Στηρίξτε μας

Ρόδος: Γάτα σπαράζει δηλητηριασμένη από φόλα στο χωριό Σορωνή (βίντεο)

17 Αυγούστου 2024 01:26 | Καταγγελίες
Ρόδος: Γάτα σπαράζει δηλητηριασμένη από φόλα στο χωριό Σορωνή (βίντεο)

Τη δολοφονία της γάτας της με φόλα στις 14 Αυγούστου στη Ρόδο στο χωριό Σορωνή έκανε γνωστή μέσω facebook η Ειρήνη Σταντορινιού η οποία επισήμανε ότι πριν από δύο μήνες την απείλησε κάτοικος του χωριού επειδή ταΐζει και τα αδέσποτα.

 

Η γυναίκα στην ανάρτηση της στην ομάδα του facebook «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ - RHODES ANIMAL WELFARE SOCIETY» επισήμανε τα εξής για το έγκλημα και τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκε το ζώο της:

«Αυτό το έκαναν στο γατί μου στο χωριό Σορωνή Πήγα να το ταισω και μου είπαν ότι πέθανε και μου έδειξαν αυτό το βίντεο

 

Δυο μήνες πριν είχα δεχτεί απειλεί να σταματήσω να ταιζω το γατί μου και τα αδέσποτα που πλησίαζαν και να τα αφήσω να πεθάνουν για να μην αναπαράγονται Εν τω μεταξύ το γατί μου ήταν αρσενικό και στειρωμενο».

«Σε σκότωσαν τα πιο σιχαμερα άτομα του πλανήτη Και ήσουν το πιο καλό γατί που είχα γνωρίσει» με αυτά τα λόγια η κα Σαντορινιού αποχαιρετά συγκλονισμένη το ζώο της…

 

Ποιοι βάζουν τις φόλες;

Όπως πολλές φορές έχουμε πει αναφορικά με το προφίλ των δραστών τις φόλες στους οικισμούς, σε πόλεις και χωριά τις βάζουν «νοικοκυραίοι», άνδρες και γυναίκες που δεν ανέχονται την παρουσία αδέσποτων ακόμα και οικόσιτων γατιών και σκυλιών ακόμα και περιστεριών στους δρόμους, στις αυλές τους και οπουδήποτε αλλού.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι κτηνοτρόφοι που βάζουν φόλες για να εξοντώσουν σκυλιά, αλεπούδες, κουνάβια, ώστε να μην έχουν απώλειες από τα κοπάδια τους και η τρίτη κατηγορία είναι οι κυνηγοί οι οποίοι συστηματικά δηλητηριάζουν άγρια ζώα  (αλεπούδες, λύκους κ.ά.), τα οποία τρέφονται με τα θηράματα τους (π.χ. λαγούς).

Τέταρτη κατηγορία είναι οι γεωργοί που συνήθως δηλητηριάζουν με καλαμπόκι - φόλα και άλλα είδη δολωμάτων από αγριογούρουνα έως αρκούδες, ώστε να εμποδίσουν τα άγρια φυτοφάγα ζώα να τραφούν με ό,τι καλλιεργούν στα χωράφια τους. Το κράτος σε όλα αυτά είναι συνήθως παρατηρητής και μάλλον του αρκεί η Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.