Στηρίξτε μας

Παλαιό Ψυχικό Αττικής: Πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο και την άφησε παράλυτη

24 Ιουνίου 2024 07:00 | Καταγγελίες
Παλαιό Ψυχικό Αττικής: Πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο και την άφησε παράλυτη

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με αφορμή τον πυροβολισμό ενός ζώου, μιας γάτας, με αεροβόλο στις 14 Ιουνίου ο αντιδήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού, Γιάννης Δελακουρίδης, με ανάρτηση του στο facebook επισήμανε τα εξής στις 24 Ιουνίου:

Ανακοίνωση

«Η κακοποίηση ζώων στην πόλη μας δεν έχει καμία θέση και δεν θα γίνει ανεκτή.

Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες ένας «συμπολίτης» μας, «σπάζοντας πλάκα» πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο μια γάτα στην περιοχή του Ψυχικού προκαλώντας της παράλυση από τη μέση και κάτω.

Μετά από πολύωρες επεμβάσεις φιλοξενείται σε κλινική και παρακολουθείται.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και τις οργανώσεις, για να εντοπιστεί άμεσα ο συγκεκριμένος εγκληματίας και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Θα παρακαλούσαμε όποιος συμπολίτης μας είδε και γνωρίζει κάτι για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Παλαιό Ψυχικό κοντά στη νέα αγορά στις οδούς: Πασχαλιάς, Δάφνης, Αμαριλλίδος και Ανθέων, να επικοινωνήσει άμεσα στο πενταψήφιο νούμερο εκτάκτων αναγκών του δήμου μας 15310, ή στο τηλέφωνο της υπηρεσίας μας 2106773474 ή στο Αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης-Ψυχικού 2106712264.

Παρακαλώ κοινοποιήστε

Έχουμε χρέος όχι απλά να αναστρέψουμε τις νοοτροπίες της ανοχής σε περιστατικά κακοποίησης, αλλά να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι το κάνουμε.

Για το καλό των ζώων, για το καλό της κοινωνίας μας.».

Δίνει αμοιβή η οικογένεια του ζώου

Το ζώο πυροβολήθηκε στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού κοντά στη νέα αγορά στις οδούς Πασχαλιάς, Δάφνης, Αμαριλλίδος και Ανθέων. Αρχικά χειρουργήθηκε στο κτηνιατρείο του Χριστόφορου Νικολαΐδη και τώρα παραμένει για νοσηλεία στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα. Το κόστος περίθαλψης του έχει ξεπεράσει τα 2.500 ευρώ, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o κηδεμόνας της γάτας, ο οποίος μας τόνισε ότι άλλη μια γάτα τους έχει πυροβοληθεί με αεροβόλο αλλά ευτυχώς αυτό το ζώο ο δράστης το πέτυχε στον ώμο.

AfisaPalaioPsihikoPyrovolimeniGataAerovolo4 6 2024 2Η σχετική αφίσα.

Η οικογένεια του ζώου έχει τοιχοκολήσει αφίσες επισημαίνοντας ότι δίνει αμοιβή σε όποιον με στοιχεία υποδείξει τον δράστη. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε για το έγκλημα καλέστε στα τηλέφωνα: 2106712264 και 6944392587.

Μόλις το περιστατικό αυτό έγινε ευρέως γνωστό κάτοικοι του Παλαιού και του Νέου Ψυχικού άρχισαν να θυμούνται και να αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντίστοιχα περιστατικά με ζώα πυροβολημένα με αεροβόλο.

Παράλληλα σε δεκάδες σελίδες στο facebook κυνηγοί παραδέχονται πως κάπως έτσι άρχισαν όταν ακόμα ήταν παιδιά σημαδεύοντας με τα αεροβόλα τους ζώα, γατιά, σκυλιά και πουλιά.

Ζωντανά πλάσματα που από τα παιδιά με τα όπλα στα χέρια αντιμετωπίζονται ως κινούμενοι στόχοι. Όμως παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία όλα αυτά τα γνωρίζει καλά, συνεχίζει να επιτρέπει την πώληση αεροβόλων χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος στους κατόχους αυτών των ειδών όπλων.

Ο γάτος Μελίνης, υποφέρει και μαζί του και οι δικοί του άνθρωποι...

 

Έτσι ενήλικοι και πολλοί ανήλικοι σημαδεύουν ζώα, τα σκοτώνουν ή τα αφήνουν για πάντα παράλυτα και ιδιώτες ή φιλοζωικοί φορείς παλεύουν με τους λιγοστούς ευαισθητοποιημένους εθελοντές τους να βοηθήσουν αυτά τα πλάσματα να ζήσουν.

Τα κόστη περίθαλψης τέτοιων περιστατικών είναι τεράστια. Καθώς μόνο η μαγνητική τομογραφία σε μια γάτα ή σε έναν σκύλο στοιχίζει περίπου 900 ευρώ και οι εκκλήσεις για να καλυφθούν τα έξοδα τέτοιων εξετάσεων είναι καθημερινά πάρα πολλές.

Πολλοί νομίζουν ότι τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν μόνο σε αγροτικές περιοχές, αυτό όμως είναι λάθος. Το πρόσφατο περιστατικό με το πυροβολημένο ζώο συνέβη σε μια από τις περιοχές της Αττικής στο Παλαιό Ψυχικό, που είναι γνωστή για την οικονομική ευρωστία των κατοίκων της. Και δεν είναι το μόνο.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή τη δολοφονία π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για παράνομη οπλοχρησία. Ο δράστης σε περίπτωση που συλληφθεί πέραν του διοικητικού προστίμου 30.000 ευρώ, που του βεβαιώνεται αφού καταδικαστεί, διώκεται για κακούργημα που επιφέρει και μεγάλη χρηματική ποινή και ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020.

Η Πολιτεία που σκόπιμα έχει αφήσει την αγορά αεροβόλου όπλου χωρίς άδεια, είναι συνυπεύθυνη, καθώς το θέμα αυτό έχουν θέσει επανειλημμένα στις αρχές οι φιλοζωικοί φορείς. Φυσικά τα περιστατικά με πυροβολημένα, παράλυτα, τραυματισμένα, νεκρά ζώα κάθε είδους - πέραν των ειδών που συγκαταλέγονται στα θηράματα - και με κυνηγετικά όπλα είναι εξαιρετικά συχνά και αυτό αποδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτοι είναι και οι κυνηγοί στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Νέο Ψυχικό: Πυροβόλησε την γάτα στο κεφάλι

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.