Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν τη συστηματική εξαφάνιση αδέσποτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας

21 Αυγούστου 2024 16:15 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν τη συστηματική εξαφάνιση αδέσποτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Τη συστηματική εξαφάνιση αδέσποτων ζώων στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας καταγγέλλει η εθελοντική ομάδα «Adopt a Paw Today» καθώς μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών 20 σκυλιά που φρόντιζαν φιλόζωοι έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

 

Στην ανακοίνωση του ο φιλοζωικός φορέας επισημαίνει τα εξής στις 17 Ιουνίου: «Ελλάδα 2024. Ζώα εξαφανίζονται. Οι εθελοντές δίνουμε μάχη, μόνοι.

Στο παρελθόν σάς έχουμε ξαναγράψει για την «κόλαση» των Οινοφύτων. Εκεί, εδώ και χρόνια, οι σκύλοι και οι γέννες είναι ατελείωτες. Με ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια εθελοντών έχουν γίνει ελάχιστες στειρώσεις. Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια εθελοντές τα ταΐζουν για να μην πεθάνουν. Δεν αφέθηκαν ποτέ νηστικά από όταν το αντιληφθήκαμε. Όλα, φυσικά, με δικά μας έξοδα. Δικά σας. Γιατί εσείς μας στηρίζετε και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.

Σήμερα, είμαστε στη ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ θέση να σας πούμε πως εδώ και 1,5 εβδομάδα πέντε σκυλάκια από εκεί έχουν εξαφανιστεί. Έχουν χαθεί από προσώπου γης. Έτσι, ξαφνικά.

Τον Ιούνιο είχαν εξαφανιστεί άλλες 15 ψυχές. (Δείτε το σχετικό post στο προφίλ μας)

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ να δοθεί απάντηση για το πού πήγαν αυτά τα πλάσματα.

Από πλευράς μας, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου και να εφαρμόσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια για να γίνουν τα δέοντα, ενώ θα αποστείλουμε και σχετική επιστολή στους αρμόδιους.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Adopt a Paw Today».

Τι επισημαίνει η πρόεδρος της «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ» για την εξαφάνιση τόσων σκυλιών επισήμανε τα εξής: «Εδώ ειναι Ελλάδα δεν ειναι Τουρκία!!!

20 άστεγα σκυλιά εξαφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη κόλαση των Οινόφυτων Βοιωτίας.

Οχι, μη πάει ο νους μας στους Δήμους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Δήμοι μας δε κάνουν τέτοια πράγματα.

Τι Τουρκία τη περάσατε την Ελλάδα;

Εδώ ειναι Ευρώπη !

Έκκληση έλαβε η Νέμεσις από την ομάδα Adopt a paw today  για να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και ειναι το λιγότερο που μπορούμε να κανουμε γι αυτά τα άτυχα πλάσματα.

Μόνιμη τακτική μεγάλου αριθμού Δήμων ειναι οι εξαφανίσεις σκύλων κάτω από το τραπέζι.

Έως και 1000 ή και περισσοτερα σκυλιά υπολογίζουμε, ότι εξαφανιζονται διά μαγείας το χρόνο στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, τρομαρα μας.

Η έκκληση που λαβαμε είναι η πιο κάτω.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς  ακούνε;

Αυτά και πάρα πολλά  άλλα είναι τα ζητήματα που πρέπει να ασχοληθούν και οχι με τα ΕΜΖΣ, τα DNA κι άλλα τέτοια παρόμοια, που ίσως μετά από 30-40 χρόνια να τύχουν εφαρμογης στη καθυστερημένη φιλοζωικά Ελλάδα.

Αναφέρει το μειλ, που λάβαμε.

"Καλημέρα σας, θα ήταν εύκολο να κοινοποιήσετε το παρακάτω μήπως ;

Ελλάδα 2024. Ζώα εξαφανίζονται. Οι εθελοντές δίνουμε μάχη, μόνοι.

Στο παρελθόν έχουμε ξαναγράψει για την «κόλαση» των Οινοφύτων. Εκεί, εδώ και χρόνια, οι σκύλοι και οι γέννες είναι ατελείωτες.

Με ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια εθελοντών έχουν γίνει ελάχιστες στειρώσεις. Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια εθελοντές τα ταΐζουν για να μην πεθάνουν.

Δεν αφέθηκαν ποτέ νηστικά από όταν το αντιληφθήκαμε. Όλα, φυσικά, με δικά μας έξοδα. Δικά σας. Γιατί εσείς μας στηρίζετε και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.

Σήμερα, είμαστε στη ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ θέση να σας πούμε πως εδώ και 1,5 εβδομάδα πέντε σκυλάκια από εκεί έχουν εξαφανιστεί. Τα περισσότερα τα βλέπαμε καθημερινά για πάνω από 4-5 χρόνια, στην τοποθεσία Λυσία Τεμπέλη (απέναντι από το εργοστάσιο του Σαράντη)

Πλέον εχουν χαθεί από προσώπου γης. Έτσι, ξαφνικά.

Τον Ιούνιο είχαν εξαφανιστεί άλλες 15 ψυχές ξανά από την ίδια περιοχή. (Δείτε το σχετικό post στο προφίλ μας)

Συνολικά δηλαδή αγνοούνται 20 σκυλιά.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ να δοθεί απάντηση για το πού πήγαν αυτά τα πλάσματα.

Από πλευράς μας, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου και να εφαρμόσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια για να γίνουν τα δέοντα, ενώ θα αποστείλουμε και σχετική επιστολή στους αρμόδιους.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Adopt a Paw today.

Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ-ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Υιοθετήθηκε στη Γενεύη ο σκελετωμένος σκύλος από τα Οινόφυτα αφού κανείς δεν τον θέλησε στην Ελλάδα (βίντεο)

Έσωσαν το άρρωστο σκυλί που περιφερόταν στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Υιοθέτησαν το κόκκινο κουτάβι που βρέθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας (βίντεο)

 

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.