Στηρίξτε μας

Χρειάζεται σπιτικό γάτα που βρέθηκε πυροβολημένη με αεροβόλο και διαλυμένα πόδια στην Ποτίδαια Χαλκιδικής (βίντεο)

11 Οκτωβρίου 2024 18:51 | Καταγγελίες
Χρειάζεται σπιτικό γάτα που βρέθηκε πυροβολημένη με αεροβόλο και διαλυμένα πόδια στην Ποτίδαια Χαλκιδικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μια γάτα στις 9 Αυγούστου εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Το ζώο είχε κυριολεκτικά λιωμένα τα δύο αριστερά του άκρα.

Η αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε τη Βούλα Τζεβελέκου η οποία είναι πρόεδρος του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας» και έτσι στήθηκε η γέφυρα σωτηρίας γι’ αυτό το πλάσμα που από την Ποτίδαια μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ακτινογραφίες έδειξαν ότι το ζώο είναι πυροβολημένο με αεροβόλο και πως τα δύο αριστερά του πόδια πρέπει να ακρωτηριαστούν καθώς ήταν κυριολεκτικά λιωμένα στο κάτω μέρος τους.

Το ζώο χειρουργήθηκε ξανά και ξανά τα δύο άκρα κόπηκαν επέζησε και χρειάζεται πια ένα κανονικό σπιτικό καθώς δεν μπορεί να μείνει άλλο έγκλειστο στην κτηνιατρική κλινική. Φυσικά είναι ένα ζώο με ειδικές ανάγκες και το κόστος παραμονής του εκεί διαρκώς μεγαλώνει.

Η Βούλα Τζεβελέκου, η Βούλα Τζάνου, η Μαρία Χρυσίδου, η Μαρία Ταταρόγλου και η Inga Neli έγιναν ουσιαστικά κρίκοι της αλυσίδας σωτηρίας ώστε αυτό το ζώο από τον δρόμο και τον θάνατο να φτάσει μέχρι τα χέρια του κτηνιάτρου που θα το βοηθούσε να κρατηθεί στη ζωή.

 

Η γάτα, όπως έδειξαν ακτινογραφίες και εξετάσεις είχε σπασμένα μετατάρσια και μετακάρπια δηλαδή όλα τα δάχτυλα της και είχε αιματοκρίτη 20, λευκά αιμοσφαίρια 35.000 και σπασμένη λεκάνη. Άντεξε τα χειρουργεία και μετά από πολύμηνη φροντίδα συνήλθε! Και το ερώτημα που παραμένει είναι ποιο θα του χαρίσει μια ζωή χωρίς άλλο πόνο.

Ποιος θα ανοίξει το σπιτικό του γι’ αυτό το πλάσμα;

Ο φιλοζωικός φορέας οφείλει 1.500 ευρώ στην κτηνιατρική κλινική και φυσικά το δυσκολότερο αυτή τη στιγμή είναι βρεθεί εκείνος που θα αφιερωθεί αυτό το πλάσμα το οποίο έχει τόσο υποφέρει στα χέρια των ανθρώπων.

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας» σήμερα επισημαίνει τα εξής:

«ΈΚΚΛΗΣΗ ....ΨΆΧΝΟΥΜΕ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΈΝΗ PINA!!!

( Οφείλουμε το τεράστιο χρέος των 1500 ευρώ)

Αυτή είναι η Πίνα μας...Από τα πιο τρυφερά πλασματάκια...

Η ιστορία της μεγάλη και σας παρακαλούμε ολόψυχα,να την διαδώσετε παντού...όχι μόνο για το τεράστιο χρέος,που οφείλουμε στην κτηνιατρική κλινική Αγαθαγγελιδη για τα απανωτά χειρουργεία της και την πολύμηνη διαμονή της εκεί, αλλά γιατί έως την ερχόμενη Τετάρτη, πρέπει να βγεί από την κλινική...

Αναζητούμε μια υπεύθυνη οικογένεια γιαυτην...

Δεν της αξίζει άλλωστε κάτι άλλο...

 

Η Πίνα, βρέθηκε πυροβολημενη και με κομμένα και μολυσμένα άκρα τον Αύγουστο,σε μια εγκαταλελειμμένη αυλή στην Ποτίδαια Χαλκιδικής...Αν και χιλιόμετρα μακριά εμείς,στην έκκληση όλων,για να την αναλάβει κάποιος και βλέποντας ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση,δεν μπορέσαμε να μείνουμε αδιάφοροι...ένα ζώο υπέφερε με ένα μπαλάκι,να πηγαινοέρχεται, εδώ και εκεί...παρότι ξέραμε τα οικονομικά ρίσκα, συνεχίσαμε...παρότι, αμέτρητοι άνθρωποι μας υποσχέθηκαν ότι θα μας στηρίξουν, για ότι και όσο χρειαστεί η Πίνα και τελικά εξαφανίστηκαν, αφήνοντας μας, με ένα τεράστιο χρέος στην κλινική των 1500 ευρώ,ταυτόχρονα με τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά, εμείς δεν γυρίσαμε το κεφάλι....

 

Με τι συνείδηση μπορεί κάποιος, να αδιαφορήσει γι'αυτό το πλάσμα???

Σε ένα ανύπαρκτο κράτος λοιπόν και μία άρρωστη κοινωνία, εμείς συνεχίζουμε να κουβαλάμε στις πλάτες μας,τον δικό μας σταυρό και τον δικό τους, τίς περισσότερες φορές,αδιαμαρτύρητα και σιωπηλά, ελπίζοντας πάντα,σε ένα "θαύμα"...πόσο και πόσα όμως, μπορεί να αντέξει ένας εθελοντής...

Οι καταστάσεις που φτάνουν τίς περισσότερες φορές τα ζώα στα χέρια μας, είναι τραγικές...

Και η μεγαλύτερη αλήθεια μέσα σε όλο αυτό, είναι ότι χωρίς την δική σας στήριξη, ούτε τα μισά δεν θα ζούσαν...

ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ, ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΣΩΘΕΊ ΈΝΑ ΑΛΛΟ ΖΩΆΚΙ ΣΕ ΑΝΆΓΚΗ...

ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΜΑΣ,ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΌΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΛΟΥΒΊ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΊΑΣ...

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε αυτόν τον δύσκολο αγώνα μας, μπορείτε με τους εξής τρόπους:Δίνεται λογαριασμός κλινικής σε μήνυμα...Άλλοι Τρόποι δωρεάς:ΡayPal [email protected] ALPHA BANK IBAN GR 5501405160516002101054910...Όνομα δικαιούχου, Artemis Elektra Paggalidou

Με αιτιολογία: Πίνα

Τηλ.Επικοινωνίας 694 596 6349

Το βίντεο με την γλυκύτατη Πίνα , δείτε το στα σχόλια....».

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.