Στηρίξτε μας

Καστοριά: Ζαρκάδια και αγριόγιδο μεγαλώνουν και παίζουν μαζί πριν απελευθερωθούν (βίντεο)

12 Οκτωβρίου 2024 22:01 | Τα καλά νέα
Καστοριά: Ζαρκάδια και αγριόγιδο μεγαλώνουν και παίζουν μαζί πριν απελευθερωθούν (βίντεο)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντιπρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς έκανε γνωστό πως μεγαλώνει το αγριόγιδο το οποίο το βρήκαν στις 3 Ιουλίου μόνο του εγκλωβισμένο στους πρόποδες του Σμόλικα στην περιοχή Βάλια Κίρνα Γρεβενών.

 

Το μικρούλι μαζί με ακόμα δύο ζαρκαδάκια που επίσης διασώθηκαν στην κατάλληλη ηλικία θα επανενταχθεί και αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Θα τα καταφέρουν μόνα τους στη φύση;

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μέσω facebook στις 12 Οκτωβρίου επισήμανε τα εξής: «Ο Πασχάλης, ο Λάμπρος και  η Ελπίδα  ...

Τα  δυο  Ζαρκάδια και το Αγριόγιδο προαυλίζονται  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  και αρχίζουν να ανεξαρτητοποιούνται  δείχνοντας τα πρώτα τους  σημάδια από φυσιολογικές  συμπεριφορές που απαιτεί το κάθε είδος.

Για εμάς και τους εθελοντές  δεν είναι μόνο οι δύσκολες και ιδιαίτερες  απαιτήσεις  στο μεγάλωμα των ζωών που χρειάζονται  αυξημένη καθημερινή φροντίδα. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον τους ... κάθε φορά είναι μια πρόκληση και μια ελπίδα για επιτυχία.

Ο χώρος Περίθαλψης για τα οπληφόρα  που έχει δημιουργηθεί από έμπειρους εθελοντές  της Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς   με την εποπτεία και οικονομική στήριξη της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενήσει μέχρι και την επανένταξη τους, ζώα που είτε βρέθηκαν ορφανά είτε έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα.».

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.