Στηρίξτε μας

Χολαργός Αττικής: Πέθανε γάτα που βρέθηκε κρεμασμένη με σύρμα σε θάμνο στον κήπο πολυκατοικίας

30 Σεπτεμβρίου 2024 07:00 | Καταγγελίες
Χολαργός Αττικής: Πέθανε γάτα που βρέθηκε κρεμασμένη με σύρμα σε θάμνο στον κήπο πολυκατοικίας

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έκκληση σε όσους έχουν κάμερες να αναζητήσουν υλικό που ενδεχομένως να έχει καταγράψει τον δράστη απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr η Ντίνα Φωτοπούλου η γυναίκα που στις 19 Σεπτεμβρίου προσπάθησε να σώσει το γατάκι το οποίο κάτοικοι του Χολαργού Αττικής εντόπισαν κρεμασμένο σε θάμνο στον κήπο της πολυκατοικίας όπου διαμένουν στην οδό Θεσσαλονίκης 9.

 

Η κα Φωτοπούλου  μας εξήγησε ότι οι ηλικιωμένοι τάιζαν το αδέσποτο ζώο και το πρωί εκείνης της Πέμπτης καθώς αναζητούσαν τη γάτα τη βρήκαν σχεδόν ετοιμοθάνατη να κρέμεται στον θάμνο στον κήπο της πολυκατοικίας τους. Το σύρμα είχε μπει μέσα στο κορμί της.

Όταν η ίδια έφτασε επί τόπου, αφού την κάλεσαν σε βοήθεια, οι ηλικιωμένοι είχαν κόψει το σύρμα. Εκείνη με τη σειρά της κάλεσε τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας τον κ. Αναστασίου και έτρεξε με το γατί στο κτηνιατρείο του Κωνσταντίνου Παπανικόλαου.

Το ζώο ξεψύχησε σχεδόν αμέσως. Ήταν για πολλές ώρες κρεμασμένο με τη θηλιά από σύρμα να έχει μπει στο κορμί του και δεν άντεξε.

Σύμφωνα με την κα Φωτοπούλου ο βασανισμός του ζώου έγινε πιθανότατα το ξημέρωμα. Όπως μας επισήμανε οι περισσότεροι από τους ενοίκους της πολυκατοικίας είναι φιλόζωοι και ή έχουν γάτες στο σπίτι τους ή φροντίζουν και τις αδέσποτες.

Το ποιος βασάνισε έτσι μέχρι θανάτου το γατάκι παραμένει άγνωστο. Άραγε ο Δήμος έκανε καταγγελία κατ’ αγνώστου στην Αστυνομία; Καθώς πρόκειται για κακούργημα έγινε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.