Στηρίξτε μας

Σοβαρά άρρωστο σκυλί από το Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης βρέθηκε εξαθλιωμένο στο Στενό Αρκαδίας

8 Ιουνίου 2024 09:32 | Καταγγελίες
Σοβαρά άρρωστο σκυλί από το Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης βρέθηκε εξαθλιωμένο στο Στενό Αρκαδίας

Τις πρακτικές των αρμοδίων του Δημοτικού Κυνοκομείου Τρίπολης που άφηναν ακόμα και άρρωστα σκυλιά στην τύχη τους και τα πετούσαν σε χωριά της Αρκαδίας για να ξεμπερδεύουν με το πρόβλημα φέρνει στη δημοσιότητα η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray».

 

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Τούλα, ένας άρρωστος σκύλος που βρέθηκε σε τραγική κατάσταση στο χωριό Στενό Αρκαδίας. Ήταν ένα σκυλί που αφέθηκε χωρίς περίθαλψη και το πέταξαν για να το εξαφανίσουν. Ένα ζώο που εντοπίστηκε ξανά τυχαία και τώρα το φιλοξενούν εθελοντές και το φροντίζουν για όσο ζήσει καθώς τα νεφρά του έχουν καταστραφεί τελείως.

Η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στην ανακοίνωση της – ανταπαντώντας ουσιαστικά σε όλους εκείνους που έδιναν συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης και στις πρακτικές του και σε όσους ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες για τα σκυλιά εντός του κυνοκομείου είναι ψευδείς – επισημαίνει τα εξής στις 7 Ιουνίου:

«Όσο ήμασταν στην Τρίπολη, η παρουσία μας δεν περιορίστηκε στα όρια του κυνοκομείο του Δήμου. Κάναμε περισυλλογές, στειρώσεις, θεραπείες και χειρουργεία σε αδέσποτα σκυλιά του δρόμου από όλη την ευρύτερη περιοχή. Ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που φέραμε για θεραπεία στην Αθήνα ήταν η Τούλα.

Την Τούλα την είχαμε στειρώσει εμείς το 2019 στην δράση στειρώσεων που είχαμε κάνει τότε στην Τρίπολη. Γυρίζοντας τέσσερα χρόνια μετά για την δράση στειρώσεων στο κυνοκομείο του Δήμου, τον Οκτώβρη του 23, την βρήκαμε εκεί, μέσα στο κυνοκομείο, αν και στειρωμένη, για να εξαφανιστεί και πάλι μια εβδομάδα αργότερα.

Αρχές του 24, ζητηθηκε η βοήθεια μας για ένα πολύ άρρωστο ζώο σε ένα χωριό της Τρίπολης. Αυτή ήταν και πάλι η Τούλα. Είχε επανενταχθεί τον Οκτώβριο άρρωστη αφού κανεις δεν ασχολήθηκε να της κάνει εξετάσεις ή θεραπεία με αποτέλεσμα η λεϊσμανίαση να έχει καταστρέψει εντελώς τα νεφρά της.

Η Τούλα πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και αναιμία που παρα τις θεραπείες και τη φροντίδα που της δόθηκε τόσους μήνες δεν καταφέραμε παρα να παρατείνουμε για λίγο τη ζωή της και να την κάνουμε να νιώσει καλύτερα.

 

Το σενάριο της επανένταξης της εγκαταλείφθηκε γρήγορα ενώ η επιστροφή της στο κυνοκομείο Τρίπολης δεν ήταν στις επιλογές μας. Έμεινε μαζί μας, και είναι σε φιλοξενία στο σπίτι εθελόντριάς μας για όσο της απομένει. Λατρεύει την ανθρώπινη παρέα, την ηρεμία και την δροσιά ενός σπιτιού, και την θαλπωρή που της είχε λείψει τόσο πολύ.».

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Δημοκρατία έδινε συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για το Κυνοκομείο και τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών (βίντεο)

Επιβεβαιώνει η ειδική γραμματέας του Υπ.Εσ. ότι πολλά σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης είναι σκελετωμένα

«Save a Greek Stray»: Ο Δήμος Τρίπολης κρύβει σκελετωμένα σκυλιά από το κυνοκομείο σε ιδιωτικό χώρο για να μην εντοπιστούν (βίντεο)

Απαγορεύουν σε εθελοντές να βγάζουν κακόβουλες φωτογραφίες τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης

Η «Save a Greek Stray» διαψεύδει τον Δήμο Τρίπολης που υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες με τα σκελετωμένα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο είναι παλιές

«Save a Greek Stray»: Παραμένουν σκελετωμένα από ασιτία δεκάδες σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Aρνήθηκαν να μας δώσουν 14

Καταγγέλλουν την κακοποίηση αδέσποτων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης - Η Εισαγγελία θα παρέμβει;

Πόσα σκυλιά αστείρωτα και σε τι συνθήκες ζουν τελικά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης; (Βίντεο)

Παράνομες περισυλλογές αδέσποτων και κατασπατάληση πόρων κάνει ο Δήμος Τρίπολης

Την εξαφάνιση των αδέσποτων και όχι την ορθή διαχείριση τους επιθυμεί ο Δήμος Τρίπολης

Τον απείλησε με καραμπίνα επειδή ζήτησε να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά που παρανόμως περισυλλέγει ο Δήμος Τρίπολης

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.