Φορτέτσα Ηράκλειου Κρήτης: Με φόλες δολοφόνησε σκυλιά
Τη συστηματική εξόντωση ζώων με φόλες εδώ και τρεις ημέρες στην περιοχή της Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης κοντά στην οδό Σόλωνος επισημαίνει η Μαρία Χουστουλάκη, γενική…
Της Ελένης Ηλιοπούλου
Πέριξ του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Βάθη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κολλήθηκαν αφίσες οι οποίοι τρομοκρατούν τους μαθητές και παραπληροφορούν τους πολίτες καθώς ψευδώς σε αυτές αναφέρεται ότι από την σίτιση των αδέσποτων στον εξωτερικό χώρο του σχολείου υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης των παιδιών!
Οι απαράδεκτες ανακοινώσεις τοιχοκολλήθηκαν με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!
Οι γονείς του 51ου Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να μάθουν και τι ορίζει η νομοθεσία επί του θέματος αλλά και να παραδειγματιστούν από άλλα σχολεία πού όχι μόνο δεν απαγορεύουν την φροντίδα των αδέσποτων – γιατί η προσφορά τροφής στα ζώα του δρόμου που ζουν σε μια τόσο υποβαθμισμένη περιοχή είναι φροντίδα – αλλά τα υιοθετούν, ώστε οι μαθητές με αυτή τη βιωματική εμπειρία να διδάσκονται τον σεβασμό προς τα άλλα έμβια όντα που έχουν και δικαιώματα και ανάγκες όμοιες με αυτές των ανθρώπων.
Δικαίωμα τους και υποχρέωση μας!
Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.
Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».
Διαβάστε επίσης:
Δύο νηπιαγωγοί διδάσκουν την αγάπη για τα ζώα στα πιτσιρίκια του Ασπρόπυργου
«Όλοι εσείς που σκοτώνετε και βασανίζετε σκυλιά είστε οι πιο χαζοί»
Κάποιοι μαθητές μποϋκοτάρουν το Δελφινάριο στα Σπάτα!
Είσαι σωστός φιλόζωος; Οι μαθητές των Γιαννιτσών θα σε κρίνουν!
1.000 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα φιλοζωίας στη Χίο
Η νηπιαγωγός των Γιαννιτσών που διδάσκει την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς μαθητές
Η πολυαγαπημένη σκυλίτσα των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου
Το Γυμνάσιο – Λύκειο Μήλου ταΐζει τις αδέσποτες γάτες του σχολείου
Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα
Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!
Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων
Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες
Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα
Είναι νόμιμο να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα
Βάλτε μπολάκια με νερό για τ' αδέσποτα στα πεζοδρόμια
Επιτέλους ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ξανά στην Αθήνα
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Aς ενημερώσει κάποιον τον συγκεκριμένο σύλλογο ότι η ανάρτηση τους είναι παράνομη. Κι ότι πρέπει να παρουσιαστεί κάποιος που να αναλάβει ονομαστικά την ευθύνη αυτής την πρωτοβουλίας, γιατί σε περίπτωση που συμβεί τίποτα στα ζώα, αυτοί που έλαβαν την απόφαση αυτή θα είναι και οι πρώτοι ύποπτοι. Οπότε ας συνεδριάσουν να μας πουν κι εμάς ποιός αναλαμβάνει την ανάρτηση.
Κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει δυστυχώς και την πράξη την ταξικής ανακύκλωσης. Θέλω να πω ότι σε "καλύτερες" περιοχές της Αθήνας, όποι οι γονείς προέρχονται από άλλο μορφωτικό επίπεδο, τα σχολεία αναλαμβάνουν να στειρώνουν και να φροντίζουν τα αδεσποτάκια. Στο συγκεκριμένο σχολείο με γονείς χαμηλότερου επιπέδου ανακυκλώνεται η επαρχιωτικομικροαστική ηλιθιότητα ότι τα ζώα είναι φορείς μόλυνσης. Και η ταξική διαφορά διαωνίζεται καθώς οι μαθητές της περιοχής αυτής μαθαίνουν να σιχαίνονται τα ζώα και να συνεχίζουν τον κύκλο της αμάθειας. Είναι κρίμα. Αξίζει κάτι καλύτερο σ'αυτά τα παιδιά από το να μείνουν παγιδευμένα στην επικίνδυνη ημιμάθεια των γονιών τους και του συλλόγου τους.