Στηρίξτε μας

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Έσπασαν κλουβί μεταφοράς σκύλου που θα ταξίδευε με την CONDOR Airlines και κατηγόρησαν το ζώο (βίντεο)

27 Αυγούστου 2024 23:10 | Καταγγελίες
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Έσπασαν κλουβί μεταφοράς σκύλου που θα ταξίδευε με την  CONDOR Airlines και κατηγόρησαν το ζώο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

H αεροπορική εταιρία CONDOR Airlines πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά στο νέο περιστατικό κακομεταχείρισης ζώου, σκύλου που θα ταξίδευε από το Ηράκλειο Κρήτης και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προς τη Γερμανία την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Δείτε στο βίντεο το σπασμένο κλουβί και τον Έκτορα λίγο πριν φτάσει στο αεροδρόμιο...

 

Κατά τη μεταφορά των αποσκευών το κλουβί έσπασε προφανώς λόγω κακής μεταχείρισης του από εργαζόμενους στην εταιρία, που έχει αναλάβει την φορτοεκφόρτωση του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα το σκυλί και να κινδυνεύσει και να μην ταξιδέψει.

Στις φιλόζωες - που έφτασαν από την πόλη Konstanz της Γερμανίας για να υιοθετήσουν το ζώο από το καταφύγιο του Τάκη Προεστάκη «Στέγη Προστασίας Αδέσποτων Ζώων» το οποίο βρίσκεται στην Ιεράπετρα Λασιθίου - ειπώθηκε ότι ο σκύλος ήταν ουσιαστικά αγρίμι και ευθύνεται για την καταστροφή του κλουβιού του!

Το κλουβί έχει ολοφάνερα σπάσει από πτώση και όχι επειδή π.χ. ένας δυνατός σκύλος έσπρωξε ή δάγκωσε ένα κομμάτι του πλαστικού. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που σε αεροδρόμιο της Ελλάδας έχουμε καταγγελία για κακοποίηση ζώου από εργαζόμενους σε αεροπορική εταιρία.

Ο Έκτορας ευτυχώς δεν εξαφανίστηκε – όπως συνέβη με ευθύνη της AEGEAN Airlines στη γάτα Ρόντρι στο αεροδρόμιο Χανίων η οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί – αλλά οι δικοί του αναγκάστηκαν να πληρώσουν ακόμα ένα ακριβό εισιτήριο για να ταξιδέψει το ζώο τους με επόμενη πτήση.

Ο Τάκης Προεστάκης με ανάρτηση του στο facebook τονίζει τα ψεύδη των αρμοδίων που εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα μας. Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής στις 27 Αυγούστου:

«Σήμερα συνέβη κάτι που μας άφησε βαθιά σοκαρισμένους και ανήσυχους. Ο αγαπημένος μας Έκτορας έγινε σωστά check-in στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μέσα στο ασφαλές μεταφορικό του κλουβί και η οικογένεια που τον υιοθέτησε είχε ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Λίγο αργότερα, τους κάλεσαν πίσω και τους είπαν ότι ο Έκτορας κατάφερε να δραπετεύσει από το κλουβί του.

Όταν τελικά είδαμε το κλουβί, μείναμε αποσβολωμένοι. Πώς είναι δυνατόν ένας σκύλος να σπάσει ένα κλουβί που είναι αδιάρρηκτο; Ο Έκτορας έχει πετάξει πολλές φορές στη ζωή του και είναι εξοικειωμένος με τη διαδικασία. Το κλουβί φαίνεται σαν να έπεσε ή να κακομεταχειρίστηκε. Το άφησε κάποιος να πέσει με τον Έκτορα μέσα; Τι πραγματικά συνέβη;

Για να γίνει χειρότερο το πράγμα, ούτε η αεροπορική εταιρεία ούτε το αεροδρόμιο ανέλαβαν την ευθύνη για αυτό που συνέβη. Αντίθετα, κατηγόρησαν άδικα τον Έκτορα, ισχυριζόμενοι ότι ήταν επιθετικός και έσπασε το κλουβί μόνος του. Αυτή η εξήγηση δεν βγάζει νόημα και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε.

Προσθέτοντας στην απογοήτευση, η οικογένεια του Έκτορα έπρεπε να αγοράσει ένα άλλο εισιτήριο για να επιστρέψει, κάτι που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε φτηνό. Ήταν τρομοκρατημένοι, αγχωμένοι και συντετριμμένοι από όλη την κατάσταση. Ευτυχώς, ο Έκτορας είναι ασφαλής, αλλά τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει ποτέ να συμβαίνει.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό. Μόλις πριν από λίγους μήνες, μια γάτα δραπέτευσε από το κλουβί της στο αεροδρόμιο της Αθήνας επειδή το κλουβί ήταν επίσης σπασμένο. Αυτή η καημένη γάτα παραμένει αγνοούμενη. Μήπως κατηγορούν και τη γάτα; Έσπασε πραγματικά η γάτα το σκληρό πλαστικό με τα μικρά της πόδια; Όλα αυτά δεν βγάζουν κανένα νόημα.

 

Εμπιστευόμαστε τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες να χειρίζονται τα ζώα με φροντίδα και υπευθυνότητα. Δεν μιλάμε για αντικείμενα εδώ, αλλά για ζώα που είναι μέλη των οικογενειών μας. Απαιτούμε να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη και γιατί αυτά τα περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν.

Η ασφάλεια και η ευημερία του Έκτορα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε απαντήσεις.» καταλήγει ο κ. Προεστάκης.

Στο βίντεο βλέπετε τη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από φιλόζωους στις 29 Απριλίου 2024 στη Βραζιλία στο αεροδρόμιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την AEGEAN Airlines η οποία έχασε τη γάτα Ρόντρι και κορόιδευε τους ιδιοκτήτες της και όλους όσοι την αναζητούν επί μήνες...

 

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδουν την AEGEAN που ισχυρίζεται ότι ψάχνει το γατάκι το οποίο έχασαν υπάλληλοι της μέσα σε αεροσκάφος ή αεροδρόμιο

Χανιά: Η AEGEAN έχασε τυφλή γάτα μέσα σε αεροπλάνο ή στο αεροδρόμιο και δίνει 100 ευρώ αποζημίωση

Καταγγέλλει πως η γάτα της σκοτώθηκε στον ιμάντα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων εξαιτίας υπαλλήλου της AEGEAN

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.