Στηρίξτε μας

Αρνήθηκαν στην Τουρκική Πρεσβεία να παραλάβουν επιστολή διαμαρτυρίας για τη μαζική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών στη γειτονική χώρα

1 Σεπτεμβρίου 2024 18:06 | Επικαιρότητα
Αρνήθηκαν στην Τουρκική Πρεσβεία να παραλάβουν επιστολή διαμαρτυρίας για τη μαζική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών στη γειτονική χώρα

Με την άρνηση των αρμοδίων να παραλάβουν επιστολή διαμαρτυρίας, που απευθυνόταν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθαν σήμερα φιλοζωικοί φορείς που συμμετείχαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ» και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, την οποία από τις ελληνικές αρχές δεν τους επιτράπηκε να την πλησιάσουν.

 

Η «ΝΕΜΕΣΙΣ» στην ανακοίνωση της για τον νόμο που ισχύει στην Τουρκία από 29 Ιουλίου 2024 επισήμανε τα εξής: «Ίσως είναι η πρώτη φορά ή από τις σπάνιες, που κάποια Αρχή αρνείται να παραλάβει μια απλή επιστολή για κάποιο θέμα.

Αυτό συνέβη σήμερα με την Τουρκική Πρεσβεία, η οποία μέσω της Αστυνομίας αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή με τις υπογραφές, που απευθυνόταν στον Πρόεδρο Ερντογάν και ζητούσε την απόσυρση του φονικού νόμου για τα άστεγα ζώα της Τουρκίας.

Η δε Αστυνομία δεν επέτρεψε να πλησιάσουν καν οι συγκεντρωμένοι στην είσοδο της Πρεσβείας για να αφήσουν μερικά λουλούδια για τα ζώα που μέχρι τώρα δολοφονήθηκαν, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το απεχθές πρόσωπο του σημερινού ανθρώπου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις θα παρακολουθεί το θέμα αυτό και θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή της ζητηθεί να συμβάλλει με όποιο τρόπο στην απόσυρση ενός απο τους πλέον σοκαριστικούς νόμους στον κόσμο για τα αδέσποτα ζώα.

Η σημερινή άρνηση από τη πλευρά του τουρκικού κράτους να δεχθεί μια απλή επιστολή, που έθετε ένα θέμα βαθιά ανθρωπιστικό, είναι μια ακόμη έκφανση του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν.

Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.».

Η επιστολή

«Προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κύριο Ταγίπ Ερντογάν,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εκατομμύρια αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία θα θανατώνονται μετά την ψήφιση νέου νόμου που απαιτεί την ευθανασία τους. Ο νόμος, που καταρτίστηκε από το κυβερνών κόμμα και εσάς εισήχθη εν μέσω ανησυχιών για τις επιθέσεις, τα τροχαία ατυχήματα και τη λύσσα στη χώρα, η οποία, όπως εσείς έχετε εκτιμήσει σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του Τουρκικού και του Ελληνικού τύπου, έχει περί τα 4 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά.

Αν και ο νόμος αποσκοπεί στην απομάκρυνση των σκύλων από τους δρόμους και την τοποθέτησή τους σε καταφύγια, ταυτόχρονα αναφέρει, ότι κάθε σκύλος με επιθετική συμπεριφορά ή με μη θεραπεύσιμες ασθένειες θα θανατώνεται, όπως και όσα δεν υιοθετούνται.

Βίντεο και μαρτυρίες δείχνουν φριχτές κακοποιήσεις ζώων, τάφρους γεμάτες πτώματα, διεστραμμένους εγκληματίες να παραβιάζουν το άσυλο της κατοικίας κάθε ανθρώπου και να σκοτώνουν ζώα μέσα σε αυλές σπιτιών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ για το Περιβάλλον και τα Ζώα όπως και πολλές άλλες Φιλοζωικές και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και την υφήλιο, εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία, ότι η νομοθεσία αυτή όχι μόνο θα οδηγήσει σε μαζικές θανατώσεις, αλλά θα δημιουργήσει και μία κουλτούρα αδιαφορίας, μίσους και εξανδραποδισμού των ζώων.

Συνεργαζόμαστε με αντίστοιχες Φιλοζωικές Οργανώσεις στην Τουρκία προσπαθώντας να συμμετάσχουμε και να συμβάλουμε στην συλλογική προσπάθεια για να σωθούν τα άστεγα ζώα και φυσικά για να βρεθεί τρόπος με ηθικό πρόσημο και αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του θέματος του υπερπληθυσμού τους.

Ο τρόπος κ. Πρόεδρε, που φερόμαστε στα ζώα δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας!!! Και αυτό, που συμβαίνει αυτό τον καιρό στη χώρα σας εις βάρος αθώων πλασμάτων, που δεν ευθύνονται αυτά για το ότι βρίσκονται στο δρόμο, αλλά οι συμπολίτες σας και ο άνθρωπος γενικότερα, δεν έχει καμία σχέση με πολιτισμό και ηθικές αξίες. Οι κοινωνίες παγκόσμια πάνε μπροστά και δεν ανέχονται πλέον τέτοιες απάνθρωπες τακτικές.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα το νόμο, που έχει συγκλονίσει και σοκάρει εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και να υιοθετήσετε εναλλακτικές πολιτικές, που θα προάγουν την καλή μεταχείριση των ζώων σε συνεργασία πάντα με τους Φιλοζωικούς Οργανισμούς της Τουρκίας.

Νατάσα Μπομπολάκη

Πρόεδρος της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις

Περιβάλλον, Ζώα, αντι Κυνήγι

Νομικός

Φωτεινή Αθανασοπούλου

DM,MSc.PhD Dip ECCAH

Ομότιμη Καθηγήτρια Κτηνιατρικής

Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ (2).».

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.