Στηρίξτε μας

Δήμος Τυρνάβου: Μήνυση κατά αγνώστων για τη δολοφονία με φόλα ακόμα ενός αδέσποτου σκύλου

17 Ιουλίου 2022 23:31 | Καταγγελίες
Δήμος Τυρνάβου: Μήνυση κατά αγνώστων για τη δολοφονία με φόλα ακόμα ενός αδέσποτου σκύλου

Ακόμα ένας αδέσποτος σκύλος δολοφονήθηκε με φόλα στον Τύρναβο Λάρισας. Η δημοτική αρχή στις 17 Ιουλίου επισήμανε τα εξής για το έγκλημα: «Σχετικά με αναφερόμενο περιστατικό ζωοκτονίας, μέσω φόλας, στον Τύρναβο, ενημερώνουμε τους δημότες μας τα εξής:

Πράγματι, πρωινές ώρες σήμερα υπήρξε αναφορά πολίτη προς τις Υπηρεσίες του Δήμου για πτώμα αδέσποτου ζώου (σκύλου) στο κέντρο του Τυρνάβου.

Άμεσα ενήργησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου που περισυνέλλεξαν το αδέσποτο ζώο.

Ο Δήμος Τυρνάβου ακολουθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα τις πρέπουσες διαδικασίες, σύμφωνα το Ν. 4830/2021 (Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.), όπως πάντα άλλωστε πράττει.

Παράλληλα, αύριο κιόλας θα υποβληθεί από το Δήμο Τυρνάβου Μήνυση κατά αγνώστων δραστών στο αρμόδιο Αστυνομικό́ Τμήμα Τυρνάβου για το αδίκημα της θανάτωσης ζώου (ζωοκτονίας).

Ευελπιστούμε στην ανακάλυψη και την παραδειγματική́ τιμωρία των δραστών, ώστε να καταστεί σαφές πως τέτοιες αποκρουστικές πράξεις δεν γίνονται ανεκτές από την τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου.

Καλούμε προς τούτο οποιονδήποτε δημότη γνωρίζει κάτι σχετικά με την ανωτέρω πράξη, να ενημερώσει τις Αρχές.

Η συντριπτική πλειοψηφία, άλλωστε, των συνδημοτών μας επιδεικνύει καθημερινά υψηλό αίσθημα φιλοζωίας, ώστε Δήμος, πολίτες και συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς να εργαζόμαστε καθημερινά προς την επίλυση ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα στον Δήμο Τυρνάβου.».

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας «Anim.A.L.»  

Στις 17 Ιουλίου το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας «Anim.A.L.» (Animal Adoptions Larissa) στην ανακοίνωση του επισήμανε τα εξής:

«Μετράμε περίπου 1 χρόνο από την απόπειρα δολοφονίας της πιο αγαπητής σκυλίτσας στην πλατεία Τυρνάβου της Φρίντας και τη δολοφονία του Ορέστη του κουφού σκύλου που δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Σήμερα ξαναζήσαμε τη φρίκη με την άνανδρη δολοφονία του φίλου της Φρίντας, του μεγάλου και άκακου καφέ σκύλου που ζούσε στην πλατεία και τον τάιζαν οι άνθρωποι των μαγαζιών και φιλόζωοι συμπολίτες. Σήμερα ξαναζήσαμε τη φρίκη και ξύπνησαν στις μνήμες μας πολύ παλιές ιστορίες που οι φόλες για το Δήμο Τυρνάβου ήταν καθημερινότητα.

Ακούστε λοιπόν πως έχει η ιστορία.... τώρα που από την πλατεία έφυγαν οι μόνιμοι κάτοικοι της, ζώα γνωστά που δρούσαν ως φύλακες της περιοχής για να μην μαζεύονται αγέλες άλλων ζώων εκεί, θα γεμίσει το κέντρο άγνωστα ζώα.

Τι λύση θα δοθεί; και πάλι η φόλα; Γιατί όποιος φαντασιώνεται ότι έτσι αδειάζουν οι δρόμοι από ζώα είναι γελασμένος. Μην απαιτείται από το Δήμο και τα φιλοζωικά να μαζέψουν όλα τα ζώα, σύσσωμοι συμφωνούμε ότι Νταχάου της Σπάρτης και άλλων δήμων δεν θα δημιουργηθούν για να ικανοποιηθούν κάποιοι που νομίζουν ότι κυριαρχούν στον πλανήτη.

Απαιτείστε από του Δήμους συνεχείς στειρώσεις μαζικές, απαιτείστε από τους δήμους σωστές υιοθεσίες, απαιτείστε από τους Δήμους προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης, απαιτείστε μικρά καταφύγια περιορισμένης δυναμικότητας και αυστηρών όρων λειτουργίας που με τη συνδρομή φιλόζωων εργαζομένων και την εποπτεία των φιλοζωικών θα είναι τόποι προσωρινής διαμονής ανήμπορων ζώων μέχρι την υιοθεσία.  Κανένας Δήμος και κανένα σωματείο δεν θα παραβιάσει τις αρχές του Ν 4830/2021 γιατί έτσι αρέσει σε κάποιους.

Σημείωση1: και επειδή για το συγκεκριμένο σκύλο υπήρχαν "καταγγελίες" από συγκεκριμένο άνθρωπο που είχε στοχοποιήσει το σκύλο με συνεχείς οχλήσεις στη δημοτική αρχή και σε φιλόζωους, όλα θα κατατεθούν στην αστυνομία

Σημείωση 2: Τα περισσότερα μαγαζιά της πλατείας έχουν κάμερες, ο σκύλος διέμενε εκεί. Κάποια θα έχει καταγράψει κάτι. Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

Καταδικαστέα κάθε πράξη κατά αδυνάτων όπως είναι και τ' αδέσποτα επισημαίνει ο Δήμος Τυρνάβου με αφορμή δηλητηριασμένα ζώα

Τύρναβος Λάρισας: Απειλούν εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα μετά και τη δολοφονία σκυλιών με φόλες

Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στον Τύρναβο

Τύρναβος Λάρισας: Με φόλες δολοφόνησε αδέσποτα σκυλιά στις Εργατικές Κατοικίες

Τύρναβος Λάρισας: Πέθανε ο σκύλος που δηλητηριάστηκε με φόλα (βίντεο)

Τύρναβος Λάρισας: Ακόμα δύο σκυλιά δηλητηριασμένα από φόλες (βίντεο)

Ο Δήμος Τυρνάβου καταδικάζει την δηλητηρίαση ενός ακόμα σκύλου στην πλατεία του Αμπελώνα

Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στον Τύρναβο

Ο «πολιτισμός» του Τύρναβου: Άλλος ένας σκύλος νεκρός από φόλα

Με φόλες εξοντώνουν τ’ αδέσποτα και στον Τύρναβο

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.