Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων!
Διαρκώς γράφουμε για τα εμπόδια, που βάζει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ώστε οι εθελοντές κτηνίατροι από το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν και μπορούν, να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στειρώνοντας τα αδέσποτα της χώρας μας, να μην μπορούν να το κάνουν.
Οι ενεργοί φιλοζωικοί σύλλογοι της χώρας σε συνεργασία με τις τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα και με συλλόγους κτηνιάτρων από το εξωτερικό καταφέρνουν, να φέρουν στην Ελλάδα αυτούς τους επιστήμονες, ώστε να προχωρήσουν σε στειρώσεις δωρεάν, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το υψηλό κόστος των επεμβάσεων στους Έλληνες κτηνιάτρους.
Πρόκειται για μια λύση ανάγκης, αφού η οικονομική κατάσταση όλων είναι χειρότερα από οριακή! Οι εθελοντές κτηνίατροι για να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα οφείλουν να καταθέσουν στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τα χαρτιά τους. Όμως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αρνείται να τους χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση.
Όμως και ευτυχώς το Προεδρικό Διάταγμα 38/2010 (Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων) εξηγεί ξεκάθαρα, ότι αυτή η βεβαίωση για την άσκηση του επαγγέλματος από πολίτες της Ε.Ε. δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση!
Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 και στην παράγραφο 3 αναφέρεται ξεκάθαρα πως: «Η εν λόγω βεβαίωση δεν συνιστά προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, το οποίο κτάται με μόνη την υποβολή της γραπτής δήλωσης της παραγράφου 1 συνοδευόμενης, στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου…».
Οι αιρετοί σύμβουλοι αλλά και οι υπάλληλοι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχουν χάσει τον έλεγχο και παρά το γεγονός, ότι νομοθεσία δίνει σαφώς το δικαίωμα στους εθελοντές, να εργαστούν στη χώρα μας ελεύθερα, αυτοί δεν έχουν τη πρόθεση να δώσουν τη βεβαίωση, η οποία όμως δεν είναι και απαραίτητη.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει απευθυνθεί ξανά στο ΥΠ.Α.Α.Τ. για να τονίσει, τι συμβαίνει, και για να αναφέρει επισήμως τα εμπόδια, που θέτουν εκείνοι, οι οποίοι αδυνατούν, να καταλάβουν, ότι δεν μιλάμε για τα συμφέροντα μιας ομάδας επαγγελματιών, αλλά για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα με ηθικές προεκτάσεις, δηλαδή την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.
Σύμμαχος στον «θεσμό» του εθελοντή κτηνίατρου είναι και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, στο οποίο αναφέρεται (σελ.1, σελ.2, σελ.3), πως οι γιατροί μπορούν, να εργαστούν στη χώρα μας ελεύθερα και νόμιμα. Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!
Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν, να αντέξουν το κόστος της κοινωνικής προσφοράς, ας αφήσουν τους ξένους, να το πράξουν!
Ο εθελοντισμός είναι η μόνη λύση
Ακόμα και ένα παιδί, που ζει στην Ελλάδα, και βλέπει παντού σκυλάκια και γατάκια, να γεννιούνται, να πετιούνται, να περιφέρονται, μπορεί, να καταλάβει, ότι όσες στειρώσεις και να έγιναν κάποτε αφιλοκερδώς ή επ’ αμοιβή δεν επαρκούν! Τα αδέσποτα ζώα πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, γεννούν διαρκώς…
Αυτό δεν χρειάζεται καν να είσαι φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής, για να το καταλάβεις. Ο τεράστιος όγκος των αδέσποτων ζώων παντού στην Ελλάδα δεν γίνεται, να περιοριστεί με άλλον τρόπο.
Πρόκειται για μείζονος σημασίας κοινωνικό και ηθικό ζήτημα, γιατί καθώς τα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, είτε πεθαίνουν από ασιτία, είτε πέφτουν στα χέρια εγκληματιών, που τα βασανίζουν και εκτονώνονται πάνω τους.
