Χανιά: Λουκάνικα φόλες βρήκε ο εκπαιδευμένος σκύλος στο Ακρωτήρι
Δηλητηριασμένα λουκάνικα βρήκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2018 ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, η Καρίνα, που μαζί με τον θηροφύλακα Γιάννη Γρηγοράκη ερεύνησε περιοχή στο Ακρωτήρι…
Στο παρκάκι των ενετικών τειχών στο Ηράκλειο της Κρήτης κάποιος πιθανότατα εγκατέλειψε το τσιντσιλά (είδος τρωκτικού) που κάποτε αγόρασε για να το έχει ως κατοικίδιο.
Το παράτησε ή το έχασε;
Σύμφωνα με την γραμματέα του σωματείου Ζωόφιλη Δράση Καλλιόπη Μαραβελάκη το ζώο που είναι απολύτως εξοικειωμένο με τους ανθρώπους περιφερόταν επί δύο μέρες στα γήπεδα τένις του Αθλητικού Ομίλου Ηρακλείου και φιλόζωοι οι οποίοι το μάζεψαν το φιλοξενούν μέχρι να βρεθεί γι’ αυτό το κατάλληλο σπιτικό αν δεν εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του καθώς υπάρχει η πιθανότητα το ζώο να διέφυγε.
Συστηματικές εγκαταλείψεις κατοικίδιων - εξωτικών ειδών
Οι εγκαταλείψεις κατοικίδιων (εξωτικών ειδών) που δεν ανήκουν στην ελληνική πανίδα (και η απελευθέρωση τους στο φυσικό περιβάλλον προκαλεί πολλά προβλήματα στο οικοσύστημα) συμβαίνουν συχνά και λόγω της οικονομική κρίσης είτε γιατί οι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν αυτά τα πλάσμα ως αντικείμενα και τα ξεφορτώνονται όπου βρουν, είτε γιατί θεωρούν ότι θα επιβιώσουν όπως και να ‘χει επειδή είναι ζώα…
Γι’ αυτό και στους ελληνικούς δρόμους έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς από κροκοδειλάκι του Νείλου στην οδό Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας (ναι σωστά διαβάσατε), μέχρι ιγκουάνα, πύθωνες, μαϊμού, πιράνχας στον ποταμό Έβρο και όποιο είδος μπορείτε να φανταστείτε…
Έχει τρίχωμα λεπτό και μαλακό σαν μετάξι, και διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα τριχοφυΐας από όλα τα ζώα της ξηράς, με περισσότερες από 20.000 τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό
Τα τσιντσιλά είναι γηγενή των Άνδεων. Στη φυσική τους κατάσταση κατοικούν στη Νότια Αμερική και κυρίως στη Βολιβία, στη Χιλή και το Περού. Όμως από το 1923, που ο Ματίας Τσάπμαν μετέφερε στις Η.Π.Α 11 αιχμάλωτα άγρια τσιντσιλά, από τα οποία τα τέσσερα ήταν θηλυκά το είδος εξαπλώθηκε και από το 1960 τα τσιντσιλά έχουν γίνει δυστυχώς πολύ δημοφιλή σαν κατοικίδια. Στη φύση, τα τσιντσιλά ζουν σε αποικίες.
Διαβάστε επίσης:
Εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια του τσιντσιλά που βρέθηκε αδέσποτο στο Ηράκλειο της Κρήτης
Προσπαθούν να πιάσουν την αδέσποτη μαϊμού που περιφέρεται στις Καλυθιές Ρόδου
Έντοπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!
Κροκόδειλος – ατραξιόν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»
Έχασαν και ξαναβρήκαν το λιοντάρι στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής;
Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!
Και αδέσποτα ιγκουάνα στους δρόμους των πόλεων
Απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία το εμπόριο άγριας ζωής
Από φυσικά αίτια νεκρός ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Εντόπισαν νεκρό τον κροκόδειλο στο Φράγμα Ποταμών
Ρέθυμνο: Πυροσβέστες είδαν δίμετρο κροκόδειλο στο Φράγμα Ποταμών (βίντεο)
Κροκόδειλος – ατραξιόν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Που θα καταλήξει ο κροκόδειλος του Νείλου που βρέθηκε στην Αχαρνών;
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Αμα ειναι θυληκο, υπαρχει περιπτωση να ηταν το δικο μου που το εδωσα πριν περιπου 4 χρονια. Μακαρι να ειχα ακομα τον αριθμο του να καλουσα να ηξερα. Τα τσιντσιλα ειναι παρα πολυ ευαλοτα και να το παρατησεις σε χωρα με τοση ζεστη ειναι βασανηστηκος θανατος!!!