Στηρίξτε μας

Με αιχμάλωτα αρπακτικά που χρησιμοποιούνται ως εργαλεία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «γιόρτασε» την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (βίντεο)

13 Οκτωβρίου 2024 13:23 | Επικαιρότητα
Με αιχμάλωτα αρπακτικά που χρησιμοποιούνται ως εργαλεία ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «γιόρτασε» την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έκπληκτους (και όχι με την καλή έννοια) μας άφησαν τα όσα είδαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Στο όμορφο πάρκο του κτήματος ΦΙΞ παρουσιάστηκαν τα ζώα κυρίως ως εργαλεία στα χέρια του ανθρώπου.

 

Είδαμε τα σκυλιά που βρίσκουν εξαφανισμένους ανθρώπους, είδαμε τα σκυλιά που καθοδηγούν τους τυφλούς συνανθρώπους μας, ακούσαμε από τους εκπροσώπους του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδος για τις ράτσες, που και άνθρωπος δημιούργησε για να χρησιμοποιεί και φυσικά για να εμπορεύεται ώστε καθένας να έχει το κατάλληλο σκυλί για κάθε χρήση.

Όμως το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία του γερακάρη, του γνωστού Σταύρου Αθανασίου του πρώην αστυνομικού νυν πρόεδρου του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοθηρίας (πρώην Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας) ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του χρησιμοποιεί εκτρεφόμενα αρπακτικά και τα έχει κυριολεκτικά για κάθε χρήση.

AfisaDimouIrakleiouAttikisPagkosmiaImeraZoonΗ αφίσα της εκδήλωσης.

Ισχυρίζεται ότι «διδάσκει φιλοζωία σε παιδάκια» (ακόμα και σε δημόσια σχολεία χωρίς καμιά άδεια) ενώ ουσιαστικά χρησιμοποιεί αυτά τα πλάσματα στο πιο αφύσικο για αυτά περιβάλλον. Τα βλέπουμε να εξαναγκάζονται να πρωταγωνιστούν σε διαφημίσεις, σε φωτογραφίσεις, σε ταινίες, σε ταβέρνες, σε εκδηλώσεις (να ρίχνουν ντρόουν στα πάρτυ ζάμπλουτων) και φυσικά στο κυνήγι.

Τι και αν εναντίον του γερακάρη το 2022 έχουν βγάλει ανακοινώσεις πάρα πολλοί φιλοζωικοί φορείς που ασχολούνται και με τα αρπακτικά όπως η «Ορνιθολογική», η «ΑΝΙΜΑ», η «Αλκυόνη», η «Π.Φ.Π.Ο.», «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», «Καλλιστώ», η «Π.Φ.Ο.» και αρκετοί ακόμα; Αυτό δεν πτόησε τους διοργανωτές…

Θυμίζουμε ότι τόσο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όχι μόνο έχουν ταχθεί κατά της επιζήμιας ιερακοθηρίας, την οποία διαφημίζει ο Σταύρος Αθανασίου με τη βοήθεια της κατά τα άλλα «φιλόζωης» κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά έχουν επισημάνει και τι υφίσταται τα εκτρεφόμενα αρπακτικά για να γίνουν τόσο υπάκουα όντα στα χέρια των ανθρώπων και πως χρησιμοποιείται η πείνα ως μέσο εξημέρωσης τους.

Αυτό δεν ενόχλησε καθόλου ούτε τον δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, που φέρει και την τελική ευθύνη, ούτε τους αρμόδιους του Τμήματος Αστικής Πανίδας.

