Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: 21-6-2024 στο Εφετείο η δίκη άνδρα που έβαλε τον σκύλο του να σκοτώσει αδέσποτο στα Κουφάλια (βίντεο)

19 Ιουνίου 2024 07:00 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: 21-6-2024 στο Εφετείο η δίκη άνδρα που έβαλε τον σκύλο του να σκοτώσει αδέσποτο στα Κουφάλια (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 21 Ιουνίου 2024 έχει οριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της θανάτωσης ενός σκύλου, του Ρόκυ, από ένα Πίτμπουλ το οποίο ο ιδιοκτήτης του το έβαλε να σκοτώσει το αδέσποτο στις 20 Αυγούστου του 2021 και μάλιστα βασάνισε και ο ίδιος το ζώο κλωτσώντας και μαχαιρώνοντας το.

Ο δράστης καταδιώκει και μαζί με τον σκύλο του σκοτώνει τον Ρόκυ...

Εργαζόμενοι στην περιοχή μιλούν για λουτρό αίματος...

 

Ο κατηγορούμενος - που διώκεται για κακούργημα - έχει καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών (με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης) και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ.

Ο Αναστάσιος Γκαβανίδης, που μίλησε στο www.zoosos.gr, είναι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ο οποίος όχι μόνο είχε κάνει ευρέως γνωστό το έγκλημα τότε – ενώ άλλοι που γνώριζαν τι συνέβη σιώπησαν ή άλλαξαν τα λεγόμενα τους – αλλά επισήμανε σε δικαστές και ενόρκους όλα όσα φαίνονται στα καταγεγραμμένα από κάμερες ασφαλείας βίντεο. Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που ο καταδικασθείς τον έχει απειλήσει.

Ο 28χρονος συνελήφθη και πρόσφατα καθώς απείλησε συγγενή του με μαχαίρι

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου ο Χ.Π. συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο ξάδερφος του ο οποίος δήλωσε ότι τον απείλησε με μαχαίρι. Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αφού τον ακινητοποίησαν καθώς προέβαλε σθεναρή αντίσταση - σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - βρέθηκαν 11 μαχαίρια διαφορετικών μεγεθών στο σπίτι του, και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη της επιθετικής συμπεριφοράς του.

Ο κ. Γκαβανίδης με ανάρτηση του στο facebook επισημαίνει τα εξής ζητώντας την παρουσία όσων μπορούν να παραβρεθούν στη δικαστική αίθουσα:

«Θυμάστε την ιστορία του Ροκυ?? Του αδεσποτου σκύλου που δολοφονήθηκε φριχτά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης??? Στις 21 Ιουνίου 2024 στο μικτό ορκωτο εφετείο Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της έφεσης του δολοφόνου του. Τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου του 2021 δολοφονήθηκε ο Ροκυ μας... ένας άνθρωπος λοιπόν αφού τον κυνήγησε και τον μαχαίρωσε επανειλημμένα, έβαλε τον σκυλο του ράτσας πιτμπουλ να τον δαγκώσει και ο ίδιος δεν σταμάτησε λεπτό να τον χτυπάει. Τα είδανε όλα από κάμερες ασφαλείας. Το ζώο πέθανε μαρτυρικα... το πρωί όλοι μιλούσανε για ένα λουτρό αίματος.

KoufaliaThessalonikisPitbullSkotoneiSkylo20 8 2021 5Ο Ρόκυ βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον άνδρα και το Πίτμπουλ του.

Συνελήφθη,έδειξε απείθεια,του επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα,δικαστηκε στο Κιλκίς για πάνω από 8 ώρες  και τιμωρήθηκε με 5 χρόνια και 4 μήνες αναστολή,και πάνω από 55 χιλιάδες συνολικό πρόστιμο για θανάτωση ζωου συντροφιάς,οπλοχρησια αλλα οχι οπλοκατοχή. Στις 14 Ιουνίου του 23 ενάμιση μήνα μετά το δικαστήριο ήρθε και με απείλησε με σφυρι διότι ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας... πριν από ένα μηνα συνελήφθη ξανά διότι έβγαλε μαχαίρι σε συγγενή του... δεν ξέρω πόσο ασφαλείς νιώθουν οι κάτοικοι των Κουφαλίων. Ξέρω όμως  ότι σας θέλω όλους δίπλα μου στη δίκη...υποσχέθηκα στην ψυχή του Ροκυ πως δεν θα τον αφήσουμε ξανά μόνο του. Ζητω να μην αφήσετε και εμένα σε αυτό το δύσκολο έργο,θα γίνουμε όλοι η φωνή του Ροκυ και θα τιμωρηθεί ανάλογα!

