Στηρίξτε μας

Σάμος: Ζευγάρι που χώρισε έφτασε στα δικαστήρια διεκδικώντας την κηδεμονία του σκύλου

7 Δεκεμβρίου 2021 07:00 | Επικαιρότητα
Σάμος: Ζευγάρι που χώρισε έφτασε στα δικαστήρια διεκδικώντας την κηδεμονία του σκύλου

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου αποφάσισε σε ποιον τελικά θα ανήκει το σκυλάκι που διεκδικούσαν και ο άνδρας και η γυναίκα. Το ζώο το είχε κάνει δώρο η σύντροφος στον σύντροφο της εντούτοις μόλις χώρισαν το πήρε, του έβαλε μικροτσίπ στο όνομα της και το κράτησε.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά ότι το σκυλί, η Τσόρι, ανήκει στον άνδρα και όχι στη Ν.Φ., όπως επισημαίνει η δικηγόρος Νίκη Τηλιακού συνήγορος του Μ.Μ.,  η οποία ανέλαβε την υπόθεση διεκδίκησης του Γαλλικού Μπουλντόγκ και μίλησε στο www.zoosos.gr για την αναγκαιότητα ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου μας εγκαίρως. Η σύννομη και έγκαιρη τοποθέτηση μικροτσίπ στο ζώο συντροφιάς μας γλυτώνει από τέτοιους μπελάδες και φυσικά γίνεται πιο εύκολος ο εντοπισμός του σε περίπτωση που χαθεί.

Κηδεμονία σκύλου - Απόφαση 36/2021 Μ. Π. Σάμου

Μέσω facebook η κα Τηλιακού τονίζει τα εξής: «Κάπως έτσι ξεκίνησε η υπόθεση και έλαβε τελικά διαστάσεις που κάνεις δε περίμενε. Στα γενέθλια του άντρα, η σύντροφος του χάρισε το κουτάβι που πάντα ήθελε! Το κουτάβι μεγάλωσε και έζησε μαζί τους για 10 μήνες περίπου μέχρι που αποφάσισαν να χωρίσουν. Τότε συμφώνησαν η γυναίκα να παίρνει το σκύλο λίγες ώρες κάθε μέρα να περνά χρόνο μαζί του. Ωστόσο εκείνη δε τήρησε τη συμφωνία. Λίγες μέρες μετά, αφού πήρε το σκύλο όπως συνήθως έπραττε, τον πήγε κρυφά στο κτηνίατρο τοποθέτησε αυθαίρετα microchip στο όνομα της και δεν τον επέστρεψε ποτέ στον ιδιοκτήτη του.

Tsori 2

Ο άντρας εις μάτην ζητούσε το σκύλο του εξωδικαστικά, μέχρι που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Το δικαστήριο με την υπ’ αρ. 43/2020 Ειρ. Σάμου όρισε ότι "αναγνωρίζει τον αιτούντα προσωρινό νομέα του σκύλου και υποχρεώνει να του αποδώσουν τη νομή του…καταδικάζει δε τη πρώτη των καθ’ ων να προσέλθει από κοινού με τον αιτούντα στον κτηνίατρο για να αφαιρεθούν τα στοιχεία της από το microchip και να τοποθετηθούν τα στοιχεία του αιτούντα".

Η γυναίκα δε συμμορφώθηκε με τη δικαστική απόφαση, κατέθεσε αίτηση αναστολής και έφεση, και ο αποχωρισμός του άντρα από το σκύλο του συνεχίστηκε. Την οριστική λύση έδωσε το δικαστήριο που έκρινε σε δεύτερο βαθμό, απόφαση 36/2021 Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου. Απέρριψε την έφεση και έκρινε ότι "η καθ’ ου απέβαλε τον αιτούντα παράνομα από τη νομή του επίδικου σκύλου, με αντιποίηση της νομής υπέρ της με συνέπεια τη προσπόριση σε αυτήν πλήρους και διαρκούς εξουσίας επ’ αυτού με πλήρη αποστέρηση της φυσικής εξουσίας του ιδιοκτήτη του. Το ανακριβές του πιστοποιητικού microchip που προσκόμισε η καθ’ ου αποδείχθηκε από το γεγονός ότι η καταχώριση δεν έλαβε χώρα σύννομα ούτε κατά το χρόνο απόκτησης του ζώου αλλά μετά την αποβολή του ιδιοκτήτη του από αυτό."