Ούτε ενοχλήθηκαν οι διοργανωτές που ακόμα ένα κατόρθωμα του κ. Αθανασίου τερματίστηκε από την πραγματικά μεγάλη αντίδραση και φιλοζωικών φορέων και οπαδών της ΑΕΚ οι οποίοι δεν άντεχαν να βλέπουν στο νέο τους γήπεδο τα όσα αναγκαζόταν να υφίσταται ο αετός για να «πουλάνε» πρεστίζ και δόξα οι συνεργάτες του τότε ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Θυμίζουμε ότι παρά τις δεσμεύσεις της ΑΕΚ ότι αυτό το σόου αρπακτικό θα γίνεται όχι μόνο στα εγκαίνια αλλά και σε κάθε αγώνα της ομάδας εντός έδρας στο «ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ» τελικά η παρουσία του αετού τερματίστηκε. Μάλιστα βγήκε και η καταδικαστική απόφαση 2467/2023 από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αυτό επιβεβαιώνει όλους εκείνους που αντιδρούσαν τονίζοντας πως ήταν εξ αρχής παράνομο αυτό το σόου και η δημοτική αρχή αναρμόδια για να δώσει την αδειοδότηση.

Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Αθανασίου είχε (και έχει) τις πλάτες της κυβέρνησης και του τότε υφυπουργού «Περιβάλλοντος» της Νέας Δημοκρατίας, του Γιώργου Αμυρά, καθώς και του τότε δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, που προσπαθούσαν όλους εκείνους οι οποίοι αντιδρούσαν να τους παρουσιάσουν ως γραφικούς.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση όπου ένας αετός, ένα γεράκι και μια κουκουβάγια Τυτώ ήταν η ατραξιόν... Γονείς που αγνοούν τι υφίστανται αυτά τα πτηνά έσπευσαν να φωτογραφηθούν και να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους με τα πλάσματα τα οποία θα ζήσουν όλη τους τη ζωή αιχμάλωτα...

 

Οι υποστηριχτές των γερακάρηδων ισχυρίζονταν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό ένας αετός αντί να σχίζει τους αιθέρες, να γεννηθεί σε κλουβί και να ζήσει μια ζωή αιχμάλωτος σε κλουβί. Θεωρούν φυσιολογικό να κάθεται (ο αετός, το γεράκι, η κουκουβάγια) στο δερμάτινο γάντι του εκπαιδευτή του και να εκτελεί εντολές. Θεωρούν φυσιολογικό ο αετός να υφίστανται τον τρόμο που του προκαλούν καπνογόνα, κρότοι και το τεράστιο πλήθος μέσα σε ένα γήπεδο και να υπακούει μόνο και μόνο για να φάει δύο κομμάτια κρέας ως ανταμοιβή…

Χορηγός της εκδήλωσης φιλοζωίας κρεοπωλείο και γνωστή πιτσαρία…

Φυσικά σε μια εκδήλωση που έγινε για την «προαγωγή» της φιλοζωίας και για να δουν τα παιδάκια τα ζώα από κοντά δεν έγινε καμιά προσπάθεια να προταθεί κάτι το διαφορετικό σχετικά με τα άλλα είδη και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Έτσι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν κρεοπωλείο της περιοχής και γνωστή αλυσίδα πίτσας οι οποίοι προσέφεραν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

AetosGerakiAthanasiouDimosIrakleiou12 10 2024 22Τιμής ένεκεν με την υπογραφή του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.

Το www.zoosos.gr ενημέρωσε εγκαίρως τόσο τον δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, όσο και τη Μαρίζα Χριστοφίδου, που είναι υπεύθυνη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία αρχικά δήλωσε άγνοια. Στη συνέχεια μας είπε ότι είναι έκπληκτη και μετά σταμάτησε να μας απαντά για το τι σκοπεύει να κάνει, αφού πλέον ενημερώθηκε.

