Στηρίξτε μας

Βόλος Μαγνησίας: Κατέστρεψαν κιόσκι που είχε δεκάδες φωλιές με νεοσσούς περίπου 50 σταχτάρες

21 Ιουνίου 2024 17:59 | Καταγγελίες
Βόλος Μαγνησίας: Κατέστρεψαν κιόσκι που είχε δεκάδες φωλιές με νεοσσούς περίπου 50 σταχτάρες

Στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου απευθύνονται η ΑΝΙΜΑ και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία για να διαμαρτυρηθούν καθώς ένα κιόσκι στην παραλία στην πρωτεύουσας της Μαγνησίας, που είχε καταστραφεί, γκρεμίστηκε τώρα με αποτέλεσμα πολλά πουλάκια περίπου 50 σταχτάρες  να βρεθούν στο έδαφος και κάποιοι νεοσσοί να πεθάνουν.

 

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η καταστροφή των φωλιών απαγορεύεται και είναι σημαντικό το κιόσκι να επισκευαστεί ώστε να μπορούν ξανά εκεί να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής επισημαίνει τα εξής: Σε μια καταστροφική ενέργεια προέβη το Λιμενικό Ταμείο Βόλου, που ανέθεσε σε εργολάβο να γκρεμίσει ξύλινο κιόσκι σε περιοχή ευθύνης του. Το ότι το κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές σταχταρών , με μωράκια που θε ήταν σε θέση να πετάξουν σε δεκαπέντε μέρες, δεν απασχόλησε (ως συνήθως) κανέναν. Ευτυχώς ένας πολίτης αντιλήφθηκε την καταστροφή και μάζεψε τα σχεδόν πενήντα  μωρά που βρέθηκαν κάτω, πριν φαγωθούν από γάτες ή πεθάνουν από αφυδάτωση.

Τα σταχταράκια έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ με τη φροντίδα του Γιάννη Βέργου από τη Μονάδα Διαχείρισης, και προστέθηκαν στα υπόλοιπα διακόσια  που φροντίζουμε αυτές τις μέρες.

Από κοινού με την Ορνιθολογική Εταιρεία στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου, κοινοποιημένη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και ζητάμε την αποκατάσταση του κιοσκιού ακριβώς όπως ήταν , για να το βρούν οι σταχτάρες του χρόνου, μιας και το χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια για φώλιασμα. Δεν περιμένουμε βέβαια και πολλά, Εχει ματώσει η ψυχή μας με την αναλγησία και την πλήρη αγνόηση από δημόσιους φορείς  και εργολάβους αλλά και πολλούς ιδιώτες της ανάγκης να επιζήσουν και τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν το πλανήτη.

Εμείς εδώ στην ΑΝΙΜΑ ταΐζουμε όλη μέρα σταχτάρες.....».

VolosMagnisiasKioskiStahtaresNeossoiEpistoli21 6 2024 1

VolosMagnisiasKioskiStahtaresNeossoiEpistoli21 6 2024 2

Διαβάστε επίσης:

Δηλώστε αν μπορείτε να μεταφέρετε νεοσσούς που χρειάζονται περίθαλψη

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Ποινικό αδίκημα η καταστροφή φωλιών και η θανάτωση χελιδονιών

Ορνιθολογική: Απαγορεύεται το κλάδεμα δέντρων από Μάρτιο έως Ιούνιο για την αποτροπή καταστροφής φωλιών και αυγών πουλιών

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.