Τα παραδείγματα είναι άπειρα και τα δημοσιεύουμε καθημερινά! Ο μαζικός εγκλεισμός των ζώων σε κυνοκομεία, άσυλα κ.ο.κ. και απαγορεύεται και δεν είναι λύση, γιατί κανείς δήμος δεν μπορεί, να αντέξει ούτε αυτό δηλαδή τη συντήρηση ενός πληθυσμού ζώων, που αυξάνεται ραγδαία.
Η μόνη ηθικά και νομικά αποδεχτή μέθοδος είναι οι στειρώσεις, που πρέπει να γίνονται από επιστήμονες κτηνιάτρους είτε Έλληνες είτε ξένους!
Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τουλάχιστον μη βάζεις εμπόδια!
Η οικονομική κατάσταση όλων δηλαδή και των φορέων των ιδιωτών και των κτηνιάτρων και των εθελοντών – μελών των φιλοζωικών σωματείων, και των φιλόζωων και των δήμων είναι εξαιρετικά δύσκολη και κανείς αυτό δεν το παραβλέπει.
Αν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί, να παραβλέψει τα συμφέροντα των μελών του, αν δεν μπορεί, να προσφέρει κοινωνικό έργο για το καλό των ζώων και όχι των δήμων, ας το ξεκαθαρίσει.
Κάθε κτηνίατρος, που εργάζεται στην Ελλάδα έχει δικαίωμα, να αρνηθεί, να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στα αδέσποτα (πραγματοποιώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό επεμβάσεων). Αν δεν μπορεί, να το αντέξει οικονομικά αυτό είναι κατανοητό.
Όπως απολύτως κατανοητό είναι το γεγονός, ότι δεκάδες κτηνίατροι έχουν δίκιο, να διαμαρτύρονται, αφού περιμένουν για χρόνια, να πληρωθούν από τους δήμους με τους οποίους συνεργάστηκαν για δουλειά (στειρώσεις, εμβολιασμοί, κτηνιατρικές πράξεις), που έχουν ήδη κάνει.
Η εθελοντική προσφορά εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος αντέχει, προσφέρει!
Όμως ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ας σταματήσει – αν δεν μπορεί, να βοηθήσει – να βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές σε εκείνους, που αντέχουν οικονομικά, και θέλουν να προσφέρουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσίες τους, δηλαδή στους κτηνιάτρους (μέλη κτηνιατρικών και φιλοζωικών συλλόγων του εξωτερικού), που έρχονται στη χώρα μας, για να προσφέρουν τη δουλειά τους, ώστε να βοηθήσουν τα ίδια τα ζώα!
Άλλωστε ο νόμος και το προβλέπει και το επιτρέπει!
Δείτε εδώ το βίντεο με το έργο που προσέφεραν οι νεαρές κτηνίατροι πέρυσι και τι δηλώνει ο κτηνίατρος και αντιδήμαρχος Λέσβου, Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο Παράρτημα Αιγαίου.
Με κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Πρέβεζας διαφημίζει ότι ο δήμος τους ΘΑ αποκτήσει σύγχρονο δημοτικό κυνοκομείο εντούτοις η κατάσταση στο υπάρχον παράνομο κυνοκομείο στο Νεοχώρι…
Με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του «Θεσσαλονίκη 2012» δημιουργήθηκε ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώου συντροφιάς και την υποχρέωση όσων έχουν κατοικίδια, να μαζεύουν τα περιττώματα των τετράποδων συντρόφων τους, από όπου αυτοί τα αφήνουν (δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, άλση).
