Στηρίξτε μας

Βίντεο «έδειξε» τον άνδρα που έκλεισε 4 γατάκια σε σακούλες και τα πέταξε σε κάδο στην Ανατολή Ιωαννίνων τον Μάιο

15 Σεπτεμβρίου 2024 20:02 | Καταγγελίες
Βίντεο «έδειξε» τον άνδρα που έκλεισε 4 γατάκια σε σακούλες και τα πέταξε σε κάδο στην Ανατολή Ιωαννίνων τον Μάιο

Τον άνδρα που στις 21 Μαΐου του 2024 άρπαξε τέσσερα νεογέννητα γατάκια, τα έκλεισε σε δύο σακούλες, τα τύλιξε με ένα μαντίλι (εσάρπα) και τα πέταξε ζωντανά δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών στο χωριό Ανατολή Ιωαννίνων εντόπισαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr η ταυτοποίηση σε 69χρονου - τέσσερις μήνες μετά το έγκλημα - έγινε  χάρη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, η οποία τον κατέγραψε. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και αναμένουμε το αν η δίωξη θα αφορά πλημμέλημα ή κακούργημα.

Τα γατάκια εντόπισε ζωντανά μια γυναίκα που άκουσε το κλάμα τους και ενημέρωσε την Αστυνομία η οποιά με τη σειρά της κάλεσε τον Δήμο για τη φροντίδα των μωρών γατιών, τα οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά επέζησαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στις 15 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση της επισήμανε τα εξής: «Σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων σε βάρος ημεδαπού, για κακοποίηση ζώων

Κατηγορείται ότι είχε εγκαταλείψει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών και κλεισμένα μέσα σε σακούλες 4 νεογέννητες γάτες

Ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατηγορείται ότι την 21/5/2024 είχε εγκαταλείψει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών σε περιοχή των Ιωαννίνων τέσσερις νεογέννητες γάτες, τις οποίες είχε τοποθετήσεις μέσα σε δύο πλαστικές σακούλες, τη μία μέσα στην άλλη, σφιχτά δεμένες και τυλιγμένες με εσάρπα.

Τα παραπάνω ζώα συντροφιάς βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα από διερχόμενη από το σημείο, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία και με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, για την φροντίδα και φύλαξή τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.».

 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.