Στηρίξτε μας

Σέρρες: Βρήκαν εξαθλιωμένα άλογα ιδιώτη κοντά στη λίμνη Κερκίνη (βίντεο)

23 Ιουλίου 2024 18:27 | Καταγγελίες
Σέρρες: Βρήκαν εξαθλιωμένα άλογα ιδιώτη κοντά στη λίμνη Κερκίνη (βίντεο)

Το αίτημα για την υιοθεσία 40 αλόγων από αυτά που εγκαταλείφθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους στο Κορωπί Αττικής τους πρόποδες του Υμηττού – και χάρη στην προσπάθεια λιγοστών φιλόζωων φροντίζονται – αποκάλυψε άλλον έναν τόπο μαρτυρίου για ιπποειδή. Η έκταση με τα δύο σημεία όπου εθελοντές βρήκαν άλογα σε κακή κατάσταση είναι κοντά στη λίμνη Κερκίνη στον νομό Σερρών.

 

Η Μ.Κ.Ο. «Help Horses at Ymittos» σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση «A Promise to Animals» σήμερα ανακοίνωσε πως μέλη της διαπίστωσαν όχι μόνο την κακή κατάσταση ιδιόκτητων αλόγων στην προσπάθεια τους να διερευνήσουν αν όσα τους έλεγε ο άνδρας που προθυμοποιήθηκε να αναλάβει 40 άλογα, τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να κάνουν ιππασία τουρίστες, αληθεύουν αλλά απειλήθηκαν με ψευδείς κατηγορίες επειδή έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο φιλοζωικός φορέας τονίζει τα εξής: «Όπως ήδη γνωρίζετε η ομάδα μας δημιουργήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την διάσωση των ανεπιτήρητών αλόγων στις παρυφές του Υμηττού. Δεδομένου ότι τα άλογα του Υμηττού προωθούνται προς υιοθεσίες, δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους. Έτσι δεχθήκαμε και το συγκεκριμένο αίτημα.

Τις προηγούμενες μέρες συνοδεύαμε κάποια ζώα τα οποία υιοθετήθηκαν στη βόρεια Ελλάδα. Μιας και η τοποθεσία για το αίτημα υιοθεσίας που είχαμε δεχθεί ήταν σε απόσταση περίπου 2 ώρες μακριά, αποφασίσαμε να πάμε να κάνουμε την αυτοψία μας.

Χωρίς να αποκαλύψουμε την ιδιότητα μας, βρεθήκαμε εκεί. Και ενώ στην αρχή το τοπίο έδειχνε ειδυλλιακό και όλες οι συνθήκες ιδανικές, μας κίνησε την περιέργεια πως αυτός ο άνθρωπος ζητάει να υιοθετήσει 40 υποείδη ενώ στις εγκαταστάσεις του (στη “βιτρίνα”-γιατί ανακαλύψαμε κ άλλο κρυφό μέρος) μέρος βρισκόντουσαν πολλά νεογέννητα πουλάρια.

Στην πορεία της αυτοψίας κινηθήκαμε προς την λίμνη όπου μας είπαν ότι βόσκουν κάποια από τα κοπάδια τους ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ η κατάσταση έδειχνε ιδανική (άλογα ελεύθερα δίπλα στη λίμνη να βόσκουν) διαπιστώσαμε ότι τα άλογα ήταν δεμένα σε πασσάλους, δίπλα τους άδεια δοχεία νερού και ένα άλογο ξαπλωμένο να κείτεται μέσα στη λάσπη σε άθλια κατάσταση…όλες οι λεπτομέρειες θα δοθούν στα βίντεο κ στις φωτογραφίες και στην πορεία στα σχόλια της ανάρτησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΨΙΑ - ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ - Ο άνθρωπος αυτός-ιδιοκτήτης κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε τηλεφωνικά ότι βρισκόμαστε στην περιουσία του και δέχεται επίθεση, για καλή μας τύχη την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τους αστυνομικούς, διαφορετικά θα μας είχε κατηγορήσει και για διατάραξη οικιακής ειρήνης! Ζητάμε την προστασία της αστυνομίας!
#sos #horses #helphorses #horsesinneed».

Διαβάστε επίσης:

Μ. Μαρώλια: Χρειαζόμαστε βοήθεια για τα δεκάδες παρατημένα άλογα στον Υμηττό (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.