Πρέπει να βάλουμε φραγμούς σε καθε μορφής κακοποίηση, φτανει η ατιμωρησία. Παρακάτω σας παραθέτω άρθρα και βίντεο από όλο το χρονικό.».

KoufaliaThessalonikisPitbullSkotoneiSkylo20 8 2021 2Ο δράστης προσπάθησε να πείσει ότι δεν τραυμάτισε το ζώο αλλά έριχνε μπουνιές για να χωρίσει τα σκυλιά...

KoufaliaThessalonikisPitbullSkotoneiSkylo20 8 2021 4Ο Ρόκυ στις 20 Αυγούστου του 2021 μετά την επίθεση...

Άλλωστε και η γνωμάτευση του κτηνιάτρου που εξέτασε το πτώμα του Ρόκυ τότε αναφέρει τη διάτρηση του σώματος του ζώου καθώς περίοικοι δήλωναν ότι σκυλάκος που ήταν φιλικός χτυπήθηκε από όχημα κάτι το οποίο αποδείχτηκε ολοκληρωτικά ψευδές.

Ο κ. Γκαβανίδης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο δράστης και ο δικηγόρος του προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης ο οποίος αγαπάει τα ζώα, είναι φιλόζωος και δεν έχει βλάψει κανέναν. Η μόνη του μέριμνα είναι να μεγαλώσει το παιδάκι του.

Μάλιστα ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν έβαλε τον σκύλο του, ράτσας Πίτμπουλ, να σκοτώσει τον άλλο σκύλο, αλλά είπε ότι το αδέσποτο επιτέθηκε σε εκείνον. Κατέθεσε μάλιστα πως ο Ρόκυ δάγκωσε τον δικό του σκύλο και εκείνος προσπάθησε να χωρίσει τα σκυλιά.

Για το βίντεο που τον δείχνει με κάτι να χτυπάει ξανά και ξανά το ζώο δήλωσε ότι δεν το μαχαίρωσε ούτε τον τρύπησε αλλά χτυπούσε το σκυλί για να το διώξει. Δήλωσε μάλιστα ότι πάσχει από κρίσεις πανικού γι’ αυτό και δεν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων όταν κλήθηκε.

KoufaliaThessalonikisRoky20 8 2021Ο Ρόκυ.

Ο Ρόκυ ήταν εξαιρετικά φιλικό σκυλί. Το ζώο τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου του 2021 υπέκυψε στα τραύματα του και ο 28χρονος πήγε σπίτι του σαν να μην τρέχει τίποτα. Κατά την έρευνα αποδείχτηκε όχι μόνο ποιος είναι ο δράστης αλλά και ότι το δολοφονημένο σκυλί δεν ήταν τελικά αδέσποτο αλλά εγκαταλελειμμένο οικόσιτο. Είχε μικροτσίπ και ο 67χρονος ιδιοκτήτης του το είχε εγκαταλείψει και το τάιζαν περίοικοι. Ένα πλάσμα που κακοποιήθηκε και από ως ιδιόκτητο και ως αδέσποτο και τη δεύτερη φορά μέχρι θανάτου.

Αν ο δράστης καταδικαστεί θα οδηγηθεί στη φυλακή και θα του βεβαιωθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που έβαλε το Πίτμπουλ του να σκοτώσει σκύλο το 2021 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (βίντεο)

4-5-2023 η δίκη άνδρα που έβαλε τον σκύλο του να σκοτώσει αδέσποτο το οποίο και χτυπούσε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουν ιδιοκτήτη Πίτμπουλ που έβαλε τον σκύλο του να κατασπαράξει μέχρι θανάτου αδέσποτο (βίντεο)

Συνελήφθη 25χρονος που σκότωσε με τον σκύλο του άλλον σκύλο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Tagged:

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.