό κόλπο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών, το κλιμάκιο της Θηροφυλακής βρέθηκε στην περιοχή απαγόρευσης της θήρας, όπου εντόπισε το άτομο, να ασκεί θήρα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είχε θηρεύσει 18 παπιά, τα έξι (6) εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση.

Το σύνολο των θηραμάτων κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το σύνολο των παραπάνω αδικημάτων.

Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον υγρότοπο του Αμβρακικού, όπως και σε αυτόν της Σαγιάδας, είναι καθημερινή και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την παράλληλη ενίσχυση και των μέσων που αναμένεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης προτεινόμενων δράσεων απόκτησης μικρών και ευέλικτων σκαφών (χόβερκραφτ), κατάλληλων για την κίνηση στους υγρότοπους.».

Διαβάστε επίσης:

Ασύδοτοι κυνηγοί σκοτώνουν ό,τι πετάει σε Αμβρακικό, Λούρο και άλλες περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας

Συνέλαβαν 3 κυνηγούς που σκότωσαν δεκάδες φαλαρίδες σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή στον Αμβρακικό

Εντόπισαν κυνηγούς στον Αμβρακικό να έχουν σκοτώσει είδος υπό προστασία & πολλές πάπιες πάνω από το όριο θήρευσης ανά άτομο

Συνέλαβαν κυνηγό που είχε σκοτώσει εκτός κυνηγετικής περιόδου 23 πάπιες στον βάλτο Στρογγυλής του Αμβρακικού

Πυροβόλησε και ακρωτηρίασε τα πόδια του Φλαμίνγκο στον Αμβρακικό

Επιτρέπουν το κυνήγι στο παγκόσμιας σημασίας Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.