Στηρίξτε μας

Χίος: Συνελήφθη 56χρονος που κακοποίησε μέχρι θανάτου άλογο

2 Σεπτεμβρίου 2024 18:59 | Καταγγελίες
Χίος: Συνελήφθη 56χρονος που κακοποίησε μέχρι θανάτου άλογο

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί καθώς όπως διαπιστώθηκε άλογο το οποίο του ανήκε βρέθηκε νεκρό από τις κακουχίες μέσα στο χωράφι κοντά στην περιοχή του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής: «Συνελήφθη, χθες (01-09-2024) στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ημεδαπός (56χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κακομεταχείριση ζώου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς διατηρούσε σε οικόπεδο σε περιοχή της ανατολικής Χίου, ζώο (άλογο), χωρίς να τηρεί τους κανόνες ευζωίας αυτού, με συνέπεια το θάνατό του.

Σε βάρος του προαναφερόμενου δράστη επιβλήθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.».

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr o βασανιστής του αλόγου έχει και άλλα ζώα στην κατοχή του και ιπποειδή και κατσίκες. Το πτώμα του αλόγου που είναι φανερό ότι είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τροφή στο μέγεθος έμοιαζε με κατσίκα επισημαίνουν αυτόπτες μάρτυρες...

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.