Τέλος καλό για τον ιδιοκτήτη και κηδεμόνα του σκύλου με τη εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου όταν κατάφερε και πήρε στην αγκαλιά του ξανά το σκύλο του μετά από 12 μήνες αποχωρισμού και ταλαιπωρίας.

Ο σκύλος αδιαμφισβήτητα ήταν του άντρα, ωστόσο και η γυναίκα δέθηκε σε ένα βαθμό συναισθηματικά μαζί του. Πως είναι αλήθεια να ζεις με ένα ζώο καθημερινά και μία ωραία πρωία να σου το παίρνουν ξαφνικά? Πως είναι για τον κηδεμόνα και πως είναι για το σκύλο….Την απάντηση δίνει η αφοπλιστική στιγμή της- μετά από ένα χρόνο- επανένωσης του σκύλου με τον κηδεμόνα του. Με πόση χαρά βλέπει ο σκύλος τον ιδιοκτήτη του ξανά και σπεύδει με λαχτάρα στην αγκαλιά του!

Αυτό ήταν, χωρίζουμε!

Τώρα ποιος από τους δύο μας θα κρατήσει το σκύλο?

Μήπως τελικά θα πρέπει να «ρωτήσουμε» και το σκύλο?!».

Διαβάστε επίσης:

Πρόσβαση μέσω ΥΠ.Α.Α.Τ. στα στοιχεία των μικροτσίπ αποκτά η ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό εγκατάλειψης οικόσιτων σκυλιών - γατιών

Bάλε μικροτσίπ στον σκύλο σου – Κάνε το σωστό! (Βίντεο)

Το μικροτσίπ σώζει τη ζωή του κατοικίδιου ζώου μας και είναι υποχρεωτικό για σκύλους και γάτες

Ο σκύλος βρήκε το σπίτι & την οικογένεια του στο Χαλάνδρι μετά από ενάμιση χρόνο στους δρόμους χάρη στο μικροτσίπ

Μενίδι: Πριν πετάξει το Πεκινουά στο δρόμο του έβγαλε το μικροτσίπ για να μην εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του

Στην Αίγινα αν τσιπάρεις τον σκύλο σου μπορεί να κερδίσεις και 200 ευρώ (βίντεο) 

Καταδικάστηκε με αναστολή 21χρονη φοιτήτρια που πέταξε κουτάβι το οποίο μόλις είχε υιοθετήσει στην Πάτρα Αχαΐας (βίντεο)

Βρήκε στα Γλυκά Νερά τον σκύλο της που είχε χάσει στην Βάρκιζα Αττικής πριν από ενάμιση χρόνο

Είναι υποχρεωτικό να δηλώσουμε το κατοικίδιο μας με το μικροτσίπ του στο μητρώο του Δήμου μας αν αυτός έχει

Οδηγίες για το τι κάνουμε αν χάσουμε τον σκύλο ή τη γάτα μας

Η «Οδύσσεια» του Κόλεϊ που γύρισε σπίτι του μετά από 33 μήνες αδέσποτης περιπλάνησης

Μην αφήνετε να περνάει απαρατήρητη η εξόντωση ζώων με φόλες

Βρέθηκε υγιής έναν χρόνο μετά ο σκύλος που έχασε κάτοικος του Κιέβου στη Θεσσαλονίκη

Ενημερωτικό βίντεο για την υποχρέωση τοποθέτησης μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.