Στηρίξτε μας

Επί ώρες εθελοντές - ήρωες σώζουν ζώα από τις φλόγες που καίνε τεράστια έκταση στην Αττική (βίντεο)

12 Αυγούστου 2024 12:50 | Επικαιρότητα
Επί ώρες εθελοντές - ήρωες σώζουν ζώα από τις φλόγες που καίνε τεράστια έκταση στην Αττική (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Άνδρες και γυναίκες άνθρωποι με κότσια και ικανότητες, που δεν κοιτάζουν την καλοπέραση τους, δίνουν από χθες το απόγευμα τιτάνιο αγώνα με τις φλόγες. Και καταφέρνουν να σώσουν ζώα τα οποία εντοπίζονται κυρίως μέσα σε ιδιωτικούς χώρους στα μέτωπα της πυρκαγιάς η οποία άρχισε από τον Βαρνάβα Αττικής και εξαπλώθηκε σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

 

Τα βίντεο και εικόνες που δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσοι είναι στο μέτωπο της φωτιάς κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Η καταστροφή τεράστια, το έργο διάσωσης τιτάνιο και τα ζώα – τα τυχερά που σώθηκαν – πάρα πολλά.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στο τεράστιο έργο των πυροσβεστών, των αστυνομικών, των εργαζόμενων στην Τροχαία, στους Ο.Τ.Α., των διασωστών, όλων εκείνων που προσπαθούν η καταστροφή να περιοριστεί, αν και μέχρι αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο και κάνει κάρβουνο τις τελευταίες εκτάσεις πολύτιμων δασών, των ζώων που μένουν εκεί και δυστυχώς περιουσίες, σπίτια, επιχειρήσεις, οχήματα…

 

Ο Κώστας Μαμασούλας διασώστης ζώων και αστυνομικός με ανάρτηση του στο facebook τα ξημερώματα επισήμανε τα εξής: «Ειλικρινά τέτοιο πράγμα δεν εχω ξαναδεί. Ένα μέτωπο τεράστιο να καίει συγχρόνως μια απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων πεύκα, με φλόγες να ξεπερνάνε τα 100 μέτρα, με ένα περιστατικό μετά το άλλο για εκκενώσεις σε διάφορες περιοχές, αδειασαμε από το απόγευμα πέντε σπίτια με πάρα πολλά ζώα μέσα που στα δύο οι φλόγες ακουμπούσαν τους τοίχους και εμείς πιάνει με τις αποχες,σκυλιά από ένα χωράφι που άρχισε να καίγεται και ήταν μέσα ελεύθερα και μόλις ήρθε μήνυμα για εκκένωση από 112 για Εκάλη Πεντέλη. Να ευχηθώ να γίνει κάτι και να σταματήσει αυτη η βιβλική καταστροφή.».

Πρόκειται για άλλη μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.