Στηρίξτε μας

Νέες εγκαταλείψεις σκυλιών ή και μετακινήσεις αδέσποτων από άλλους δήμους καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Κατερίνης (βίντεο)

15 Σεπτεμβρίου 2024 22:21
Νέες εγκαταλείψεις σκυλιών ή και μετακινήσεις αδέσποτων από άλλους δήμους καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Κατερίνης (βίντεο)

Τις νέες εγκαταλείψεις σκυλιών ή και μετακινήσεις αδέσποτων από άλλους δήμους προς περιοχές του Δήμου Κατερίνης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Θωμάς Αναστασιάδης ο οποίος έκανε καταγγελία κατ’ αγνώστων.

 

Ο κ. Αναστασιάδης στις 5 Σεπτεμβρίου έκανε έκκληση για όσους γνωρίζουν να επικοινωνήσουν μαζί του. Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Μήνυση κατά αγνώστων, κατέθεσα σήμερα το πρωί στο Α.Τ Κατερίνης. Τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκαν πολλά νέα, μεγαλόσωμα, ενήλικα ζώα, χωρίς σήμανση και αστείρωτα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κατερίνης. Συγκεκριμένα στην Εξοχή, τον Λόφο ακόμα και στο κέντρο της πόλης, έχουμε ενδείξεις ότι εγκαταλείφθηκαν ή μετακινήθηκαν ζώα από άλλες περιοχές ή Δήμους καθώς είναι ζώα άγνωστα στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και στους κατοίκους των περιοχών που εμφανίστηκαν.

Με την άδεια του Δημάρχου μας κ. Ιωάννη Ντούμου, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να εντοπίσουμε αυτούς που προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια που κάνουμε αυτούς τους 8 μήνες. Με πολλή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες το τελευταίο οκτάμηνο, περισσότεροι από 200 σκύλοι «λείπουν» από τους δρόμους του Δήμου Κατερίνης, εκ των οποίων 150 σκύλοι βρήκαν οικογένειες και υιοθετήθηκαν μετά από προσπάθειες των εθελοντών και φιλοζωικών σωματείων σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και οι υπόλοιποι 50 σκύλοι βρίσκονται στο καταφύγιο σε αναμονή υιοθεσιών.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες του Δήμου και των εθελοντών και κάνουμε ό,τι πρέπει για να εντοπιστούν αυτοί που εγκαταλείπουν ή μεταφέρουν ζώα από περιοχή σε περιοχή.Παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου ή και εμένα προσωπικά.    Thomas Anastasiadis».

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Θωμάς Αναστασιάδης επισήμαινε ότι οι «Οι προσπάθειες κάποιων να ακυρώσουν το έργο του Δήμου, των συνεργείων περισυλλογής και των εθελοντών,  θα πέσει στο κενό! Συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισματικά, μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι, μέχρι να αδειάσουν τα κελιά. Υ.Γ Η φωτογραφία είναι από το πάρκο της Κατερίνης, στις 5 το πρωί. Έχουν γνώση οι φύλακες…».

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.