Στηρίξτε μας

Άνθεια Έβρου: Πυροβόλησε με αεροβόλο και σκότωσε αδέσποτη γάτα

8 Οκτωβρίου 2024 23:03 | Καταγγελίες
Άνθεια Έβρου: Πυροβόλησε με αεροβόλο και σκότωσε αδέσποτη γάτα

Την τελευταία του πνοή στο κτηνιατρείο του Ιωάννη Κωνσταντέλη άφησε μια αδέσποτη γάτα που τη φρόντιζαν κάτοικοι του χωριού Άνθεια Έβρου.

AnthiaEvrouGataPyrovolimeniAerovoloAktinografia8 9 2024 1Η ακτινογραφία.

Το ζώο, όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ημέρες δεν έτρωγε και έτσι μια φιλόζωη το πήγε για εξέταση. Η ακτινογραφία έδειξε το σφαιρίδιο του αεροβόλου καρφωμένο μέσα σώμα της νεαρής γάτας.

Στη σελίδα του στο facebook το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης» για το έγκλημα στις 8 Οκτωβρίου επισήμανε τα εξής:

«Τραγικό; Άθλιο; Συγκλονιστικό; Αποτρόπαιο; Οι λέξεις έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους. Νεαρό γατάκι, εντός της Αλεξανδρούπολης, προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο επειδή τις τελευταίες μέρες δεν είχε διάθεση για φαγητό και ήταν υποτονικό. Η ακτινογραφία έκρυβε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη: Βλήμα από όπλο! Δυστυχώς, το μπιζουδάκι κατέληξε.

Αύριο θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή και καταγγελία στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης για τα περαιτέρω.».

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή τη δολοφονία π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για παράνομη οπλοχρησία. Ο δράστης σε περίπτωση που συλληφθεί πέραν του διοικητικού προστίμου 30.000 ευρώ, που του βεβαιώνεται αφού καταδικαστεί, διώκεται για κακούργημα που επιφέρει και μεγάλη χρηματική ποινή και ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020.

Η Πολιτεία που σκόπιμα έχει αφήσει την αγορά αεροβόλου όπλου χωρίς άδεια, είναι συνυπεύθυνη, καθώς το θέμα αυτό έχουν θέσει επανειλημμένα στις αρχές οι φιλοζωικοί φορείς. Φυσικά τα περιστατικά με πυροβολημένα, παράλυτα, τραυματισμένα, νεκρά ζώα κάθε είδους - πέραν των ειδών που συγκαταλέγονται στα θηράματα - και με κυνηγετικά όπλα είναι εξαιρετικά συχνά και αυτό αποδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτοι είναι και οι κυνηγοί στη χώρα μας.

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.