Στηρίξτε μας

Δραματική έκκληση για τις γάτες στο εργοτάξιο του Ελληνικού Αττικής που με ευθύνη του κράτους οδηγούνται σε μαρτυρικό θάνατο

10 Αυγούστου 2024 21:35 | Καταγγελίες
Δραματική έκκληση για τις γάτες στο εργοτάξιο του Ελληνικού Αττικής που με ευθύνη του κράτους οδηγούνται σε μαρτυρικό θάνατο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αδεσποτολόγιο» απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν καθώς οι γάτες στο εργοτάξιο στο Ελληνικό Αττικής – εκεί που καταστράφηκε κάθε πιθανότητα να υπάρξει ένας πνεύμονας πρασίνου για το Λεκανοπέδιο – βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον θάνατο.

Οι γάτες για την κατασκευάστρια εταιρία είναι ανεπιθύμητες γι' αυτό και κάνει τον βίο αβίωτο σε όσους τις νοιάζονται...

Οι εργασίες ανοικοδόμησης και τσιμεντοποίησης της έκτασης για να κατασκευαστούν ουρανοξύστες, καζίνο, εμπορικά κέντρα και πολυτελείς βίλες για μεγιστάνες είναι υπερεντατικές και τ’ αδέσποτα ζώα, τα γατιά - που κατάφεραν έως τώρα να επιβιώσουν και δεν πέθαναν στη λεωφόρο Ποσειδώνος ή από τις ακραίες συνθήκες, ή από τις ρόδες των οχημάτων βαρέου τύπου - χρειάζεται επιτακτικά να μεταφερθούν αλλού κατά μόνας ή και μαζικά.

Το μαρτύριο των αδέσποτων γατιών, που ουσιαστικά τιμωρούνται επειδή υπάρχουν, επειδή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και του πρώην αεροδρομίου, στο εργοτάξιο του Ελληνικού, αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας και για το φιλοζωικό κίνημα καθώς κανείς άλλος πλην μιας χούφτας ανθρώπων – που διανύουν χιλιόμετρα με τα πόδια κουβαλώντας δοχεία νερού και τροφές υπό όλες τις καιρικές συνθήκες – δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για τη σωτηρία τους.

Η κατασκευάστρια εταιρία «Lamda Development» κοροϊδεύει άπαντες σχετικά με τη φροντίδα των αδέσποτων γατιών εκεί και το ίδιο κάνουν οι συναρμόδιοι δήμοι (Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου) και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε., η δε Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι εκκωφαντικά απούσα... Η μόνο στα χαρτιά φιλόζωη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει ό,τι δεν βλέπει και σε αυτήν την περίπτωση...

Οι εκκλήσεις των εθελοντών δυστυχώς δεν αγγίζουν τελικά κανέναν πλην ελάχιστους ήδη ευαισθητοποιήμενους και επιφορτισμένους με τη φροντίδα πολλών αδέσποτων γι' αυτό και το «Αδεσποτολόγιο» τονίζει τα εξής σήμερα με ανάρτηση του στο facebook:

EllinikoAttikisMpaza16 6 2023Όσα γλύτωσαν από τα γκρεμίσματα, τα φορτηγά, τους εκσκαφείς δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα... Η φωτογραφία του Θοδωρή Νίνα, ενός ανθρώπου που για χρόνια και με μεγάλες θυσίες και κόπο βάζει τροφή και νερό σε αυτά τα γατιά εκλιπαρώντας για βοήθεια. 

«Εδώ είμαστε, οι γάτες που ζουν στο εν ενεργεία εργοτάξιο του Ελληνικού, προσπαθούν να επιβιώσουν, οι γάτες στο εργοτάξιο του Ελληνικού, τέλος Σεπτεμβρίου, θα πάψουν να έχουν την παραμικρή ελπίδα να ζήσουν, γκρεμίζονται ΌΛΑ! Κλείνουν τα πάντα, σκάβονται και τα τελευταία σημεία που μπαίνουμε οι εθελοντές και βάζουμε λίγη τροφή, νερά όσα κρατάνε τα χέρια μας και προσπαθούμε να πιάσουμε άρρωστα και αστείρωτα.

EllinikoAttikisErgotaxio1 6 2024 1H τσιμεντοποίηση της περιοχής είναι σε απόλυτο βαθμό. Τα ζώα εκεί είναι ανεπιθύμητα και τα νοιάζονται μια χούφτα άνθρωποι.

Στείλτε μας ένα μήνυμα αν θέλετε να βοηθήσετε να πάρουμε κάποιο ζώο από εκεί μέσα, πρέπει να σωθούν.

