Στηρίξτε μας

Στη Βουλή φέρνουν 3 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την κακοποίηση πολλών σκυλιών σε «καταφύγιο» στο Λειψύδριο Κιλκίς

11 Ιουλίου 2024 17:20 | Επικαιρότητα
Στη Βουλή φέρνουν 3 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την κακοποίηση πολλών σκυλιών σε «καταφύγιο» στο Λειψύδριο Κιλκίς

Στη Βουλή με ερώτηση τους φέρνουν τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία  το θέμα της κακοποίησης δεκάδων σκυλιών μέσα σε ένα παράνομο κυνοκομείο που μόνο ως καταφύγιο δεν λειτουργούσε στο Λειψύδριο Κιλκίς.

Οι βουλευτές Έλενα Ακρίτα, Πέτρος Παππάς και Γιώτα Πούλου απευθύνονται στα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς, μέλη του οποίου επισκέφθηκαν τον χώρο και βρήκαν εκεί δεκάδες σκυλιά σκελετωμένα, άρρωστα, να ζουν μέσα στις ακαθαρσίες μέσα σε μια έκταση που λειτουργούσε ως στάνη πριν μετατραπεί σε παράνομο κυνοκομείο.

Τα περισσότερα αδέσποτα, όπως έγινε γνωστό από τα ρεπορτάζ, βρέθηκαν αποστεωμένα από την ασιτία, πολλά είναι σοβαρά άρρωστα, άλλα έχουν δερματικές παθήσεις, όλα έχουν παράσιτα και κάποια είναι τυφλά ή παράλυτα. Βρέθηκαν σκυλιά έγκλειστα σε παρατημένο βαν τα οποία παρέμεναν εκεί αιχμάλωτα παρά τον καύσωνα.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο στο Λειψύδριο το διαχειρίζεται η Α.Μ.Κ.Ε. «Συνείδηση – Αλληλεγγύη στα Ζώα» ο επικεφαλής της οποίας συνελήφθη και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ο μόνο κατ’ επίφαση φιλοζωικός φορέας συνεργαζόταν με σύμβαση από τον Ιανουάριο του 2024 έως πρόσφατα με τον Δήμο Κιλκίς και μάλιστα έκανε και διαρκώς εκκλήσεις για οικονομική ενίσχυση ώστε να συνεχίζει το φιλοζωικό έργο του.

Στην ερώτηση, που καταθέτουν οι βουλευτές, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν για το αν πληρούνταν οι νόμιμοι όροι λειτουργίας του κυνοκομείου, αλλά και πώς οι ίδιοι θα παρέμβουν στο ζήτημα καθώς ήδη ιδιώτες έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και μάλιστα τα μισά σκυλιά ήδη φιλοξενούνται από φιλόζωους προκειμένου να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν και να λάβουν κατάλληλη θεραπεία και φυσικά να χορτάσουν την πείνα τους.

Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας ερωτώνται για το αν και με ποιο τρόπο θα φροντίζουν ώστε οι αυτοδιοικητικές αρχές και οι συνεργαζόμενοι φορείς να σέβονται και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Διαβάστε επίσης:

Και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς κατήγγειλε τον υπεύθυνο για την κακοποίηση δεκάδων σκυλιών στο Λειψύδριο (βίντεο)

Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς: Ο Δήμος δεν δίνει τροφές για τα εξαθλιωμένα σκυλιά στο Λειψύδριο (βίντεο)

Δήμος Κιλκίς: Δεν ευθυνόμαστε για την κακοποίηση ζώων στο «καταφύγιο» της Α.Μ.Κ.Ε. «Συνείδηση» στο Λειψύδριο (βίντεο)

Κολαστήριο σκυλιών το «καταφύγιο» στο Λειψύδριο που ο Δήμος Κιλκίς στοίβαζε ανεπιθύμητα αδέσποτα (βίντεο)

Λειψύδριο Κιλκίς: Δεκάδες σκυλιά σκελετωμένα και άρρωστα σε ιδιωτικό «καταφύγιο» (βίντεο)

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.