Στηρίξτε μας

Δεν υιοθέτησε πυρόπληκτο σκύλο ο Στ. Κασσελάκης δηλώνει ότι θα το κάνει (βίντεο)

15 Αυγούστου 2024 14:13 | Επικαιρότητα
Δεν υιοθέτησε πυρόπληκτο σκύλο ο Στ. Κασσελάκης δηλώνει ότι θα το κάνει (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 13 Αυγούστου ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Πολυχώρο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» για να δει από κοντά τα ζώα που φρόντιζαν εθελοντές, καθώς εκεί από τη M.K.O. «Dogs’ Voice» στήθηκε για ακόμα μια φορά ο σταθμός προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων σκυλιών και γατιών, τα οποία εντοπίστηκαν να κινδυνεύουν στις περιοχές που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά.

Ο κ. Κασσελάκης αφού μίλησε με την Έλενα Δέδε τη δικηγόρο και ιδρύτρια της Μ.Κ.Ο. «Dogs’ Voice» καθώς και με άλλους εθελοντές και εθελόντριες εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει έναν πυρόπληκτο σκύλο και συμβολικά προσέφερε κάποια είδη για τα ζώα εκεί.

Αυτό το γεγονός δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο www.avgi.gr ως υιοθεσία του σκύλου και αναπαράχθηκε από πολλά Μ.Μ.Ε. Το γεγονός της υιοθεσίας του σκύλου διέψευσε η Μ.Κ.Ο. «Dogs’ Voice», η οποία επισήμανε πως από τον χώρο του «ΠΑΛΑΙ» δεν δόθηκαν ζώα για υιοθεσία, καθώς αρμόδιοι για αυτήν τη διαδικασία είναι οι δήμοι στους οποίους τα ζώα ζούσαν.

avgiPalaiGalatsiYiothesiaSkylou13 8 2024Το δημοσίευμα στο avgi.gr στις 13 Αυγούστου.

AnakoinosiSYRIZAPalaiGalatsiFiloxeniaSkylou13 8 2024 1Η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. στις 13 Αυγούστου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το αν έγινε τελικά υιοθεσία του ζώου ή αν δηλώθηκε η επιθυμία του κ. Κασσελάκη για φιλοξενία μόνο του σκύλου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. με ανακοίνωση του στις 14 Αυγούστου επισήμανε ότι ο πρόεδρος προχώρησε τις διαδικασίες για φιλοξενία με προοπτική την υιοθεσία.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Επισκεπτόμενος, την Τρίτη, τη δομή φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων από τις πληγείσες περιοχές, η οποία βρίσκεται στο Γαλάτσι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη θέληση  να φιλοξενήσει ένα σκυλάκι με την προοπτική να το υιοθετήσει.

AnakoinosiSYRIZAPalaiGalatsiFiloxeniaSkylou14 8 2024 1

Φυσικά υπάρχει σχετική διαδικασία γι’ αυτό, η οποία και θα ακολουθηθεί. Ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κινήσει τη διαδικασία για τη φιλοξενία και άμεσα θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υιοθέτηση.».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στις 13/8 στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων...

 

Στον χώρο του «ΠΑΛΑΙ» ο κ. Κασσελάκης πήγε με τη βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα. Η κα Ακρίτα, γνωστή και για το φιλοζωικό κοινοβουλευτικό της έργο, είναι αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. και με ανάρτηση της στο facebook επισήμανε τα εξής:

«Φέραμε τρόφιμα, απορρυπαντικά και λουράκια στο Palais Γαλατσίου που φιλοξενούνται από χτες πυροπληκτα ζώα. Όταν μπήκα μεσα, νόμιζα ότι θα γίνεται χαμός από γαβγίσματα και νιαουρίσματα. Όμως τα ζωάκια ήταν εξουθενωμένα από τη μαχη τους με τη φωτιά και κοιμόντουσαν βαθιά. Ίσα που μας κοίταζαν, κουνούσαν λίγο ουρίτσα και ξανάπεφταν για ύπνο.

Μόνο ένας τεραστιος γατούλης χάλαγε τον κόσμο. Τον είχαν μεταφέρει σε μικρότερο κλουβί για να καθαρίσουν το μεγάλο και μέχρι να τον ξαναβάλουν στη θέση νιαούριζε όλο τσαμπουκά. Σου λέει εγώ πλήρωσα σουίτα και με πάτε στο μονόκλινο;

 

Ένας άλλος κύριος έψαχνε τη γάτα του. Σ’ ένα κλουβί μεταφοράς νόμιζε ότι τη βρήκε, αλλά ο φωτισμός δε βοηθούσε κι αυτή ήταν χωμένη βαθιά. Τη φώναζε, τη φώναζε, ούτε που να κουνηθεί η άλλη.

Τελικά ρίχνει μέσα το φακό του κινητού του κι όντως ήταν η γατούλα του. Έβαλε τις φωνές από τη χαρά του, ενώ η πριγκίπισσα βγήκε αργά, νωχελικά και εντελώς αφ’ υψηλού. Μόνο που δεν του είπε «και χάρη σου κάνω που εμφανίστηκα».

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για :

Λουράκια

Υγρό Πιάτων

Σφουγγαράκια

Οδηγούς για βόλτα

Τηλέφωνα Ανάγκης  : Dogs' Voice 6940709999

Στην φωτογραφία με την Elena Dede από το Dog’s Voice, την Aspa Theochari από το Strong-me και τα πυρόπληκτα σκυλάκια που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας» καταλήγει η κα Ακρίτα.

DogsVoiceDiapsefsiYiothesiaSkylouKasselakis14 8 2023 1Η διάψευση της υιοθεσίας από τη M.K.O. «Dogs’ Voice».

DogsVoiceDiapsefsiYiothesiaSkylouKasselakis14 8 2023 2

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε σχετικά με το θέμα της φιλοξενίας/υιοθεσίας ή μη ο Νίκος Κορδατζάκης που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κασσελάκη και μίλησε μαζί του, δημοσίευσε σχετικό βίντεο και επισήμανε τα εξής με ανάρτηση του στο facebook σήμερα:

 

«Επειδή πολλά έχουν γραφτεί καί ειπωθεί περί υιοθεσίας σκύλου από τόν Κασελλάκη καί υπάρχει παραπληροφόρηση, σέ αυτό τό βιντεάκι θά δείτε ακριβώς τί συνέβη στήν δομή τού Dog's Voice στο Γαλάτσι.

******Όταν ήμασταν μπροστά στο γκρέιτ τού σκυλακου πού ζήτησε νά τόν βγάλει βόλτα καί τραβούσα τό βιντεάκι, ακούγομαι πού τόν ρωτάω:

"Πείτε μου οτι θά τόν υιοθετήσετε"

"Τί" με ρωτάει...

"Πείτε μου οτι θά τόν υιοθετήσετε" τού ξαναλέω..

"Θά τόν φιλοξενήσουμε" μού απαντάει...

"Άν τό θέλει καί ο ίδιος" συμπληρώνει...

"Σίγουρα θά θέλει" τού απαντάω...*******

Τελικά, τόν έβγαλε για δέκα μέτρα μία βόλτα, ίσα νά τόν τραβήξει φωτογραφίες ο φωτογράφος του καί αυτό ήταν όλο...!!!!!

Όλα γίνονται γιά κάποιο λόγο, πού λέει ο λαός κι αυτό ήταν απλά ένα πολιτικό επικοινωνιακό τρικ.!!!

Δεν κατάλαβα μόνο, τελικά ποιός ΔΕΝ ήθελε αυτήν τήν "φιλοξενία". Τό σκυλί ή ο ίδιος;;».

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.