Στηρίξτε μας

Εκατοντάδες εθελοντές πήγαν στον Βαρνάβα Αττικής για να βοηθήσουν άγρια ζώα στις καμένες εκτάσεις (βίντεο)

14 Αυγούστου 2024 23:22 | Επικαιρότητα
Εκατοντάδες εθελοντές πήγαν στον Βαρνάβα Αττικής για να βοηθήσουν άγρια ζώα στις καμένες εκτάσεις (βίντεο)

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΙΜΑ, του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης  Άγριας Ζωής και της ομάδας «Save Your Hood» και πήγαν σήμερα στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Εκεί αναζήτησαν άγρια ζώα στις καμένες εκτάσεις, ώστε να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του φιλοζωικού φορέα όσα χρήζουν περίθαλψης ή μετεγκατάστασης.

VarnavasAttikisEthelontesKamena14 8 2024 1

Σύμφωνα με τον Πάνο Καρούτσο που συμμετείχε στη δράση παρόντες στην αναζήτηση χελωνών και άλλων ειδών ήταν περισσότερα από 300 άτομα.

VarnavasAttikisEthelontesKamena14 8 2024 3

Ο κ. Καρούτσος με σχετική ανάρτηση του στο facebook για όσα έγιναν σήμερα εκεί και τις δεκάδες χελώνες που σώθηκαν επισήμανε τα εξής:

Οι χελώνες είναι μάλλον τα πρώτα θύματα μεταξύ των ζώων κυρίως στις δασικές πυρκαγιές...

 

«Τελικά...υπάρχει ελπίδα, και η ελπίδα ακούει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 300+ άτομα ήμασταν σήμερα στον Βαρνάβα αντι να ειναι σε μια παραλια, να προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα ζωής!!

Πρέπει ΟΛΟΙ μας να στηρίζουμε τέτοιες κινήσεις, και όχι στα λόγια από το καναπέ και να κράζουμε, αλλά να σηκωθούμε και να πάμε να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη!!

Η ελπίδα ακούει στο τεράστιο έργο της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής τόσα χρόνια. Στηρίξτε τέτοιους συλλόγους!

Save Your Hood - Greece (Ελλάδα)

Υγ: τα υπόλοιπα στο βίντεο που θα ακολουθήσει.».

O Γιώργος Κρητικός, που είναι υπεύθυνος του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου και ιδρυτής του συλλόγου «ANIMAL RESCUE RODOS», ταξίδεψε από τη Ρόδο για να συμμετάσχει στην περισσυλλογή ζώων τα οποία κινδυνεύουν.

 

Οι εξορμήσεις για τον εντοπισμό και άλλων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές που οργανώνουν φιλοζωικοί φορείς – γιατί κανένα ζώο δεν μπορεί να ζήσει σε εκτάσεις οι οποίες έγιναν κυριολεκτικά κάρβουνο – θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Τα πλάνα τα οποία τράβηξε σήμερα ο Γιώργος Κρητικός αποδεικνύουν και τη μαζική συμμετοχή των εθελοντών και την τραγική κατάσταση της περιοχής...

Στις 15 Αυγούστου

Στον Μαραθώνα Αττικής στις 16:00

Στις 16 Αυγούστου

Στον Διόνυσο Αττικής στις 16:00

 

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.