Δύο «Υπέροχα Πλάσματα» οι ηθοποιοί, που πρωταγωνιστούσαν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, η Φαίδρα Δρούκα και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος χάρισαν τις φωνές τους στο σποτάκι της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση, στην προώθηση της φιλοζωίας και της υπεύθυνης κηδεμονίας ζώου συντροφιάς.
Μην αδιαφορείτε! Αντιδράστε!
Πριν αναλάβεις ένα ζώο μάθε τις υποχρεώσεις σου. Συμβουλέψου τον κτηνίατρο ή το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σου και αν είσαι σίγουρος, δώσε μια ευκαιρία σε ένα αδεσποτάκι. Τα ζώα δεν είναι σκουπίδια! Η δηλητηρίαση, ο βασανισμός, η εγκατάλειψη τους είναι ποινικό αδίκημα. Κατήγγειλε το στην Αστυνομία. Μάζεψε τις ακαθαρσίες του σκύλου σου στην βόλτα. Είναι δείγμα πολιτισμού. Στείρωσε το κατοικίδιο σου και προστάτευσε το. Μην στερήσεις την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο ζωάκι να βρει σπίτι αφήνοντας το δικό σου να γεννά ανεξέλεγκτα.
Ευχαριστίες
Η Ζ.Ε.Η. οφείλει εκατομμύρια ευχαριστώ – προς τους ηθοποιούς – για την ευγενική τους προσφορά, όπως επίσης οφείλει να ευχαριστήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές την μικρή Λυδία που συμμετείχε στην ηχογράφηση, την εταιρία OXYZED Sound & Music Productions για την μίξη του ήχου, τον σκηνοθέτη Νικόλα Δημητρόπουλο για το μοντάζ, την εθελόντρια Ναυσικά Κορνηλίου για την εικονογράφηση, την Σοφία Τριανταφύλλου, τον Άρη Ντάγιο, την Τολίνα Βασιλακάκη, την εταιρία Boop Productions και την DiGi8 για την σημαντική τους βοήθεια στην διανομή του τηλεοπτικού σποτ.
Φυσικά η Ζ.Ε.Η. ευχαριστεί όλους τους εθελοντές της και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της ιδέας. Η εθελόντρια Αγγελική Παναγιωτοπούλου επιμελήθηκε τα κείμενα και χάρη στις προσπάθειές της, το ραδιοφωνικό και το τηλεοπτικό σποτάκι μεταδίδονται πλέον πανελλαδικά.
Με ανοιχτή επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ουσιαστικά επισημαίνει πόσο η κυβέρνηση της «αριστεράς» και της «οικολογίας» στηρίζει τους κυνηγούς ζημιώνοντας περαιτέρω…
Στα Τμήματα Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων απευθύνθηκε με επιστολή του ο Ηλίας Οικονομίδης, διευθυντής στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ώστε το «παστούρωμα» των ζώων, το οποίο απερίφραστα το χαρακτηρίζει κακοποίηση και ζητάει να σταματήσει η εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου.
Στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, στο ΥΠ.Α.Α.Τ. και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητώντας να παραμεριστούν τα όποια εμπόδια και επιτέλους τα Αστυνομικά Τμήματα να προμηθευτούν τα κατάλληλα μπλοκ πάνω στα οποία θα γράφουν τα πρόστιμα για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα.