Στηρίξτε μας

Ευθανασία για τ’ αδέσποτα ζήτησε ο δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (βίντεο)

30 Σεπτεμβρίου 2024 18:14 | Επικαιρότητα
Ευθανασία για τ’ αδέσποτα ζήτησε ο δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (βίντεο)

Το θέμα της ευθανασίας των αδέσποτων έθεσε ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, στο πλαίσιο των τοποθετήσεων αυτοδιοικητικών που μίλησαν στην προσυνεδριακή συνάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα.

 

Ο κ. Ζευκλής παράλληλα χαρακτήρισε τρελούς τους ανθρώπους που κάνουν καταγγελίες σχετικά με την κακή διαχείριση ή και κακοποίηση των αδέσποτων από τους δήμους. Όμως σκοπίμως παρέλειψε να πει ποιες ήταν οι συνθήκες «φιλοξενίας» των σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο στη Σιάτιστα Κοζάνης, εκεί που ο Δήμος Βοΐου είχε έγκλειστα περίπου 100 αδέσποτα σκυλιά έως τον Μάιο του 2021.

Ξέχασε φαίνεται πως μόνο μετά την παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της τότε προέδρου της Νατάσας Μπομπολάκη - καθώς τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας «Η Ευθύνη» δεν το έπαιρναν στα σοβαρά - η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βάρος του αρμόδιου Αντιδήμαρχο και του τότε και νυν δημάρχου.

Γιατί θέτει την ευθανασία αφού δεν τη θεωρεί λύση;

Ο δήμαρχος Βοΐου, έθεσε ξεκάθαρα το θέμα της ευθανασίας των αδέσποτων αλλά κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις λέγοντας τα εξής: «Και φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα αδέσποτα να θέσουμε ακόμα και το θέμα της ευθανασίας. Να το θέσουμε, δεν είπαμε να έρθει ως λύση, όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι.».

Το παράνομο κυνοκομείο του Δήμου Βοΐου στο πρώην Στρατόπεδο Λ.Υ.Β. της Σιάτιστας. Τέτοια φροντίδα προσέφερε στα σκυλιά ο δήμαρχος....

 

Η απορία μας είναι γιατί θέτει το θέμα της ευθανασίας ο δήμαρχος αφού δεν το θεωρεί λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων; Και τι απαντήσεις έχει να δώσει για όσα έκανε;

Πόσες στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών και γατιών έχει κάνει; Πόσους ελέγχους πραγματοποίησε σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπου τα αστείρωτα τσοπανόσκυλα είναι εκατοντάδες;

Πόσους ελέγχους έκανε στα κλουβιά με τα σκυλιά των κυνηγών; Πόσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για το αν τα ιδιόκτητα σκυλιά είναι τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα;

Τι εμπόδια έθεσε η δημοτική αρχή ώστε να βάλει φραγμό σε αυτές τις δύο και πιο βασικές πηγές παραγωγής νέων αδέσποτων, αφού τα αδέσποτα είναι σκυλιά ιδιόκτητα που εγκαταλείπονται και δεν πέφτουν από τον ουρανό.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Βοΐου

«Αδέσποτα, δεν τολμάει να μιλήσει κανένας για τα αδέσποτα. Να είμαστε καλά όλοι με τις φιλοζωικές. Να μη χαλάσουμε τα παιδιά. Μας έχει ξεσκίσει στις μηνύσεις. Εγώ έχω 17 δικαστήρια, μπροστά μου τα έχω. Έχω δύο αντιδημάρχους, οι πρώην αντιδήμαρχοι αδεσποτών – πως να τους πω δεν ξέρω – έχουν από ένα κακουργοδικείο ο ένας. Όχι δεν έχουν δικαστήριο έτσι, γιατί μια τρελή, δύο τρελοί, τέσσερις τρελές μας δικάζουν για πλάκα.

Και φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα αδέσποτα να θέσουμε ακόμα και το θέμα της ευθανασίας. Να το θέσουμε, δεν είπαμε να έρθει ως λύση, όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι. 500.000 αδέσποτα σε όλη την Ελλάδα. 500.000 αδέσποτα σε όλη την Ελλάδα. Εμείς έχουμε τα περισσότερα. Έτσι, έχουμε κοπάδια, αμολημένα όλα, εντάξει έλεος, τι θα γίνει τέλος πάντων, πρέπει να ανοίξει επί τέλους αυτό το θέμα.