Στις 29 Ιανουαρίου φιλόζωες εντόπισαν στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό έναν σκύλο του οποίου το στόμα είχε σφηνωθεί μέσα σ’ ένα κονσερβοκούτι. Αυτό είναι ένα από τα συνηθισμένα ατυχήματα, που συμβαίνουν στ’ αδέσποτα γατιά και σκυλιά, τα οποία εξαιτίας της πείνας τους χώνουν τη μουσούδα τους παντού για να βρουν μια στάλα τροφής.
15 Σχόλια
Κώστας
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της φιλοζωικής κοινότητας με το κόστος όσον αφορά, συγκεκριμένα, στις στειρώσεις. Οι στειρώσεις δεν είναι αντιβίωση, ενεσούλα ή κλισματάκι. Είναι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις και όσοι τις διενεργούν, φέρουν τεράστεια ευθύνη. Το να προσπαθείς να βοηθήσεις τα αδέσποτα είναι αξιέπαινο. Πραγματικά είναι. Αλλά όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αυτό, πρέπει πρώτα απ' όλα να σκεφτείς δύο πράγματα: Α) Με παίρνει η τσέπη μου και Β) Αν το κάνω, είμαι διατεθημένος να προσφέρω στο ζώο την καλύτερη δυνατή φροντίδα όταν την χρειαστεί? Ή τα ταϊζω, τα ποτίζω και αν αρρωστήσουν ή χρειαστούν επέμβαση τρέχω και δεν φτάνω? Τα ζώα δεν είναι αυτοκίνητα να τα "συντηρήσεις". Είναι οργανισμοί και η υγεία τους κοστίζει γιατί απαιτεί εξοπλισμό και γνώσεις, όπως και η ανθρώπινη υγεία. Καλύτερα να φροντίζεις 1 αδέσποτο αλλά να το κάνεις σωστά, παρά 50 με ημίμετρα και ματζούνια. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κόντρα των "φιλόζωων" με τους Έλληνες κτηνιάτρους λες και οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας των ζώων δεν είναι φιλόζωοι επειδή ζουν από το επάγγελμα τους και ζητούν να διατηρούνται κάποια ελάχιστα στανταρς στην άσκηση του επαγγέλματος τους. Δεν είναι η "τσέπη" το θέμα. Οι κτηνίατροι δεν "ζουν" από τους φιλόζωους, πρέπει να το καταλάβετε αυτό, ζουν από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων. Ο κάθε επαγγελματίας κρίνει πότε και πώς μπορεί να βοηθήσει το φιλοζωικό κίνημα αλλα αλλίμονο αν ήταν ανεκτό να χειρουργούνται ζώα πάνω σε κασέλες από εθελοντές του εξωτερικού στον βωμό του κόστους λες και στην Ελλάδα η κτηνιατρική άργησε μια μέρα. Αυτά τα πράγματα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Καλύτερα να μην το στειρώσεις, παρά να το στειρώσεις έτσι το ζωντανό. ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ το ζώο έτσι. Τον εαυτό σου βοηθάς και την συνείδηση σου το βράδυ. Και είναι λάθος. Ιοθέτησε ένα ή δύο αδεσποτάκια και κάντα μέλη της οικογένειας σου. Κι αν αρρωστήσουν κάνε ότι πρέπει γι' αυτό. Αυτά τα ζώα τα βοήθησες πραγματικά. Δεν μπορείς οικονομικά? Μην μπαίνεις καν στη διαδικασία της "φιλοζωίας". Η φιλοζωία είναι πράξη ευθύνης, όχι παρηγοριά στον άρρωστο.
Αγαπητέ ή αγαπητή συντάκτη/τρια(μιας κι ενώ όλοι εμείς που σχολιάζουμε το κάνουμε επώνυμα ενώ εσύ είσαι noname-γιατί άραγε?) πες μου "τι δεν καταΛΛΛΛΛΛαβαίνεις?"