Η μόνη που αντέδρασε - από τους παρευρισκόμενους - για το θέαμα και για τη χρήση των αρπακτικών ως αντικειμένων για να φωτογραφίζονται παιδάκια και για να τα χαϊδεύουν οι γονείς τους, ήταν η Μάρθα Πουλτίδου, η επικεφαλής της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα Κατά Της Κακοποίησης Των Ζώων», η οποία κατάφερε να εξοργίζει τον κ. Αθανασίου ο οποίος άφησε τις ευγένειες κατά μέρος και απάντησε σε στυλ «τάπα θα σας πηγαίνω, θα με βλέπετε και στον ύπνο σας»…

Τους διοργανωτές και τον δημοκράτη δήμαρχο δεν ενόχλησε ούτε ότι ο Σταύρος Αθανασίου δεν έχει κανένα πρόβλημα να φωτογραφίζεται με ναζί… Το στιγμιότυπο είναι από το 2019 τότε που όλοι γνώριζαν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής… Κάποιους φαίνεται να μην τους νοιάζει τι έκαναν οι χρυσαυγίτες που δολοφονούσαν κόσμο...

AthanasiouKasidiarisKynigesia6 4 2019Η φωτογραφία του γερακάρη με τον Ηλία Κασιδιάρη στις 6 Απριλίου του 2019 που ο Σταύρος Αθανασίου θέλησε ανεπιτυχώς να εξαφανίσει από τα σόσιαλ και προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι του 2017...

Ένα ακόμα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί δύο φιλοζωικά σωματεία αυτό του Ηρακλείου («Επαφή») και εκείνο της Νέας Ιωνίας (Φ.Ε.Ν.Ι.) δέχτηκαν να παρίστανται σε μια εκδήλωση μαζί με τον Σταύρο Αθανασίου και τα αιχμάλωτα αρπακτικά του.

 

Συμφωνούν άραγε με ό,τι κάνει; Έχουν και εκείνοι την ίδια άποψη με τη δημοτική αρχή; Χθες βράδυ έκπληκτοι ακούσαμε την ομιλήτρια να προσφωνεί τον Σταύρο Αθανασίου και να του πλέκει κυριολεκτικά το εγκώμιο…

Ντραπήκαμε για λογαριασμό τους…

Τι επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία «ΝΕΜΕΣΙΣ»

«Χασάπης ο χορηγός της αντιφιλοζωικης εκδήλωσης του Δήμου Νέου Ηρακλείου και μια πιτσαρία.

στην εκδήλωση...... για τη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων .

Ίχνος ντροπής και Παντελής έλλειψη γνώσης από το Δημο.

Διαμαρτυρηθειτε όλοι εκφράζοντας την οργή σας  μέσα από εδώ στέλνοντας ένα μήνυμα στο Δήμαρχο και στους Εκμεταλλευτές και Κακοποιητες των ζώων.

Πλήρης παράβαση της νομοθεσίας,έχει ενημερωθεί ήδη η Δικαιοσύνη και εξετάζεται το ενδεχόμενο ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από δεκάδες φορείς, Φιλοζωικούς και Περιβαλλοντικούς .

Η Νέμεσις ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ανέδειξε με πολλούς τρόπους το θέμα, ενημέρωσε και συνεργάστηκε με τη Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων, κινητοποιήθηκε αμέσως και παρευρέθηκε στην εκδήλωση με την Tina Kasidocosta, που συνέχεια ενημέρωνε το κόσμο και φυσικά βιντεοσκόπησε τα χάλια του Δήμου.

Όσο για τους δύο Φιλοζωικούς ας επανεξετάσουν το ρόλο τους. Ο ένας έτσι κι αλλιώς πρέπει να το κάνει η καλύτερα έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και χρόνια Ειναι ντροπή, είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις που προάγουν τη κακοποίηση των ζώων και έχουν χορηγούς χασάπηδες και πιτσαρίες .

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΡΘΑΣ

Και πάμε που λέτε χθες,στην εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων,του Δήμου Ν.Ηρακλειου,στο πάρκο Φιξ.

Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε μια γιορτή για τα αδέσποτα ζώα ιδιαιτέρως, βρίσκουμε την ξεφτίλα προσωποποιημένη.

Χορηγοί χασάπηδες και πρώτη μούρη ο γερακάρης Σταύρος Αθανασίου με ένα έρμο γεράκι,ένα κακόμοιρο θαλασσαετο και μια κουκουβάγια Τιτω,στα χέρια ενός ανήλικου.

