Στηρίξτε μας

Πειραιάς: Κόλλησαν με οξυγονοκόλληση σχάρα φρεάτιου αν και μέσα σε αυτό υπήρχαν δύο γατάκια ζωντανά

28 Αυγούστου 2024 13:36 | Καταγγελίες
Πειραιάς: Κόλλησαν με οξυγονοκόλληση σχάρα φρεάτιου αν και μέσα σε αυτό υπήρχαν δύο γατάκια ζωντανά

Έκκληση για τη φιλοξενία των δύο γατιών που απεγκλωβίστηκαν στις 21 Αυγούστου από φιλόζωους απευθύνει ο Σύλλογος Φίλων Γάτας Πειραιά «Ο Τάλας». Τα δύο μικρά διασώθηκαν μετά την έκκληση μιας άστεγης γυναίκας.

 

Σύμφωνα με τον φιλοζωικό φορέα εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά στην Πύλη Ε10 κόλλησαν με οξυγονοκόλληση τη σιδερένια σχάρα σε φρεάτιο υπονόμου, αν και είχαν ενημερωθεί πως εκεί μέσα βρίσκονται γάτες ζωντανές.

«Ο Τάλας» στην ανακοίνωση του στις 27 Αυγούστου επισήμανε τα εξής:

«Στις 21.8.24 λάβαμε τηλεφώνημα από την άστεγη Άντζελα ότι μάστορες "έθαψαν" ζωντανά μωρά γατιά σε φρεάτιο στην πύλη Ε10 στο λιμάνι του Πειραιά, παρ'ότι  ειδοποιήθηκαν για την ύπαρξη ζωντανών πλασμάτων στο σημείο.

Μέλος της διοίκησης του συλλόγου μετέβη άμεσα εκεί και έπραξε τα δέοντα.

Το σιδερένιο καπάκι του φρεατίου που είχε κλείσει με οξυγονοκόλληση άνοιξε και

η πυροσβεστική κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό των 2 μωρών καθώς ο χώρος ήταν στενός και δύσκολος για να δράσει άνθρωπος χωρίς εμπειρία και ειδικό εξοπλισμό.

Τα μωρά είδαν ξανά το φως της ημέρας και επανενώθηκαν με τη μητέρα που έκλαιγε πάνω από το φρεάτιο για περισσότερο από 4 ώρες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους άστεγους, οι οποίοι την επόμενη ημέρα εκδιώχθηκαν από το λιμάνι, τους τρεις πυροσβέστες που πάλεψαν για δύο ώρες με υπομονή και μεθοδικότητα και τον επόπτη του ολπ που συντόνισε την κατάσταση  διακριτικά, με ευγένεια και ευαισθησία προς ανθρώπους και ζώα.

Παραχωρήσαμε καλαθάκι για τα μωρά και τη μαμά ωστόσο ο χώρος δεν είναι ιδανικός για να μεγαλώσουν εκεί καθώς κυκλοφορεί πολύς κόσμος, πολλά οχήματα και μεγάλα σκυλιά. Εάν ενδιαφέρεται κάποιος να τα υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

#ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ #ΥΙΟΘΕΣΙΑ #ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.