Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή άνδρας που στον Καστό Λευκάδας δολοφόνησε με φόλες 40 γάτες

18 Ιουνίου 2024 16:19 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή άνδρας που στον Καστό Λευκάδας δολοφόνησε με φόλες 40 γάτες

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας ο 69χρονος άνδρας που στις 27 Αυγούστου του 2019 σκότωσε δεκάδες γάτες με φόλες στο κτήμα του στο νησάκι Καστός.

Κάποια από τα δεκάδες θύματα που δηλητηριάστηκαν...

 

Τον άνδρα εκείνο το πρωί είδε γείτονας του ο οποίος και προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του καθώς παρατήρησε ότι ο 69χρονος πετούσε τροφή στα ζώα και εκείνα έτρεχαν για να φάνε. Λίγο αργότερα το ένα μετά το άλλο πέθαιναν μετά από φρικτούς πόνους και όπως έδειξε η τοξικολογική εξέταση, η γατοτροφή που σκορπούσε ο δράστης ήταν ανακατεμένη με ισχυρό εντομοκτόνο.

Από τις φόλες πέθαναν περίπου 40 γατιά οικόσιτα και αδέσποτα. Κάποια περίπου 10 τα εντόπισαν αμέσως και τα υπόλοιπα σταδιακά.

Ο δράστης στο δικαστήριο μέσω του δικηγόρου του προσπάθησε να βγάλει τον αυτόπτη μάρτυρα ουσιαστικό τρελό αλλά απέτυχε. Μάλιστα ο συνήγορος του ενοχλημένος από την καταδίκη ισχυρίστηκε ότι πρώτη φορά δικαστήριο αποφασίζει την καταδίκη μόνο με έναν μάρτυρα!

Ο 69χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ποτέ δεν έκανε αυτό για το οποίο κατηγορείται και προσπάθησε να πείσει ότι ο γείτονας του είναι ένα προβληματικός άνθρωπος που δεν τα πάει καλά με τους γείτονες του. Ο δε συνήγορος του δήλωσε ότι λόγω απόστασης δεν θα μπορούσε ο αυτόπτης μάρτυρας να διακρίνει τον πελάτη του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος ήταν τόσο ενοχλημένος από την καταγγελία σε βάρος του που έξι μήνες μετά το έγκλημα πήγε ξανά στον Καστό και τοποθέτησε πλέγμα ώστε από την πλευρά του κτήματος του αυτόπτη μάρτυρα να μην υπάρχει οπτική πρόσβαση προς το δικό του σπίτι!

ApotelesmataToxikologikisFolesKastos21 10 2020 2Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης βρήκε στις 21 Οκτωβρίου του 2020.

ApotelesmataToxikologikisFolesKastos21 10 2020 1Καρβαμιδικό εντομοκτόνο (bendiocarb) βρέθηκε στα σπλάχνα των ζώων και στις φόλες...

Εντούτοις δεν είχε τίποτα να πει γιατί δεν προχώρησε σε καταγγελία περί συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του ώστε να αγωνιστεί για το δίκαιο του ενοχλημένος από την αδικία που υφίσταται.

Ο 69χρονος δολοφόνος δεκάδων γατιών δήλωσε ότι οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο δεν ήταν από το κτήμα του, εντούτοις δεν έπεισε την έδρα και έχει αξία να επισημάνουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του δεν μιλούσαν για νεκρά ζώα αλλά για ψόφια.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι στην αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία ο 69χρονος δήλωσε ότι στο νησάκι Καστός πολλοί ψεκάζουν με εντομοκτόνα και άλλα φυτοφάρμακα καθώς υπάρχουν ελιές και άλλες καλλιέργειες, εντούτοις δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πως βρέθηκε η γατοτροφή ανακατεμένη με το εντομοκτόνο στο κτήμα του και μάλιστα σε σημείο που δεν υπήρχαν καλλιέργειες.

Ο δράστης σκόρπισε σε πολλά σημεία δηλητηριασμένη τροφή. Νεκρά ζώα εντοπίζονται μέσα στον χώρο του και φόλες παντού...

 

Είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε ότι ο δράστης είχε πάει από την Ιθάκη στον Καστό με καΐκι για να κάνει τις δουλειές του και μεταξύ των όσων είχε να κάνει ήταν και η δολοφονία δεκάδων γατιών.

Ο αυτόπτης μάρτυρας ο Γιάννης Γιαννούτσος, που δεν δίστασε να καταγγείλει στις αρχές τι είδε εκείνο το πρωί και ουσιαστικά ανάγκασε όλους να πράξουν τα νόμιμα, μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι κατέθεσε τι συνέβη και η κατάθεση του σύμφωνα και με την εισαγγελέα της έδρας ήταν απολύτως αληθής.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια κάτοικος της Ιθάκης η οποία δήλωσε φιλόζωη, δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό εντούτοις ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος αγαπάει τα ζώα γιατί έχει κότες, πρόβατα και κουνέλια, δηλαδή ζώα που εκτρέφει και τρώει!

Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση όμως ας μην ξεχνάμε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που δολοφονήθηκε.

Επειδή κάποιος νοιάστηκε... 

Ο 69χρονος άνδρας τον Αύγουστο του 2019 ταξίδεψε από την Ιθάκη με καΐκι προς το νησάκι Καστός εκεί που είναι το κτήμα του. Είχε να κάνει δουλειές! Μια από αυτές ήταν να ανακατέψει ισχυρό εντομοκτόνο και γατοτροφή και με αυτή τη φόλα να δολοφονήσει περίπου 40 γάτες.

Ένας άνδρας τον είδε αλλά λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να τον σταματήσει, όμως τον κατήγγειλε και ανάγκασε τις αρχές να ασχοληθούν. Σήμερα ο 69χρονος που αποκαλούσε ψόφια τα δολοφονημένα ζώα καταδικάστηκε με μια μικρή ποινή καθώς τότε η δολοφονία ζώου δεν ήταν κακούργημα.

Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση θα φτάσει και στο Εφετείο. Εντούτοις έχουμε μια καταδίκη επειδή κάποιος νοιάστηκε. Είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και δεν κρύφτηκε... Και αυτό είναι ένα κατόρθωμα ειδικά στις κλειστές κοινωνίες...

Διαβάστε επίσης:

Λευκάδα: 18-6-2024 η δίκη άνδρα που στον Καστό το 2019 δολοφόνησε πολλές γάτες με φόλες

Κατήγγειλε τον 64χρονο άνδρα από την Ιθάκη που δολοφόνησε με φόλες 10 γάτες στον Καστό Λευκάδας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.