Τα πουλιά μέσα στις φωνές,στη δυνατή μουσική και στις φωτογραφήσεις,τα'χαν χαμένα,όπως και μεις,που βλέπαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Αρχίζει ο γερακάρης την ομιλία του με το "είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ".

Πλησιάζω και του λέω, είστε πολύ χαρούμενος που κακοποιειτε αυτά τα άμοιρα πλάσματα?Δεν ντρέπεστε?

Σηκωτη με τράβηξαν οι διοργανωτές.

Συνέχισε την ομιλία του και ξαφνικά , επειδή αναφέρθηκα στα φράγκα που βγάζει από τα ζώα αυτά,μου έγινε μια λεκτική επίθεση από συνεργάτιδα του,η οποία με απειλούσε ευθέως ότι "κάτσε στ'αυγα σου γιατί δεν θα φύγεις καλά απόψε από δω."

Αφήστε που ήθελε να με μορφώσει κιόλας,ο αμόρφωτος ουγκανος.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, συνεργάτης του πέρασε από δίπλα μου, λέγοντας μου,"τον ήπιατε" και προχώρησε σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Τον φώναξα να μου το ξαναπεί, αλλά ως αντρακλας που φοράει παντελόνια για να ζεσταίνει τα μπούτια του,την έκανε με ελαφρά!

Ο γερακάρης με κοίταζε επίμονα και με ρώτησε τι θέλεις?

Του απάντησα ότι τα αρπακτικά είναι για να πετάνε ελεύθερα κι όχι για να ξεφτιλιζει ένας καραγκιόζης για να βγάζει λεφτά.

Δεν του άρεσε κι άρχισε να μου λέει ότι μας ταπωσε (τι να ταπωσει ο κακομοίρης που του'ριχνω μισό κεφάλι),ότι θα με αρπάξει ο αετός και θα πάω από αετό.

Είχα καλέσει την Άμεση Δράση για να ελεγχθεί αν έχει άδεια, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να έρθουν.

Και το κερασάκι στην τούρτα,ο κύριος Παλαιοδήμος!

Ξέρετε, αυτός που με τη γραία κορόιδευαν το πανελλήνιο, ότι είναι συνομοσπονδία!

Εξ'οσων πληροφορήθηκα,δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο σε όλο αυτό το καρναβάλι!

Πολύ λογικό βέβαια, αφού η φιλοζωία του περιορίζεται στο να καταγγέλλει ενεργούς εθελοντές ανά την Ελλάδα!

Και εις άλλα με υγεία....

Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο γεράκαρης διαφημίζει τη δράση του...  

GerakarisPapasAetos29 12 2021 1Πόσο φυσιολογικό είναι για το ζώο να το περιφέρουν μέσα στην εκκλησία;

GerakarisAetosTaverna24 12 2021Πόσο φυσιολογικό είναι για το αρπακτικό να το περιφέρει σε ταβέρνες;

GerakarisAetosSteliosRokkos21 5 2019Πόσο φυσιολογικό είναι για το αρπακτικό να παίρνει μέρος στα γυρίσματα βίντεοκλιπ του Στέλιου Ρόκκου;

GerakarisPeriodikoAetos29 2 2020Πόσο φυσιολογικό είναι για το πτηνό να παίρνει μέρος σε φωτογράφηση ρούχων;

 

GerakarisAetosAEK19 10 2021Μετά τις διαφημίσεις, τις εκκλησίες, τις ταβέρνες, τις φωτογραφίες με πολιτικούς στο γήπεδο της ΑΕΚ...

GerakarisNipiagogeio29 1 2020Χωρίς καμία άδεια από το Υπουργείο Παιδείας ο γερακάρης έκανε «εκπαιδευτικές» επισκέψεις σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ακόμα και σε νηπιαγωγεία...

