«Αγάπη για τα ζώα» το νέο τραγούδι του WhyMe (βίντεο)
Το δεύτερο τραγούδι γι’ αυτά που υφίστανται τα ζώα υπογράφει ο WhyMe, 28χρονος Ράπερ από τη Νάουσα της Πάρου!Ακούστε το! https://youtu.be/SzQxhA1A2QQ Διαβάστε επίσης: Ένας Παριανός…
Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιόρτασε μεταξύ άλλων και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα προσθέτοντας το δικό του πετραδάκι στο τείχος της υποκρισίας αυτού του εορτασμού που αφορά τα δικαιώματα των συγκατοίκων μας στον πλανήτη Γη. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ένεκα της ημέρας μοίρασε διπλά εισιτήρια στο κοινό που θέλησε να χαρεί βλέποντας από κοντά αιχμάλωτα άγρια ζώα να ζουν μέχρι να πεθάνουν σε μικρά κλουβιά.
Το πώς ένας χώρος αιχμαλωσίας και εκμετάλλευσης ζώων γιορτάζει τα δικαιώματα αυτών των πλασμάτων που η ανθρωπότητα θυμάται μόνο αυτή τη μέρα αδυνατούμε να το καταλάβουμε. Αντιλαμβανόμαστε όμως το πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ και με τι υποκριτικό τρόπο προτρέπει η συγκεκριμένη επιχείρηση την αδαή πελατεία της να την ενισχύσει για να παρατείνει την αιχμαλωσία αυτών των πλασμάτων στις εγκαταστάσεις της.
Η πρόσκληση για τη γιορτή!
Περίπου 2.000 ζώα (350 είδη όπως δελφίνια, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμοι, αρκούδες, μακάο, λύκοι, ρινόκεροι, χιμπατζήδες, γίββωνες, λεμούριοι, πιγκουίνοι, ερπετά, αρπακτικά πτηνά κ.ά.) που θα έπρεπε να ζουν στα όρη, στα βουνά, στις σαβάνες, στους ωκεανούς ζουν έγκλειστα στα κλουβιά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και στις πισίνες του επειδή οι άνθρωποι τα κατέστησαν ανίκανα να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;
Η συγκεκριμένη επιχείρηση προσπαθεί να πείσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, ότι είναι εκτός από ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό το θέαμα των άγριων ζώων, που είναι εγκλωβισμένα εφ’ όρου ζωής.
Προσπαθεί να μας πείσει, ότι τα δελφίνια, αντί να οργώνουν τους ωκεανούς και τις θάλασσες είναι καλύτερα να κάνουν κωλοτούμπες για τα παιδάκια μας, να υπακούν σε εντολές και να περνάνε μέσα από στεφάνια γιατί αυτό προσομοιάζει με τον τρόπο ζωής τους στη φύση! Θυμίζουμε ότι οι παραστάσεις τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα απαγορεύονται όμως αυτό δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που παρουσιάζει να νούμερα των δελφινιών ως εκπαιδευτικές παραστάσεις!
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο ως μαύρο, αφού επιδιώκει με πάθος να μας κάνει να πιστέψουμε, ότι μια καμηλοπάρδαλη, η οποία ζει εγκλωβισμένη σε μερικά μόνο τετραγωνικά γης στα Σπάτα είναι καλύτερα εκεί από την αχανή αφρικανική σαβάνα, η οποία είναι και το φυσικό της περιβάλλον.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλοι οι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τη δημιουργία ζωολογικών κήπων, βάζουν τα έγκλειστα άγρια ζώα να ζευγαρώνουν; Γιατί διαιωνίζουν τον εγκλεισμό; Μα φυσικά γιατί βγάζουν λεφτά από τη στυγνή εκμετάλλευση τους.
Κάποια από τα άγρια ζώα – που βρίσκονται σε αντίστοιχα πάρκα – είναι αλήθεια, ότι δε μπορούν να επιστρέψουν στη φύση, γιατί οι άνθρωποι επί της ουσίας τα χαντάκωσαν και τα κατέστησαν ανίκανα να επανενταχθούν πλήρως εκεί που ανήκουν.
Είναι ζώα, που είτε τραυματίστηκαν σοβαρά, είτε δεν έμαθαν από τους γονείς τους, να κυνηγούν, να επιβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, επειδή οι άνθρωποι - εκμεταλλευτές τους, τους σκότωσαν, για το δέρμα, τα νύχια, τα δόντια ή για άλλους λόγους. Έτσι αυτά τα μικρά, αν δεν καταλήξουν σε κάποιο τσίρκο, ή σε κάποιο σπίτι κάποιου μεγιστάνα, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στις εγκαταστάσεις ενός ζωολογικού πάρκου.
