Στηρίξτε μας

Η Νέα Δημοκρατία έδινε συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για το Κυνοκομείο και τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών (βίντεο)

4 Ιουνίου 2024 08:00 | Καταγγελίες
Η Νέα Δημοκρατία έδινε συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για το Κυνοκομείο και τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με απανωτές δημοσιεύσεις φωτογραφιών και βίντεο στο facebook η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» δίνει ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση των σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024 την ώρα που ο δήμαρχος μας λέει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Την ίδια στιγμή μετά τον σχετικό ντόρο από τις αποκαλύψεις και την καταγγελία η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Μάρσα Δημοπούλου, έκανε λόγο μόνο για συστάσεις και άφησε εκτός του κάδρου των ευθυνών τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας που τα βρίσκει όλα καλά.

 

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν των συγχαρητηρίων που έδινε τον περασμένο Φεβρουάριο η Δώρα Λοΐζου στον Δήμο Τρίπολης για τη διαχείριση των αδέσποτων ως συντονίστρια για θέματα φιλοζωίας στη Νέα Δημοκρατία, από τον Δήμο Τρίπολης έχει περάσει και η γνωστή για τα «επιτεύγματα» της φιλοκυβερνητική «ακαδημία» της Μ.Κ.Ο. «Zero Stray Pawject» που ιδρυτικά στελέχη και επικεφαλής της είναι δύο φίλοι της οικογένειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μεταξύ των «καθηγητών» είναι και στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, της κυβέρνησης, μέλη της Ν.Δ.!

Όλα καλά τα είδαν...

Η κα Λοΐζου ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για όσα είδε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης έδινε συγχαρητήρια και είχε επισημάνει τα εξής στις 14 Φεβρουαρίου 2024:

«Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 η συντονίστρια για θέματα Φιλοζωίας Δώρα Λοϊζου της Γραμματείας μας, επισκέφθηκε το Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τρίπολης  στην περιοχή της Νεστάνης στην Αρκαδία.

Ένα έργο με προϋπολογισμό 300.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II του ΥΠΕΣ, υπεγράφη από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, και ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις το 2021 και το 2023, έτσι ώστε σήμερα ο Δήμος Τρίπολης να διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα καταφύγια της χώρας μας.

 

Η συντονίστρια μας ξεναγήθηκε στους χώρους του καταφυγίου από τον Αντιδήμαρχο για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων κ. Ιωάννη Παπαδάτο ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κτηνίατρο της δομής κ. Αναστασία Θεοδωρακόπουλου και την ομάδα  εθελοντών του Save a Greek Stray, που έχουν αναλάβει το συντονισμό των εθελοντών και τις αρμοδιότητες τους. Το παρών στην ξενάγηση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης κ. Γιώργος Μποροβήλος, επισημαίνοντας τη στήριξη και το ενδιαφέρον του για τη διαχείρηση των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Το ενδιαίτημα περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους διαμονής των ζώων εξοπλισμένα με ταΐστρες - ποτίστρες και επιπρόσθετα σπιτάκια για επιπλέον προστασία, χώρο υποδοχής επισκεπτών, ιατρείο ζώων, γραφειο προσωπικού και αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης διαθέτουν όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.

Η επίσκεψη έκλεισε με την συνάντηση της συντονίστρια μας και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη ο οποίος τόνισε πως η σωστή διαχείρηση αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα στοίχημα για περισσότερη εξέλιξη και δήλωσε την πρόθεση του μέσα από συνεργασίες να οργανώνονται δράσεις για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση , υιοθεσία, στήριξη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Τρίπολης προσπαθεί για την αποτελεσματική διαχείρηση των αδέσποτων ζώων και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε δήμους να προσπαθούν, με αρωγό τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια!

#4paws_ND #volunteers #helpforpaws #volunteering #volunteers_ND #poiotita_zoisND #κανενα_ζωο_αδεσποτο #κανενα_ζωο_κακοποιημενο».

