Στηρίξτε μας

Ανάβυσσος Αττικής: Πάρτυ πάνω στη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Αγίου Νικολάου (βίντεο)

21 Ιουλίου 2024 23:59 | Καταγγελίες
Ανάβυσσος Αττικής: Πάρτυ πάνω στη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Χωρίς σταματημό είναι τα περιστατικά που αποδεικνύουν πόσο βλαπτική για τα άγρια ζώα είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα και πόσο χωρίς όρια είναι η ανοησία πολλών ανθρώπων.

Αντί να δείξουμε σεβασμό στα άγρια ζώα που ακόμα επιλέγουν την Αττική για να διαιωνίσουν το είδος τους φροντίζουμε να τα ταλαιπωρήσουμε μέχρι εξοντώσεως...

 

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο Αττικής τις 19 Ιουλίου κάποιοι συμμετείχαν σε πάρτυ πάνω στην παραλία και χόρευαν σε απόσταση αναπνοής δύο - τριών μέτρων από τη φωλιά, από το σημείο που μια θαλάσσια χελώνα είχε γεννήσει τα αυγά της.

Εκεί ο διοργανωτής του πάρτυ, που έχει βάλει καντίνα πάνω στην παραλία, είχε τοποθετήσει και το ηχείο με την εκκωφαντική μουσική ακριβώς δίπλα από τη φωλιά, αν και η υπόλοιπη παραλία είναι άδεια.

«Γιατί άραγε όλοι αυτοί δεν σκέφτηκαν να κρατήσουν μια απόσταση ασφάλειας από το σημείο στο οποίο στις 20 Ιουνίου η θαλάσσια χελώνα είχε εναποθέσει τα αυγά της και τα είχε σκεπάσει με την άμμο;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο www.zoosos.gr η Βάλια Στεφανουδάκη, μέλος της οργάνωσης «Sea Shepherd Greece», η οποία τράβηξε και το σχετικό βίντεο.

Τη φωλιά για να είναι ορατή από όλους και για να προστατευτούν τα αυγά της, την είχαν σημάνει με θαλασσόξυλα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αναβύσσου εντούτοις οι διοργανωτές της βραδιάς αδιαφόρησαν…

Το Λιμενικό δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα…

Σύμφωνα με τη Σωτηρία Θεοφίλου που δημοσίευσε το περιστατικό στο facebook και ήταν παρούσα στο συμβάν: «Ειδοποιήθηκαν: 1. Λιμενικό: προσήλθαν, μας είπαν - εμείς να σας πω την αλήθεια δεν τους είδαμε και σε επαναληπτικό τηλεφώνημα μας την είπαν κιόλας - δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα. 2. Αστυνομία, και μάλιστα από πολλούς κατοίκους - ακόμα και αιρετούς Δήμος Σαρωνικού. Δεν προσήλθαν καν κι ας περιμέναμε ώρες. Η υπόθεση συνεχίζεται.».

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.