Όμως οι «φιλόζωοι» και συνήθως πολύ «φιλεύσπλαχνοι» επιχειρηματίες, που υπερτονίζουν τον «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» των κλουβιών τους όχι μόνο επιτρέπουν την αναπαραγωγή των ειδών, αλλά συστηματικά επιδιώκουν να γεννιούνται οι απόγονοι των άγριων ζώων, που υπάρχουν δέσμια στις εγκαταστάσεις τους, για να ανταλλάσσουν μεταξύ τους είδη που απουσιάζουν από τη «συλλογή» τους.
Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκουν να γεννιούνται μέσα στα κλουβιά νέα αγρίμια, για να έχουν τα κλουβιά τους περιεχόμενο με «φρέσκο» αίμα. Άλλωστε ένα μωρό πάντα πουλάει! Ζευγαρώνουν τα έγκλειστα πλάσματα σκόπιμα και δεν αρκούνται στην ευκαιριακή φιλοξενία εκείνων των ζώων, που δεν γίνεται να επιστρέψουν στη φύση.
Άλλωστε φιλοξενία άγριων ζώων – που κυρίως εξαιτίας των ανθρώπων δεν μπορούν να επανενταχθούν – επειδή π.χ. πυροβολήθηκαν, έμειναν χωρίς φτερά, χωρίς πόδια, δόντια κ.ο.κ. παρέχουν και στην Ελλάδα τα αδειοδοτημένα κέντρα περίθαλψης, (π.χ. Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα, ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Φλώρινα) χωρίς να τα εκμεταλλεύονται και χωρίς να κόβουν εισιτήρια.
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ισχυρίζεται ότι βλέποντας τα άγρια ζώα αιχμάλωτα μαθαίνεις να τα σέβεσαι και επιδιώκεις την προστασία τους. Παραλείπει όμως να πει ότι κρατάει τα ζώα στα κλουβιά όχι για να συμβάλλει στη σωτηρία τους αλλά για να χορταίνουν τα δικά μας μάτια και τα μάτια των παιδιών μας το «θέαμα» της υποταγμένης φύσης, αφού πρώτα έχουμε πληρώσει στην είσοδο το εισιτήριο.
Θυμηθείτε, ότι κάθε φορά, που πηγαίνετε το πιτσιρίκι σας σε οποιοδήποτε ζωολογικό κήπο, ενυδρείο ή σε δελφινάριο του μαθαίνετε μέσω αυτών των «εκπαιδευτικών επισκέψεων», ότι έτσι πρέπει να ζουν τα ζώα, μέσα στα κλουβιά! Του μαθαίνετε ότι ο ισχυρός μπορεί να φυλακίζει και να εκμεταλλεύεται το ανίσχυρο.
Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, μίλησε πριν από μερικούς μήνες στη ΝΕΡΙΤ και στην εκπομπή «Μια Μέρα» της δημοσιογράφου Μάγιας Τσόκλη. Παρακολουθήστε αυτό το απόσπασμα για να διαπιστώσετε το πώς αντιμετωπίζει την αιχμαλωσία των ζώων.
Διαβάστε επίσης:
Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)
Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους
Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;
Ένα δελφίνακι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο
Γιατί να υπάρχουν αιχμάλωτα Κρι-Κρι στο κέντρο της Αθήνας;
Μέσω της δελφινοθεραπείας το Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση των δελφινιών στο Αττικό
Συγκέντρωση υπογραφών για να σωθούν τα ζώα του Δημοτικού Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης
Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!
Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;
Τι λέει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το Δελφινάριο του!
Τσίρκο τέλος! Τι θα γίνει με το Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου;
Το Δελφινάριο, ο νόμος και οι «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες
Κάποιοι νόμοι ψηφίζονται! Εφαρμόζονται όμως;
Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις!
Συνεχίζουν παράνομα τις παραστάσεις στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΑΦΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΨΩΡΑ, ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΟΙ ΒΡΩΜΟΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΚΛΩΤΣΑΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ.
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ;ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ!
Άννα, αν το σωματείο πού έκανε αυτή τη δράση δεν μας ενημερώσει πως να το μάθουμε για το δημοσιεύσουμε; Μήπως να σκέφτεσαι πριν γράψεις; Πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει εδώ για περιστατικά κακοποίησης και ζώα που διασώθηκαν από τους καταυλισμούς τσιγγάνων. Και σε περίπτωση που το αγνοείς εμείς φέραμε στη δημοσιότητα το έγκλημα με τους ανήλικους τσιγγάνους στην Άρτα.
Για το http://www.zoosos.gr
Ελένη Ηλιοπούλου