 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της ΝΔ με τα εξής λόγια στις 15 Φεβρουαρίου: «Ο Δήμος Τρίπολης διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και πρότυπα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς της χώρας μας.Έχουν ήδη ξεκινήσει δράσεις, μέσω των οποίων ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται ο κόσμος σε θέματα υιοθεσίας, στήριξης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, τη συντονίστρια για θέματα φιλοζωίας της Νέας Δημοκρατίας κα. Δώρα Λοΐζου για την επίσκεψη της στη δομή, την εποικοδομητική συζήτηση για θέματα εθελοντισμού κι όχι μόνο και την θερμή αποτύπωση όσων αποκόμισε. Ακολουθεί το κείμενο :
Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο https://www.facebook.com/share/p/7wbTjj9E2qyN1EMk/?mibextid=WC7FNe».

 

«Οι διαστάσεις, το τσιμέντο, η χωροταξία, οι τοίχοι και τα χρυσά κάγκελα δεν κάνουν ευτυχισμένα σκυλιά»

Η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στις 2 Ιουνίου για όσους παρουσιάζουν το Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης ως πρότυπο στη διαχείριση αδέσποτων επισημαίνει τα εξής:

«Επειδή υπάρχει πολλή συζήτηση τελευταία για τα καταφύγια σκύλων και τα κυνοκομεία, για το τι είναι νόμιμο και αδειοδοτημένο και τι όχι, θέλουμε να πούμε κάποια πράγματα εμείς, που έχουμε νόμιμο αδειοδοτημένο καταφύγιο, με κλουβιά σε σωστές διαστάσεις, με κτηνιατρείο και αποθήκη και όλα στις αποδέκτες προϋποθέσεις σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Οι διαστάσεις, το τσιμέντο, η χωροταξία, οι τοίχοι και τα χρυσά κάγκελα δεν κάνουν ευτυχισμένα σκυλιά, δεν εξασφαλίζουν την ευζωία τους, δεν εξασφαλίζουν την υγεία τους, ούτε τα βοηθούν να περάσουν από αυτό το προσωρινό μέρος που είναι το καταφύγιο και να κερδίσουν κάτι από αυτό, που θα τα βοηθήσει να έχουν μια ευκαρία για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα χρυσό κλουβί παραμένει κλουβί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία των ζώων.

Ένα καταφύγιο ή κυνοκομείο, για να πληροί τον ρόλο του όχι μόνο νομικά και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά και ηθικά, οφείλει να παρέχει στα σκυλιά όσα έχουν ανάγκη για να επιζήσουν απλώς, όπως φαγητό, νερό και κτηνιατρική περίθαλψη, αλλά και όσα έχουν ανάγκη ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς, όπως σωστή και καθημερινή εκτόνωση εκτός κλουβιών αλλά και επαφή με ανθρώπους. Και το σημαντικότερο, ένα καταφύγιο οφείλει να στοχεύει στο να είναι η διαμονή του κάθε ζώου εκεί προσωρινή, και όχι να αποτελεί μια μόνιμη λύση.

Όλα αυτά γίνονται με την συνδρομή ανθρώπων και όχι διαστάσεων και υλικών. Ανθρώπων που οφείλουν να γνωρίζουν κάθε ένα από τα σκυλιά που φροντίζουν, την ιστορία του, τα θέματα υγείας του και τον χαρακτήρα του. Ανθρώπων που βλέπουν κάθε ένα σκυλί ως ατομικότητα, και που το αγαπάνε και το σέβονται για αυτό που είναι.

Επί δεκαετίες στην χώρα μας, άπειρα σκυλιά έχουν αναστηθεί και έχουν ζήσει ευτυχισμένα πάνω σε παλέτες φτιαγμένες με τα χέρια εθελοντών, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τα χρήματά τους, τον χρόνο τους και την ψυχή τους για τα ζώα. Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε μέχρι να γίνει αντιληπτό από όλους, πρότυπα καταφύγια δεν χαρακτηρίζονται τα νεόδμητα κτήρια και οι ωραίες εγκαταστάσεις στοίβαξης ανεπιθύμητων ψυχών, αλλά αυτά που απαρτίζονται από ανθρώπινο δυναμικό με ενσυναίσθηση και σεβασμό στο δράμα της αναίτιας φυλάκισής τους.».

