Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν απαντά αν πράγματι 40 ζώα δηλητηριάστηκαν πίνοντας νερό με αρσενικό από ποτάμι της Ιερισσού

17 Μαρτίου 2016 14:43 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν απαντά αν πράγματι 40 ζώα δηλητηριάστηκαν πίνοντας νερό με αρσενικό από ποτάμι της Ιερισσού

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η δημοσιογράφος Νέλλη Ψαρρού η οποία στο ρεπορτάζ της εξηγεί ότι 40 ζώα (πρόβατα ή κατσίκες) πέθαναν ακαριαία τον περασμένο Δεκέμβρη μόλις ήπιαν νερό από ποτάμι της Ιερισσού σ’ ένα από τα ρέματα που πετάει λύματα η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο μολυσμένο με αρσενικό ήταν το νερό, που ήπιε το κοπάδι, χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες ώστε να μην δείξει τα στοιχεία των μετρήσεων τα οποία έγιναν από την λήψη δειγμάτων.

Η κα Ψαρρού θέτει πολλά αξιοσημείωτα ερωτήματα αναφορικά με την στάση του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά και την άρνηση του να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα αυτά ώστε να κρατηθούν πρακτικά και να βιντεοσκοπηθούν οι συνομιλίες και ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της μπορείτε να το διαβάσετε στο προσωπικό της ιστολόγιο εδώ: «Ιερισσός: στα 580mg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!»

Τα πρόβατα (ή τα κατσίκια καθώς δεν έχει εξακριβωθεί τι είδους ζώα ήταν) σύμφωνα με τη δημοσιογράφο ήπιαν νερό από ένα μικρό ρέμα, στην περιοχή Χειλαντάρη, ανάμεσα σε Στρατώνι και Ιερισσό – εκεί όπου ενώνεται ο Κοκκινόλακας (που κατεβαίνει από την προϋπάρχουσα μεταλλευτική ζώνη του Μαντέμ Λάκου) και ο Ασπρόλακας (που κατεβαίνει από την καινούρια μεταλλευτική ζώνη των Σκουριών), και μετά χύνεται στον κόλπο της Ιερισσού.

Ο βοσκός όπως έχει γίνει γνωστό διαμαρτυρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 αρχικά στον Δήμο Αριστοτέλη για την απώλεια των ζώων, αλλά έκτοτε σώπασε και φήμες λένε ότι αποζημιώθηκε αδρά για να μη μιλήσει, ενώ άγνωστο παραμένει το που έχουν θαφτεί τα δηλητηριασμένα με αρσενικό ζώα.

Η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (που είναι θυγατρική εταιρία της πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα) στην περιοχή για την εγκατάσταση και λειτουργεία μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά ενώ ύποπτη είναι η σιωπή των αρχών, των συναρμόδιων υπηρεσιών, των τοπικών βουλευτών, της δημοτικής αρχής και πολλών άλλων φορέων.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αριστοτέλη επιβεβαιώνει την δηλητηρίαση του νερού με αρσενικό αλλά όχι την δηλητηρίαση των ζώων

Κατά της «Ελληνικός Χρυσός» και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που καταστρέφουν τη Χαλκιδική και η Π.Φ.Π.Ο.

Τι λέει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τις Σκουριές

«Χρυσές» ανακρίβειες εις βάρος μας για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την «επένδυση» στις Σκουριές

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.