Ο νόμος λέει πως τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από πείνα, δίψα, καιρικές συνθήκες και τρόμο, πού εφαρμόζεται αυτός ο νόμος άραγε;

Η ευθύνη στο κράτος πλέον που ξεκίνησε έργο προτού λυθεί η διαχείριση αυτών των ζώων. Να μπαίνουμε μας αφήνει η εταιρεία, βάζει σε 4 σημεία λίγη τροφή. Τα ζώα που δεν είναι στα 4 σημεία, πρέπει εμείς να σκαρφαλώνουμε, να κουβαλάμε, να ψάχνουμε τα άρρωστα ζώα. Που δυστυχώς δεν υπάρχει μέριμνα να τα πάρει κάποιος αρμόδιος. Δεν έχει υπάρξει σχέδιο.

EllinikoAttikisGata19 12 2023Οι λιγοστοί εθελοντές αναγκάζονται να κουβαλάνε με τα χέρια δοχεία με νερό και τροφή ώστε όσα ζώα ζουν τουλάχιστον να ξεδιψάσουν. Οι αρμόδιοι αδιαφορούν...

Οι Δήμοι, ενάμιση χρόνο τώρα, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ζώο. Εμείς, η φιλοζωική Σκοπέλου και η Zωοφιλικη Ηλιούπολης έχουμε πάρει όσα μπορέσαμε. Απλοί άνθρωποι πήραν κι αυτοί όσα μπορούσαν.

Εκλιπαρούμε για συνεργασία όλων των σωματείων, των εθελοντών, να δούμε πού και πώς μπορούμε να εντάξουμε ζώα σε προστατευμένα μέρη με ένταξη, να βρεθούν φιλοξενίες, σπίτια. Ό,τι είναι καλύτερο για κάθε ζώο. Ευχαριστούμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Νίνα που για χρόνια και με τεράστιο κόστος σωματικό οικονομικό και ψυχικό βάζει νερό και τροφή σε αυτά τα πλάσματα τον Σεπτέμβριο θα γκρεμιστεί και το τελευταίο κτίριο το οποίο έχει απομείνει όρθιο εκεί και το χρησιμοποιούν αθλητές.

Στο υπόγειο τμήμα του κτιρίου βρίσκουν καταφύγιο γάτες, οι οποίες θα βρεθούν ή στην ακτή ή λιωμένες στη λ. Ποσειδώνος.

Διαβάστε επίσης:

Εκατοντάδες γάτες στα συντρίμμια σε Ελληνικό Αττικής και Άγιο Κοσμά χρειάζονται νερό, τροφή, σπιτικό (βίντεο)

Ελληνικό Αττικής: Τι θα απογίνουν 150 γάτες και άλλα ζώα στον Άγιο Κοσμά τώρα που αρχίζουν τα έργα;

Εμποδίζουν εθελοντές να ταΐσουν αδέσποτες γάτες στον Άγιο Κοσμά στο Ελληνικό Αττικής

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για τη σωτηρία των γατιών στο Ελληνικό που όλοι οι αρμόδιοι εγκατέλειψαν στα ερείπια (βίντεο)

Οι υποσχέσεις για τη διάσωση των γατιών στο Ελληνικό ουσιαστικά δεν τηρήθηκαν

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούν τη φροντίδα των αδέσποτων της περιοχής στο Ελληνικό (βίντεο)

Νέα ανακοίνωση από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά το σχετικό «σόου» με τις γάτες στο πρώην αεροδρόμιο

Ν. Μπομπολάκη: Κοροϊδία από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης επέστρεψε τις γάτες που δήθεν θέλησε να σώσει από το πρώην αεροδρόμιο

Περισυλλογή χελώνων και σκαντζόχοιρων από Ελληνικό και Άγιο Κοσμά άρχισε η ΑΝΙΜΑ

Η «Οικολογική Συμμαχία» για τα αδέσποτα του Ελληνικού και την Π.Φ.Π.Ο.

Π.Φ.Π.Ο.: Ανησυχητική αδράνεια για τα ζώα στο Ελληνικό

Ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού δεσμεύεται για τη φροντίδα των ζώων στο πρώην αεροδρόμιο

Π.Φ.Π.Ο.: Εκατοντάδες ζώα θα σκοτωθούν αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως από το Ελληνικό (βίντεο)

N. Μπομπολάκη: Άμεση ανάγκη παρέμβασης Περιφέρειας & Δήμου για διάσωση των ζώων στο Ελληνικό (ηχητικό)

«Κόμμα για τα Ζώα»: Δεκάδες είδη όχι μόνο σκυλιά και γάτες έχουν βρει καταφύγιο στο Ελληνικό – Τι θα απογίνουν;

Συστηματική δολοφονία γατιών στον Άγιο Κοσμά Αττικής (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.