Στηρίξτε μας

O K. Μπακογιάννης καταγγέλλει τον δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα για εγκατάλειψη του καταφυγίου και του δημοτικού κτηνιατρείου

16 Οκτωβρίου 2024 16:00 | Επικαιρότητα
O K. Μπακογιάννης καταγγέλλει τον δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα για εγκατάλειψη του καταφυγίου και του δημοτικού κτηνιατρείου

Την υπολειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου, την απληρωσιά εργαζομένων και την εγκατάλειψη του καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης.

 

Με ανάρτηση του στο facebook σήμερα θέτει μια σειρά από ερωτήματα και επισημαίνει τα εξής:

«Το πρότυπο «Καταφύγιο του Σωκράτη», ένας σύγχρονος χώρος φιλοξενίας αδέσποτων, που δημιουργήσαμε το 2021 με πολλή αγάπη και επαγγελματισμό, πλέον βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

‼️ Η Δημοτική Αρχή οφείλει να βρει άμεση λύση με τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή έχει απομακρύνει από το καταφύγιο, ενώ τους απασχολούσε για 4 μήνες παράνομα και δεν τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους.

‼️ Να μας ενημερώσει για τις συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο. Πως καθαρίζεται και από ποιόν; Σε τι κατάσταση βρίσκονται πλέον οι υποδομές; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να συντηρεί τον περιβάλλοντα χώρο, τα κλουβιά και 110 ζώα;

‼️ Να μας απαντήσει υπεύθυνα για το τι έγινε τον Αύγουστο με τη σκυλίτσα που μόλις είχε γεννήσει και πέθανε αυτή και μερικά από τα κουτάβια της εντός του καταφυγίου, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

‼️ Να μας ενημερώσει για την κατάσταση των φιλοξενούμενων ζώων, πόσες υιοθεσίες έχουν συντελεστεί αυτόν τον ένα χρόνο και για τον τρόπο λειτουργίας του καταφυγίου.

‼️Να μας ενημερώσει για το κομβικό και σπουδαίο έργο των εθελοντών και για τον τρόπο συνεργασίας της μαζί τους.

‼️ Να βάλει φρένο στη φημολογία που ξεκίνησε η ίδια και θέλει το καταφύγιο να κλείνει. Υπεύθυνα και σοβαρά.

‼️ Να φροντίσει άμεσα να στελεχώσει το δημοτικό κτηνιατρείο, ένα έργο που της παραδόθηκε ολοκληρωμένο και που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί.».

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις αντιδράσεις έκανε πίσω ο αντιδήμαρχος Αθηναίων στην απομάκρυνση των σκυλιών από το καταφύγιο «Σωκράτης»

Οδηγίες για το τι να κάνουν μόνοι τους οι φιλόζωοι ώστε να σώσουν ένα αδέσποτο δίνει ο Δήμος Αθηναίων – Ούτε λόγος για τις δικές του υποχρεώσεις

Πάνω από 60 νεροχελώνες νεκρές στον Εθνικό Κήπο – «Αέρας κοπανιστός» οι δεσμεύσεις του Δήμου Αθηναίων για τη φροντίδα τους (βίντεο)

Καταγγέλλει πως αδέσποτη γάτα που «στειρώθηκε» στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Αθήνας Οκτώβριο του 2023 γέννησε

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων που ακόμα δεν διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.