Στηρίξτε μας

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων και χρέωνε 10 ευρώ τη φωτογραφία με τους Μακάο (βίντεο)

2 Ιουλίου 2024 23:58 | Καταγγελίες
Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων και χρέωνε 10 ευρώ τη φωτογραφία με τους Μακάο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στην κατάσχεση δύο παπαγάλων Μακάο προχώρησαν βάσει εισαγγελικής εντολής μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Απεγκλωβισμού Ζώων σε συνεργασία με αστυνομικούς, καθώς τα δύο εξωτικά πτηνά ήταν με κομμένα φτερά και ο ιδιοκτήτης τους τα είχε στον πεζόδρομο της παραλίας του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής και χρέωνε 10 ευρώ την κάθε φωτογραφία μαζί τους.

 

Ο ιδιοκτήτης των πτηνών, που είναι Σέρβος υπήκοος, δεν είχε κοντά στους παπαγάλους ούτε τροφή ούτε νερό. Αν κάποιος ήθελε να φωτογραφηθεί με τους παπαγάλους του εκείνος τοποθετούσε τους Μακάο ακόμα και στον ώμο του, τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό του πελάτη και χρέωνε την τιμή που συνήθως ήταν 10 ευρώ για κάθε στιγμιότυπο.

Η κακοποίηση των πτηνών έγινε γνωστή όταν φιλόζωη από τα Γιάννενα ενημέρωσε τον Δήμο Κασσάνδρας και η δημοτική αρχή με τη σειρά της ζήτησε βοήθεια από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Απεγκλωβισμού Ζώων όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Στέλιος Γερονυμάκης εκ των ιδρυτών του φιλοζωικού φορέα. Και έτσι οργανώθηκε η κατάσχεση των Μακάο.

PefkohoriHalkidikisPapagaloiMakao1 7 2024 6 1«Τα φτερά είναι ακρωτηριασμένα. Λυπόμαστε πάρα πολύ που κάποιοι γράφουν πως αυτό που κάναμε δεν είναι σωστό , προφανώς πιστεύουν πως είναι σωστό να κόβουν τα φτερά από τα ζώα Και να τα χρησιμοποιούν  για να βγάζουν χρήματα. Εμείς το θεωρούμε αυτό απαράδεκτο το θεωρούμε κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων και θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε όλους όσους πράττουν με αυτό τον τρόπο εις βάρος των ζώων».

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Απεγκλωβισμού Ζώων στην ανακοίνωση της μέσω facebook στη σελίδα της «Animal Rescue and Defence Squad» επισήμανε τα εξής στις 2 Ιουνίου: «Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμος Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 €

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία.».

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.