Καλά τα λέει η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ.38/2010 που αναφέρεις: η βεβαίωση δεν αποτελεί προϋπόθεση εφόσον έχουν κατατεθεί με την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Κάνε λοιπόν τον κόπο να πας λίιιιιιγο παρακάτω στο άρθρο 52 του ίδιου Π.Δ. για να διαπιστώσεις οτι για να αναγνωρισθούν τα επαγγελματικά προσόντα οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας για την άσκηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα.
Δεν περιγράφω άλλο...
Γιάννης Μέρκος
Τα μόνα σχόλια που δεν δημοσιεύονται είναι όσα περιέχουν ύβρεις και απειλές! Όλα τα άλλα δημοσιεύονται κανονικά, και και μερικές φορές με καθυστέρηση, καθώς όλα διαβάζονται πριν εγκριθούν!
Αρθρο 2, παράγραφος 2 του ίδιου ΠΔ, " Όταν για ένα συγκεκριμένο νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα έχουν θεσπισθεί, με χωριστή κοινοτική
νομοθετική πράξη, άλλες ειδικές ρυθμίσεις που σχετί−
ζονται άμεσα με την αναγνώριση των επαγγελματικών
προσόντων, δεν εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις
του παρόντος διατάγματος."
Οδηγια 2005/36/ΕΚ: κάθε ευρωπαίος κτηνίατρος που θέλει να εργαστεί σε άλλη ευρωπαική χώρα πρέπει να εγγραφεί στον αντίστοιχο κτηνιατρικό σύλλογο κ να γνωρίζει κ τη γλωσσα.
Και αλλη μια ερωτηση. Αφου τοσο πολυ σας ενοχλουν οι μεγαλοκτηνιατροι που τους νοιαζει μονο το παραδακι (οπως γραψατε σε αλλο αρθρο), γιατι δεν ηρθατε σε επαφη με το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας η το Αριστοτελειο, να οργανωσετε στειρωσεις με ασκουμενους προσφατα αποφοιτησαντες ΕΛΛΗΝΕΣ με την επιβλεψη καθηγητων; Γιατι τοση εμμονη με τους Αγγλους; Οι Ελληνες νεοι, δεν φτανει που μαστιζονται με ανεργια πανω απο 50%, ειναι και καταδικασμενοι μετα τις σπουδες τους να μενουν στην απραξια, αφου δεν βρισκουν δουλεια, αρα και δεν αποκτουν εμπειρια. Ποια η δικη σας ευαισθησια για την ελληνικη κοινωνια περα απο τα αδεσποτα; Τα αεροπορικα εισητηρια και τα ξενοδοχεια που πληρωνετε για τους Αγγλους , για τα 25χρονα παιδια θα ηταν ενα καλο χαρτζηλικι. Αυτο το σκεφτηκατε ποτε;
Νάνσι, μέσα από το http://www.zoosos.gr έχουμε δημοσιεύσει και τις επιστολές των σωματείων που ζητούν από τα παραρτήματα του του Π.Κ.Σ. να προτείνουν εθελοντές! Και φυσικά έχουμε δημοσιεύσει και τις απαντήσεις του Π.Κ.Σ.
Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους καλούς Έλληνες κτηνιάτρους. Το θέμα δεν είναι αν οι εθελοντές είναι Άγγλοι, Ρουμάνοι, Γάλλοι, Γερμανοί.
Το μόνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα είναι το κόστος, των φαρμάκων, των αμοιβών των γιατρών!
Η ευρωπαικη νομοθεσια ξερετε ειναι πιο ισχυρη απο την τοπικη νομοθεσια.
Ρωτηστε και καποιον νομικο να σας πει τι ισχυει.
Δεν υπαρχει "εθελοντης κτηνιατρος" για την Ε.Ε. Το επαγγελμα του κτηνιατρου ειναι συγκεκριμενο, ειτε εισαι ελληνας και εργαζεσαι στην ελλαδα, ειτε στην Ρουμανια και δουλευεις στην Αγγλια, ειτε εισαι Ισπανος και εργαζεσαι στην Πορτογαλια.