Ωραία τα ζώα τα περιποιηθήκαμε, τα ταΐζουμε εμείς τα έχουμε όλα σαν μανάρια εκεί πέρα. Τρόμαξε η Κτηνοτροφική όταν είδε πως τα έχουμε. Αλλά τι θα γίνει η ασφάλεια του ανθρώπου μου, τι θα γίνει δεν μπορεί να περπατήσει ένας έξω και δεν υπάρχει ένα μέτρο. Και τους λες κάνε υπομονή, εσύ φταις, σοβαρά θέματα παιδιά, είναι ποιότητα ζωής, είναι καθημερινότητα όλα αυτά λοιπόν».

Τι επισημαίνει η Νατάσα Μπομπολάκη

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ» για όσα δήλωσε ο δήμαρχος Βοϊου επισήμανε τα εξής σήμερα με ανάρτηση της στο facebook: «Ευθανασίες.
Σε υψηλό πλέον επίπεδο, στο προσυνεδριακό διάλογο της ΚΕΔΕ, Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων,με πολλούς Δημάρχους παρόντες, μπήκε η πρόταση για συζήτηση της ευθανασίας ως λύση για το περιορισμό των αστέγων ζώων.
Από το αστέρι Δήμαρχο Σιάτιστας ,χρόνια γνωστό για τις έως και βάρβαρες πράξεις κατά των ζώων.
Που αποκάλεσε και τρελές τις εθελόντριες του φιλοζωικού.
Συχνά πυκνά έχουμε δηλώσεις Δημάρχων που ανοιχτά πλέον προκρίνουν ως λύση περιορισμού των άστεγων ζώων την ευθανασία.
Είναι τυχαίο;
Είναι μεθόδευση ;
Μας προετοιμάζουν υποσυνείδητα και σιγά σιγά με το να το βάζουν κατά διαστήματα στο τραπέζι;
Είναι η πλήρης αποτυχία του νόμου 4830/21 να ελέγξει το θέμα του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των αστέγων ζωων, που τους οδηγεί σε τέτοιες "λύσεις";
Ότι τα δίπολα, ή στείρωση DNA είναι το τίποτα;
Ας ακούσουμε το δήμαρχο Σιάτιστας μετά τις 2 ώρες και 50 λεπτά του βίντεο να το ξεστομίζει.
Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Σε σύσκεψη για τ' αδέσποτα σε Καβάλα, Δράμα, Παγγαίο, Νέστο, Δοξάτο και Θάσο αντιδήμαρχοι ζήτησαν ευθανασίες και λανέιτ για φόλες (βίντεο)

Αποφάσεις για παράνομες ευθανασίες σκυλιών στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αποκαλύπτει η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» - To κάναμε για να πιέσουμε απαντά ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Αλλαγή νομοθεσίας ώστε να θανατώνονται σκυλιά που δεν υιοθετούνται ζήτησε και ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης (βίντεο)

Ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ζητάει αλλαγή νομοθεσίας ώστε θα θανατώνονται αδέσποτα σκυλιά που δεν υιοθετούνται

Αντιδήμαρχος Σερρών πρότεινε θανάτωση των σκυλιών ράτσας Πίτμπουλ που είναι στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Λευτέρης Αυγενάκης στο www.zoosos.gr: «Είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων»

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Σιάτιστα Κοζάνης: Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο

Δολοφονίες αδέσποτων στη Σιάτιστα και εγκληματικές πρακτικές απ’ τον Δήμο Βοΐου σε βάρος σκυλιών καταγγέλλει «Η Ευθύνη»

24-10-2023 δικάζονται δήμαρχος και αντιδήμαρχος Βοΐου για την κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο Σιάτιστας

28-2-2023 δικάζονται δήμαρχος και αντιδήμαρχος Βοΐου για την κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο Σιάτιστας

Θα επέμβει εισαγγελέας για όσα κάνει ο Δήμος Βοΐου στα αδέσποτα της Σιάτιστας Κοζάνης;

Σιάτιστα Κοζάνης: Συνεχίζεται η διαρκής και συστηματική εξόντωση ζώων με φόλες

Συστηματική εξόντωση σκυλιών με φόλες σε Σιάτιστα και Τσοτύλι Κοζάνης

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.