Με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη μη περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έδωσε σήμερα διευκρινήσεις. Όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όσοι έχουν κατοικίδιο θα πρέπει να φροντίζουν να το βγάζουν βόλτα πριν τις 00:30.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Προσωπικά θα έλεγα για τα κατοικίδια θα μπορέσουμε να προγραμματίζουμε να τα βγάζουμε πριν τις 00:30 για λόγους, αν θέλετε, κατανόησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Σε κάθε περίπτωση όμως αν υπάρχει θέμα υγείας, αν υπάρχει ζήτημα ανάγκης φαρμακείου, στη διαδρομή από το σπίτι μας μέχρι το πρώτο φαρμακείο δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που δεν θα δείξει κατανόηση και δεν θα το επιτρέψει.».
Απαραίτητο να μη θεωρείται παραβίαση των μέτρων αν είσαι στη γειτονιά σου
Ο κ. Χαρδαλιάς παραβλέπει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι τελειώνουν τη δουλειά τους λίγο πριν ή μετά τα μεσάνυχτα και εκείνη την ώρα μπορούν να βγάλουν βόλτα τον σκύλο τους ή ότι συχνά ένα σκυλί χρειάζεται να ουρήσει ή αφοδεύσει πέραν συγκεκριμένων ωρών και αυτό πρέπει να γίνει εκτός σπιτιού.
Επειδή έχουμε πανελλαδικά εκατοντάδες περιστατικά με διοικητικά πρόστιμα σε βάρος φιλόζωων πολιτών από αστυνομικούς που τους «χρεώνουν» π.χ. την ιδιοκτησία των αδέσποτων ζώων τα οποία απλώς ταΐζουν και τους τιμωρούν (για την απουσία εμβολίων, μικροτσίπ, κ.ά.), καλό είναι οι αρμόδιοι να λαμβάνουν υπόψιν τους και αυτές τις περιπτώσεις καθώς οι κηδεμόνες σκύλων είναι εκατομμύρια και υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια των εναλλακτικών λύσεων, δηλαδή δεν αντέχουν να πληρώσουν κάποιον για να βγάζει το ζώο τους βόλτα νωρίτερα ή μένουν μόνοι και δεν έχουν άλλα μέλη της οικογένειας για να τους εξυπηρετήσουν.
Ο υφυπουργός προφανώς και γνωρίζει ότι δεν εργάζονται όλοι με ωράριο γραφείου γι' αυτό και κ. Χαρδαλιάς θα πρέπει να επισημάνει ότι να είσαι με τον σκύλο σου στη γειτονιά σου, έστω και μετά τα μεσάνυχτα δεν αποτελεί παράβαση και δεν θα έχει επιπτώσεις στον πολίτη που κατέβηκε με το ζώο του ώστε π.χ. αυτό να ουρήσει ή να αφοδεύσει.
Δίσταζαν να πατήσουν στο χώμα οι δύο αρκούδες που έπειτα από 20 χρόνια έγκλειστου βίου στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν στις 5 Ιουνίου, κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Της Ελένης Ηλιοπούλου Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα φιλόζωοι που δίνουν καθημερινά μάχες για τη σωτηρία ζώων τα οποία υποφέρουν βρίσκονται συχνά υπόλογοι όχι γιατί…
Με ανακοίνωση της η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ ουσιαστικά διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κτηνοτρόφος δέχτηκε επίθεση από αγέλη λύκων στις 14 Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνει οι…