Στηρίξτε μας

Χρειάζεται σπιτικό ο σκύλος που ανήλικοι έκαψαν στην Άρτα και είχε σώσει η Κ. Τσέρτου (βίντεο)

25 Μαΐου 2024 09:00 | Επικαιρότητα
Χρειάζεται σπιτικό ο σκύλος που ανήλικοι έκαψαν στην Άρτα και είχε σώσει η Κ. Τσέρτου (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Για δεύτερη φορά στη ζωή του ο Φοίνικας χρειάζεται φιλόξενο σπιτικό καθώς η γυναίκα που τον είχε υιοθετήσει τον Οκτώβριο του 2015 πέθανε στις 7 Μαΐου, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

 

Τα δύο παιδιά της Κατερίνας Τσέρτου, η οποία ήταν δικηγόρος ζούσε στη Θεσσαλονίκη και βοήθησε και πολλά ζώα τα οποία υπέφεραν αλλά και φιλόζωους με τις συμβουλές της, μετά την απώλεια της ζήτησαν τη βοήθεια όσων τη γνώριζαν, ώστε τα πέντε σκυλιά της να βρουν νέους και κατάλληλους κηδεμόνες καθώς κάποια από αυτά έχουν ιδιαιτερότητες.

H Κατερίνα το 2014 ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος θεραπείας του Φοίνικα...

 

Ο Φοίνικας για παράδειγμα, που είναι τώρα 12 ετών, και είχε αποκτήσει μια πολύ έντονη σχέση με την Κατερίνα - μετά από τόσα που είχε περάσει - και παρά την εκπαίδευση ζει καλύτερα χωρίς αλλά ζώα στο σπίτι. Η δε σκυλίτσα Σίσσυ πάσχει από επιληψία.

Τα ζώα, όπως η ίδια η Κατερίνα είχε εξηγήσει στο www.zoosos.gr μερικές εβδομάδες πριν πεθάνει, δεν ζούσαν μαζί της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και όσο πάλευε για να συνέλθει. Τα φρόντιζαν όμως οι γιοί της καθώς δεν της επιτρεπόταν λόγο ανοσοκαταστολής και θεραπειών να εκτίθεται σε μικρόβια.

Η Κατερίνα βοήθησε δεκάδες ζώα...

 

Ο Νίκος και o Ερρίκος έκαναν γνωστή την απώλεια της μητέρας τους με τα εξής λόγια: «Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τη λευχαιμία σήμερα το απόγευμα  η μητέρα μας αποδήμησε εις τον φιλάνθρωπο και ελεημονα Κύριο, που τόσο πολύ αγαπούσε και είχε μέσα στην καρδιά της. Ας προσευχηθουμε να αναπαυτεί η ψυχούλα της».

Όσοι γνώριζαν την Κατερίνα από κοντά είχαν έναν καλό λόγο να πουν, δύο επαινετικές κουβέντες για να γράψουν σε αυτό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο facebook γιατί πράγματι αυτή η γυναίκα βοηθούσε και ανιδιοτελώς όσους πάσχιζαν να σώσουν ζώα.

Οι ανήλικοι δράστες δημοσίευσαν το βίντεο στο facebook και έτσι εντοπίστηκαν. Η ποινή τους ήταν μια απλή επίπληξη...

 

Μερικές ημέρες μετά τον θάνατο της οι γιοι της  δημοσίευσαν τη σχετική έκκληση για τα σκυλιά της Κατερίνας μεταξύ των οποίων είναι και ο Φοίνικας ο σκύλος που στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 είχε βάναυσα κακοποιηθεί, και τον οποίο η φιλόζωη δικηγόρος βοήθησε να συνέλθει από τα τρομερά εγκαύματα που υπέστη στα χέρια των ανήλικων, οι οποίοι τον περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά κοντά στα δικαστήρια της Άρτας.

Η έκκληση για τον Φοίνικα και τα υπόλοιπα ζώα της Κατερίνας

Η Βάσω Χατζημανώλη, γνωστή για το μεγάλο φιλοζωικό της έργο στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη της Κατερίνας, απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να ανοίξει το σπιτικό του γι’ αυτά τα πλάσματα.

Και επισημαίνει τα εξής μέσω facebook:

«11/5/2024

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΣΙΣΣΥ!!!!

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΠΕΡΙΟΧΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΟ .

 

Με πολύ μεγάλη λύπη η φιλοζωική κοινότητα αποχαιρέτησε χθες την μεγάλη κυρία  Katerina Tsertou  που τώρα είμαι σίγουρη  ότι μας βλέπει από εκεί ψηλά.

H Κατερίνα , είναι γνωστό σε όλους μας ότι βοήθησε πλήθος φιλόζωων και έσωσε δεκάδες ζώα.

Λυπάμαι πολύ που πρέπει να κάνω αυτό το ποστ και να ζητήσω την βοήθεια όλων σας για να βρεθούν ΣΥΝΤΟΜΑ νέες οικογένειες για τα αγαπημένα της ζώα που μέχρι τώρα ζούσαν μαζί της.

Παρακαλώ πάρα πολύ, ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΩΝ,   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ και αν ενδιαφέρεστε να φιλοξενήσετε , να φροντίσετε η να υιοθετήσετε ένα από αυτα να μου στείλετε το τηλέφωνο σας στο messenger.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ   ΤΑ ΖΩΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΟΥ!!!».

Διαβάστε επίσης:

Ένα χρόνο μετά την βάναυση κακοποίηση του Φοίνικα η Κατερίνα Τσέρτου θυμάται…

Γιατρεύτηκαν τα εγκαύματα του Φοίνικα, του σκύλου που έκαψαν ζωντανό ανήλικοι στην Άρτα

Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που ανήλικοι έκαψαν ζωντανό στην Άρτα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.