Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν τον Δήμο Χίου που έκλεισε σε μπουντρούμι αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

9 Σεπτεμβρίου 2024 12:17 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν τον Δήμο Χίου που έκλεισε σε μπουντρούμι αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Δημόσια καταγγελία σε βάρος του Δήμου Χίου για κακοποίηση σκυλιών που βρέθηκαν κλεισμένα μέσα σε ξύλινο κουτί στις 7 Σεπτεμβρίου κάνει τόσο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου όσο και το Φιλοζωικό Σωματείο Χίου «Η Κιβωτός του Θοδωρή».

Η Εισαγγελία Χίου ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό...

 

Στη σημερινή ανακοίνωση τους οι δύο φορείς τονίζουν τα εξής για όσα η δημοτική αρχή κάνει στα αδέσποτα που υποτίθεται ότι φροντίζει:

«Η ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ» ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Η κακοποίηση των ζώων είναι πάντοτε ασυγχώρητη αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν μας. Είναι παντελώς αδιανόητο, όμως, να την ενεργεί ένας Δήμος της Ελλάδας το 2024. Πολίτες της Χίου, δεν ενημερωθήκατε από τον Δήμο μας για το φιάσκο του Σαββάτου της 07/09/2024 και για τον λόγο αυτόν, θα σας πληροφορήσουμε εμείς, οι συμπολίτες σας που συμμετέχουμε στα δύο φιλοζωικά σωματεία του νησιού, την «Κιβωτό του Θοδωρή» και τον «Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου».

Την περασμένη εβδομάδα, λάβαμε την θλιβερή πληροφορία ότι γύρω στα 11 αδέσποτα σκυλιά βρίσκονταν τοποθετημένα σε αγρόκτημα κοντά στις Καρυές, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Εν ολίγοις, σκύλοι δεμένοι με αλυσίδα μικρότερη του ενός μέτρου - μη στειρωμένοι – μάνα σκύλα με τα κουτάβια της κλεισμένα σε ένα ξύλινο μπαούλο και κουτάβια από διαφορετικές γέννες «φιλοξενούνταν» μέσα σε πέτρινη αποθήκη-μπουντρούμι, περιτριγυρισμένοι από τα περιττώματα τους, χωρίς φως, χωρίς νερό. Εθελοντές των δύο σωματείων αντίκρισαν την κατάσταση αυτή το βράδυ του Σαββάτου, όταν πήγαν στον χώρο για να επιβεβαιώσουν τις φήμες.

Ο κακοποιητής στην προκειμένη; Όχι συμπολίτης μας αυτή τη φορά, αλλά ο ίδιος ο Δήμος της Χίου!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Α) την εύρεση και την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου μιας και ο αντιδήμαρχος αρνείται ότι είχε γνώση της κατάστασης.

Β) τη δημιουργία χώρου προσωρινής παραμονής των ζώων που δεν γίνεται να επανατοποθετηθούν στο δρόμο (κουτάβια, γέρικα).

Γ) την αίτηση για παράταση της δημιουργίας του χώρου προσωρινής παραμονής (καταφυγίου) μιας και η προθεσμία λήγει στο τέλος Δεκέμβρη. Αν δε γίνει η αίτηση ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ και το καταφύγιο στη Χίο δε θα δημιουργηθεί ποτέ.».

Διαβάστε επίσης:

Αμετανόητος ο δήμαρχος Χίου παρά την κακοποίηση σκυλιών από συνεργάτη του (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.