Στηρίξτε μας

Έσωσαν σκύλο που βρέθηκε σκελετωμένος στον Δομοκό Φθιώτιδας (βίντεο)

13 Ιουλίου 2024 23:37 | Καταγγελίες
Έσωσαν σκύλο που βρέθηκε σκελετωμένος στον Δομοκό Φθιώτιδας (βίντεο)

Στην έκκληση του Νίκου Γουργιώτη που στις 12 Ιουλίου εντόπισε έναν σκύλο εξαιρετικά σκελετωμένο στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λαμίας - Λάρισας λίγο μετά την ταβέρνα «Τα Δερβενάκια» στον Δομοκό Φθιώτιδας ανταποκρίθηκε η Εύη Θάνουη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, και κατάφερε την επόμενη μέρα να εντοπίσει το υποσιτισμένο ζώο και να το πάρει μαζί της.

 

Η κα Θάνου με ανάρτηση της στο facebook στις 13 Ιουλίου επισημαίνει τα εξής: «Σημερα δεχτηκα μια κλήση για βοήθεια για ένα σκελετωμενο σκυλί που βρισκόταν στο δρόμο στη μέση του πουθενά προς Δομοκο,κάποιος ταξιδιώτης το είδε και έκανε μια ανάρτηση για βοήθεια...

Έμοιαζε σαν να ψάχνουμε ψύλλο στα άχυρα,η θερμοκρασία στα ύψη, το ζωο μετά από τόσες ώρες δύσκολο να το βρεις στο ίδιο σημείο...αλλά σίγουρα κάθε προσπάθεια αξίζει τον κόπο!!

Μετά από πολλές ώρες αναζήτησης και με προσευχή στον Άγιο Σώζων ένα εκκλησάκι εκει κοντά εκ του θαύματος το εντοπίσαμε!!

Το σκελετωμένο ζώο είναι κυνηγόσκυλο και ενώ φοράει περιλαίμιο δεν έχει μικροτσίπ...

 

Φανερά αδύναμος,φοβισμένος στο να εμπιστευτεί,το σημείο άκρως επικίνδυνο πάνω σε δρόμο  ταχειας κυκλοφορίας με τα αυτοκίνητα να τρέχουν σαν τρελά και εμείς να κάνουμε τον τροχονόμο ώστε να μειώσουν την  ταχύτητα!!

Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε και το πιάσαμε ,τώρα είναι πια ασφαλής και τη Δευτέρα θα πάει στον κτηνίατρο για εξετάσεις!!

Ευχαριστώ τη ΧΡΥΣΑ ΠΟΛΥΖΟΥ για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια της!!

Το όνομα του ? Σώζων!!

Μπορεί να μην μπορούμε να σώσουμε όλα τα ζώα...αλλά ζωα σαν αυτό και σε μια τέτοια κατασταση δεν πρέπει να προσπερνάμε!!

Σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής!!».

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.