GerakarisAetosAgrinioDimotikoSxoleio7 6 2019

 

Αετός σε αγώνα της ΑΕΚ κουβαλάει μπάλα ποδοσφαίρου δεμένη στα πόδια του 3-10-2022

Πως χρησιμοποιήθηκε και αντέδρασε ο αετός που χρησιμοποιήθηκε στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ 30-9-2022

Ο αετός στο σόου στις 16 Οκτωβρίου δεν υπάκουσε και προσγειώθηκε στη φισούνα του γηπέδου της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ κακοποιούν αετό τον εξαναγκάζουν να πετάει ανάμεσα στα καπνογόνα Ιούλιος 2022

Συνεχίζονται οι δοκιμές με το σόου της ΑΕΚ και την κακοποίηση του αετού 18-8-2022

Η ΑΕΚ συνεχίζει να διαφημίζει τη χρήση αετού στο σόου που ετοιμάζει στο γήπεδο παρά την παρανομία

Ο γερακάρης & ο αετός σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική στην Κρήτη 25-12-2021

Διαβάστε επίσης:

«Τέχνη» το να αναγκάζεις ένα άγριο πτηνό να πιάνει εσώρουχο στον αέρα; (Βίντεο)

Και η ΑΝΙΜΑ κατά της χρήσης του αετού στο σόου της ΑΕΚ που ο γερακάρης παρουσιάζει (βίντεο)

Φιλοζωικοί φορείς συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την κακοποίηση του αετού από την ΑΕΚ που επέτρεψε ο υφ. Γ. Αμυράς (βίντεο)

Καρέ – καρέ η κακοποίηση του αετού στον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο (βίντεο)

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Ο αετός που η ΑΕΚ χρησιμοποιεί στο σόου της κακοποιείται (βίντεο)

Με τη σφραγίδα της ΑΕΚ η Ελλάδα επιστρέφει στη χρήση ζώων στα θέματα – O αετός χρησιμοποιήθηκε στα εγκαίνια (βίντεο)

Ελ. Ηλιοπούλου: Δεν πρέπει οι οπαδοί της ΑΕΚ από τη χαρά τους να μη δουν ότι ο αετός κακοποιείται (βίντεο)

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την κακοποίηση του αετού από τους παράγοντες της ΑΕΚ (βίντεο)

Πρωτοφανής περιφρόνηση της νομοθεσίας ώστε η ΑΕΚ να κάνει σόου με την κακοποίηση αετού

Εσπευσμένα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας υπερψήφισε το τσίρκο με ζώα - τη χρήση αετού από την ΑΕΚ στους αγώνες (βίντεο)

Οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν τρικάκια κατά του σόου Μελισσανίδη με τον αετό του γερακάρη που έχει φωτογραφηθεί με τον Κασιδιάρη (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού της Ν.Δ. επιστρέφουν οι παραστάσεις τσίρκο με ζώα μέσω της ιερακοθηρίας

Ορνιθολογική κατά του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά για τα ψεύδη του σχετικά με τη χρήση αετών σε θεάματα

Άγνοια και ψέματα από τον υφυπουργό Γ. Αμυρά για τη χρήση ζώων σε θεάματα (βίντεο)

Παράνομο σόου με αιχμάλωτο Χρυσαετό θέλει να παρουσιάσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο

ΑΕΚ σημαίνει... αετοί απελευθερωμένοι - Γιατί η ΠΑΕ συναινεί στη χρήση κακοποιημένου αετού;

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Πολλές οι επιζήμιες συνέπειες της ιερακοθηρίας

Νόμος 4830/2021: Επιτρέπεται η περιφορά ζώων σε πανηγύρια, λαϊκές και τοπικές παραδοσιακές εκδηλώσεις (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνηγοί, ιερακοθήρες, τοξοβόλοι παρανομούν με την κάλυψη της Πολιτείας και δεν νοιάζονται ούτε για τη Δημόσια Υγεία

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.