Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή 89χρονη που με φόλες ναφθαλίνης σκότωσε πολλές γάτες στο Αιγάλεω Αττικής το 2020

30 Σεπτεμβρίου 2024 22:14 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή 89χρονη που με φόλες ναφθαλίνης σκότωσε πολλές γάτες στο Αιγάλεω Αττικής το 2020

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η ηλικιωμένη γυναίκα (έτος γέννησης 1935) που τον Οκτώβριο του 2020 σκόρπισε ναφθαλίνη παντού στον δρόμο, στην οδό Πλαστήρα στο Αιγάλεω Αττικής, με στόχο την εξολόθρευση των αδέσποτων γατιών, με αποτέλεσμα να πεθάνουν πολλές αδέσποτες χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί έως τώρα τι άλλο έκανε η κατηγορούμενη και κατάφερε τη μαζική θανάτωση τόσων γατιών.

Η Όλγα Γαβάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Χαϊδαρίου - Αιγάλεω «Οι Μαχητές των Δρόμων», που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, καθώς ενημερώθηκε από φιλόζωους της περιοχής, στην ανάρτηση της μέσω facebook επισήμανε τα εξής:

 

«Ένοχη κρίθηκε από το Γ' Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών η Σ.Α κάτοικος Αιγάλεω η οποία τον Οκτώβριο του 2020 τοποθέτησε μεγάλη ποσότητα ναφθαλίνης με σκοπό να εξαφανίσει τις αδέσποτες γάτες έξωθεν του κτιρίου που στεγαζόταν η σχολή χορού και η οικία της επί της οδού Πλαστήρα.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τα όσα η 90χρονη κατέθεσε στην απολογία της. Δεν τους έπεισε ούτε η προσπάθεια της να παρουσιασθεί ως φιλόζωη που μεταλαμπάδευσε την αγάπη της για τα ζώα στα παιδιά της και στα εγγόνια της καθότι λίγο αργότερα έπεσε σε αντίφαση όταν δήλωσε ότι οι αδέσποτες γάτες βρωμιζαν την εικόνα του σπιτιού της και η μυρωδιά τους έφτανε μέχρι τα σαλόνια του ισογείου χώρου που ανέμεναν οι γονείς να τελειώσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα μπαλέτου.

11 ψυχουλες τουλάχιστον βρήκαν τραγικό θάνατο από το δηλητήριο και από τα χέρια της. Όλοι γνώριζαν αλλά δεν κατέθεταν. Οι αθώες ψυχούλες τουλάχιστον δικαιώθηκαν και μαζί και εμείς που ψάχναμε τα νεκρά ζώα μέσα στα σκουπίδια μιας και είχαν ήδη πεταχθεί.

Για έναν αγώνα που ξεκίνησε με μια μήνυση κατά αγνώστου και έφτασε σήμερα στα δικαστήρια με την δράστιδα την οποία όλοι από την αρχή υπέθεσαν ότι κρύβεται πίσω από αυτό γιατί ήταν γνωστό στην περιοχή το μίσος της για τα ζώα.».

Η 89χρονη κατηγορούμενη παραδέχτηκε ότι σκόρπισε τις ναφθαλίνες αλλά δήλωσε πως δεν σκότωσε τις γάτες, και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της με αυτή την μικρή ποινή. Η ηλικιωμένη άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Marialoda

    πρέπει να τους πιάνουν όλους
    Η να πάρουμε εμείς τον νόμο στα χέρια μας .να κάνουν χώρους φιλοξενίας κανένα ζώο στο δρόμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.