Έκκληση και μέσω του www.zoosos.gr απευθύνει η Αριστέα Ψούνη για τη σωτηρία αρχικά δύο σκυλιών, τα οποία εντόπισε σήμερα τυχαία, σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας έξω από την Πάτρα – και πιθανότατα ανήκουν σε κτηνοτρόφο – και όπως θα δείτε στα σχετικά βίντεο υποφέρουν.Το ένα έχει έναν μεγάλο όγκο στην κοιλιά του και το δεύτερο είναι παράλυτο ή χτυπημένο στα πίσω πόδια και έμαθε τα περπατάει και να ισορροπεί με τα δύο μπροστινά!
Ο παράλυτος σκύλος
Ο σκύλος με τον όγκο στην κοιλιά
Προφανώς ο κτηνοτρόφος στον οποίο ανήκουν αφού βρέθηκαν δίπλα σ' ένα κοπάδι με πρόβατα, αδιαφορεί τελείως για την κατάσταση των σκυλιών.
Η κα Ψούνη – που όπως μας εξήγησε δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη των σκυλιών αλλά θα τον αναζητήσει με τη βοήθεια φιλοζωικών φορέων της περιοχής – στη έκκληση της στο facebook επισημαίνει τα εξής:
«Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στο θέαμα που θα αντικρύσετε. Χρειάζονται έμπρακτη βοήθεια για να λάβουν επιτέλους την φροντίδα που τους αξίζει. Παρακαλώ πολύ, καλό θα είναι να αποφευχθούν χαρακτηρισμοί και κατάρες (δεν βοηθούν).
Χρειάζονται
Φιλοξενία ή υιοθεσία του παράλυτου αρσενικού σκύλου.
Ανθρώπους άξιους και με τσαγανό να πάμε να τα πιάσουμε.
Να μαζέψουμε χρήματα, αν και εφόσον βρεθεί φιλοξενία για το αναπηρικό καρότσι του μικρού καθώς και την κάλυψη των ιατρικών τους εξόδων.
Κοινοποιήσεις.».
Αν μπορείτε να βοηθήσετε με τη φιλοξενία ή υιοθεσία κάποιου σκύλου καλέστε την κα Ψούνη στο τηλέφωνο: 6945969865.
Στην οδό Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή της Αττικής στις 2 Οκτωβρίου ένας σκύλος ράτσας Πίτμπουλ βρέθηκε εκεί παρατημένος. Κάποιος τον είχε εγκαταλείψει μαζί με ένα…
Το γαϊδούρι που βλέπετε στις φωτογραφίες εντόπισαν τουρίστες κοντά στην παραλία του Πάνορμου στη Μύκονο. Το ζώο είναι διαρκώς στον ήλιο χωρίς στέγαστρο και χωρίς νερό με δεμένα και τα τέσσερα πόδια με παστούρα μια πρακτική που είναι παράνομη και διώκεται ποινικά!
Υπάλληλος του σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος απείλησε πριν από λίγο την Αλεξάνδρα Σαλαμανούδη επειδή έδωσε νερό σ’ ένα σκελετωμένο αδέσποτο, που εντόπισε στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος στα Μουδανιά Χαλκιδικής στον Δήμο Νέας Προποντίδας.