Στηρίξτε μας

Ρόδος: Γάτα παράλυτη πυροβολημένη με αεροβόλο βρέθηκε σε περιφραγμένο σπίτι γείτονα (βίντεο)

24 Σεπτεμβρίου 2024 18:30 | Καταγγελίες
Ρόδος: Γάτα παράλυτη πυροβολημένη με αεροβόλο βρέθηκε σε περιφραγμένο σπίτι γείτονα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στη σύλληψη του άνδρα στο σπίτι του οποίου στην περιοχή Τρεις στη Ρόδο βρέθηκε μια γάτα παράλυτη – πυροβολημένη με αεροβόλο – προχώρησε η Αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Η γάτα ανήκε σε γυναίκα που κατοικεί στην περιοχή Τρεις και στο σημείο υπάρχουν μόνο δύο κατοικίες. Το ζώο εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής στον περιφραγμένο χώρο του γειτονικού σπιτιού να σέρνεται, καθώς ήταν παράλυτο στα πίσω πόδια του. Μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαργιέ και η ακτινογραφία έδειξε ότι ήταν πυροβολημένο με αεροβόλο όπλο στην σπονδυλική στήλη.

Η γάτα χειρουργήθηκε, αφαιρέθηκε το σφαιρίδιο όμως μερικές ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της καθώς πέρα από την παραλυσία το σφαιρίδιο του αεροβόλου είχε προκαλέσει βλάβη και σε ζωτικά της όργανα.

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία, από την ιδιοκτήτρια της γάτας, προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα ο οποίος κατοικεί στο σπίτι και κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε εκεί, ώστε να διερευνηθεί αν είχε άδεια ή όχι για να το κατέχει.

Η γάτα βρέθηκε παράλυτη και δεν μπορούσε να βγει από την περιφραγμένη αυλή...

 

Σύμφωνα με τη Φύλλια Μαύρου, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φιλοζωική Ρόδου, που μίλησε στο www.zoosos.gr το πυροβολημένο και παράλυτο ζώο δεν μπορούσε να βγει από τον περιφραγμένο χώρο. Όπως όλα δείχνουν έφυγε από το σπίτι του, μπήκε στον χώρο του γείτονα εκεί πυροβολήθηκε, έμεινε παράλυτο και απομακρύνθηκε από εκεί μόνο μετά την παρέμβαση φιλόζωων. H κηδεμόνας του ζώου προχώρησε στην καταγγελία και η σύλληψη του γείτονα έγινε την επόμενη μέρα.

RodosGnomatefsiKtiniatrouSfairidioAerovolou23 9 2024 1Το ζώο χειρουργήθηκε, αφαιρέθηκε το σφαιρίδιο, εντούτοις μερικές ώρες αργότερα υπέκυψε...

Οι αστυνομικοί σήμερα το πρωί πήγαν επί τόπου. Χτύπησαν το κουδούνι και ρώτησαν τον μοναδικό ένοικο του σπιτιού αν έχει στην κατοχή του αεροβόλο και εκείνος το αρνήθηκε. Τους είπε όμως ότι έχει κυνηγετικό όπλο και το παρέδωσε. Στη συνέχεια του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα και το έκανε.

Δυστυχώς οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο μόνο στην αυλή του σπιτιού και δεν βρήκαν κάτι σχετικό με τον πυροβολισμό. Δεν προχώρησαν όμως στο ουσιαστικότερο, σε έλεγχο εντός της οικίας του άνδρα, συνεπώς δόθηκε στον φερόμενο ως δράστη ο χρόνος να εξαφανίσει το αεροβόλο, αφού μετά τη σύλληψη του αφέθηκε ελεύθερος.

Η κα Μαύρου για το περιστατικό επισήμανε τα εξής στις 24/9 με ανάρτηση της στο facebook:  «Ήρθαμε αντιμέτωποι με ακόμη μια δολοφονία. Χθες σε περιοχή της Ρόδου βρέθηκε πυροβολημένο γατάκι. Ήταν ακόμη ζωντανό μα η σφαίρα του είχε διαλύσει τα όργανα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο για νεκροψία νεκροτομή και αφαίρεση της σφαίρας . Μαζί με την γνωμάτευση και το βλήμα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο ΑΤ .Στον χώρο όπου βρέθηκε το άτυχο γατάκι έφθασε σήμερα η αστυνομία όπου και έγινε αυτοψία του χώρου . Ο ιδιοκτήτης του χώρου μπήκε στο κάδρο των αστυνομικών μιας και ο χώρος ήταν περιφραγμένος οπότε το ζώο δεν θα μπορούσε να βγει απο εκεί μετά τον πυροβολισμό. . Συνελήφθη, κατασχέθηκε μία καραμπίνα και αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης .

Κανένας δολοφόνος δεν θα μείνει ατιμώρητος. Είμαστε εδώ, δίπλα σας σε οποιαδήποτε κακοποίηση, εκμετάλλευση και δολοφονία ζώου.

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες.

Liber Life

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ -  RHODES ANIMAL WELFARE  SOCIETY».

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή τη δολοφονία π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για παράνομη οπλοχρησία. Ο δράστης σε περίπτωση που συλληφθεί πέραν του διοικητικού προστίμου 30.000 ευρώ, που του βεβαιώνεται αφού καταδικαστεί, διώκεται για κακούργημα που επιφέρει και μεγάλη χρηματική ποινή και ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020.

Η Πολιτεία που σκόπιμα έχει αφήσει την αγορά αεροβόλου όπλου χωρίς άδεια, είναι συνυπεύθυνη, καθώς το θέμα αυτό έχουν θέσει επανειλημμένα στις αρχές οι φιλοζωικοί φορείς. Φυσικά τα περιστατικά με πυροβολημένα, παράλυτα, τραυματισμένα, νεκρά ζώα κάθε είδους - πέραν των ειδών που συγκαταλέγονται στα θηράματα - και με κυνηγετικά όπλα είναι εξαιρετικά συχνά και αυτό αποδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτοι είναι και οι κυνηγοί στη χώρα μας.

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.