Όσα δεν είδε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και όσα θέλησε να κρύψει ο δήμαρχος...

3 Ιουνίου

2 Ιουνίου

1 Ιουνίου

31 Μάη

29 Μάη

 

Συνεχίζει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ο δήμαρχος Τρίπολης

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο Κώστας Τζιούμης, ο δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος στις 30 Μαΐου απευθυνόμενος στους δημότες εξήγησε, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, ότι θα ήταν παράλογο να μην ταΐζουν τα ζώα. Εξήγησε μάλιστα ότι οι εικόνες - που είδαν το φως της δημοσιότητας - σχετικά με την κατάσταση των σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Για τον δήμαρχο είναι άραγε λογικό τα 2/3 των σκυλιών να είναι υποσιτισμένα; Μάλιστα για να μας πείσει εξήγησε ότι ούτε σε ένα χωριό όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια κιλά…

Ο κ. δήμαρχος παρέβλεψε να εξηγήσει πως σκελετωμένα σκυλιά από το κυνοκομείο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χώρο ιδιώτη που ανήκει σε νεκροθάφτη και μάλιστα η μεταφορά έγινε με το βανάκι του καταφυγίου.

 

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Τρίπολης στις 28/5 στην ανακοίνωση του μετά τις αποκαλύψεις για τα σκελετωμένα ζώα διέψευδε τα γεγονότα, έκανε λόγο για παλιές φωτογραφίες και εξηγούσε ότι είχε ζητήσει βοήθεια απο τη φιλοκυβερνητική «ακαδημία» της Μ.Κ.Ο. «Zero Stray Pawject» ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό του από ειδικούς!

DimosTripolisZeroStrayAcademy28 5 2024 1Απόσπασμα από την ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης. Kάποια από τα στελέχη – μέλη της Νέας Δημοκρατίας που είναι «καθηγητές» στην «ακαδημία» είναι ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, η Μάρσα Δημοπούλου, δικηγόρος και ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Ευάγγελος Μανταφούνης, εργαζόμενος στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπ. Εσωτερικών, η Σεραφίνα Αβραμίδου, πρώην Εντεταλμένη του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα και υπεύθυνη προγραμμάτων στην Animal Action και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Οι προαναφερομένοι δεν είναι οι μόνοι που στελεχώνουν τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. και συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το κυβερνών κόμμα.

Θυμίζουμε ότι και το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης είχε... βραβευτεί από τον ίδιο φορέα και λίγο καιρό μετά είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο με σκελετωμένα σκυλιά τα οποία υπέφεραν από τις κακουχίες και την εγκατάλειψη...

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαιώνει η ειδική γραμματέας του Υπ.Εσ. ότι πολλά σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης είναι σκελετωμένα

«Save a Greek Stray»: Ο Δήμος Τρίπολης κρύβει σκελετωμένα σκυλιά από το κυνοκομείο σε ιδιωτικό χώρο για να μην εντοπιστούν (βίντεο)

Απαγορεύουν σε εθελοντές να βγάζουν κακόβουλες φωτογραφίες τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης

Η «Save a Greek Stray» διαψεύδει τον Δήμο Τρίπολης που υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες με τα σκελετωμένα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο είναι παλιές

«Save a Greek Stray»: Παραμένουν σκελετωμένα από ασιτία δεκάδες σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Aρνήθηκαν να μας δώσουν 14

Καταγγέλλουν την κακοποίηση αδέσποτων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Η Εισαγγελία θα παρέμβει;

Πόσα σκυλιά αστείρωτα και σε τι συνθήκες ζουν τελικά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης; (Βίντεο)

Παράνομες περισυλλογές αδέσποτων και κατασπατάληση πόρων κάνει ο Δήμος Τρίπολης

Την εξαφάνιση των αδέσποτων και όχι την ορθή διαχείριση τους επιθυμεί ο Δήμος Τρίπολης

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.