Αυτο ειναι μια μπαρουφα που εφηυρε η προηγουμενη κυβερνηση για ψηφοθηρικους λογους.
Προφανώς όμοια "μπαρούφα" για εσένα είναι και οι γιατροί ανθρώπων, που εθελοντικά δουλεύουν σε άλλες χώρες, σε εμπόλεμες περιοχές, σε φτωχές πατρίδες για να σώσουν ανθρώπους;
Εντελως ακυρο το αρθρο, αφου το κτηνιατρικο επαγγελμα ρυθμιζεται απο Ευρωπαικες Οδηγιες και οχι απο την κατα το δοκουν ερμηνεια διαταξεων ασχετων με το κτηνιατρικο επαγγελμα.
Εργαστηκα στην Αγγλια ως κτηνιατρος για ενα διαστημα και ηταν απαραιτητη προυποθεση η εγγραφη μου στο RCVS, τον αντιστοιχο συλλογο δηλαδη εκει, οπου πληρωσα καπου 500 λιρες (800 ευρω τοτε) για την εγγραφη.
Νάνσι, εμείς αναφερόμαστε στον θεσμό του εθελοντή κτηνίατρου! Και δεν αναφέρουμε στο τι γίνεται γενικώς στην Ευρώπη, αλλά τι ορίζει η ελληνική νομοθεσία δηλαδή ο νόμος 4039/2012, η Κ.Υ.Α., η οποία είναι δημοσιευμένη στο Φ.Ε.Κ. 2157/2010 (31 Δεκεμβρίου 2010) και το Προεδρικό Διάταγμα 38/2012.
Κατ αρχάς νομίζω ότι τα επαγγέλματα στην Ελλάδα δεν έχουν ανοίξει ούτως η άλλως για αυτό δεν μπορεί κάποιος ξένος ακόμα να εργαστεί ελεύθερα στο εσωτερικό (διορθώστε με αν κάνω λάθος και έχει αλλάξει η εσωτερική νομοθεσία).
Εγω , ως συνήγορος του διαβόλου, θα πώ μονο προσοχή. Να είναι κτηνίατροι (ούτε ειδικεύομενοι, ούτε εν δυνάμει). Και να μπορούν τα ζώα να φιλοξενηθούν μετά τη στείρωση και όχι να επανατοποθετηθούν αμέσως (χωρίς αντιβίωση κλπ) γιατί και αυτό το βλέπουμε καθημερινώς (από Ελληνες μάλιστα κτηνιάτρους που δεν τα περιθάλπτουν όπως θα έπρεπε μετά το χειρουργείο).
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της φιλοζωικής κοινότητας με το κόστος όσον αφορά, συγκεκριμένα, στις στειρώσεις. Οι στειρώσεις δεν είναι αντιβίωση, ενεσούλα ή κλισματάκι. Είναι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις και όσοι τις διενεργούν, φέρουν τεράστεια ευθύνη. Το να προσπαθείς να βοηθήσεις τα αδέσποτα είναι αξιέπαινο. Πραγματικά είναι. Αλλά όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αυτό, πρέπει πρώτα απ' όλα να σκεφτείς δύο πράγματα: Α) Με παίρνει η τσέπη μου και Β) Αν το κάνω, είμαι διατεθημένος να προσφέρω στο ζώο την καλύτερη δυνατή φροντίδα όταν την χρειαστεί? Ή τα ταϊζω, τα ποτίζω και αν αρρωστήσουν ή χρειαστούν επέμβαση τρέχω και δεν φτάνω? Τα ζώα δεν είναι αυτοκίνητα να τα "συντηρήσεις". Είναι οργανισμοί και η υγεία τους κοστίζει γιατί απαιτεί εξοπλισμό και γνώσεις, όπως και η ανθρώπινη υγεία. Καλύτερα να φροντίζεις 1 αδέσποτο αλλά να το κάνεις σωστά, παρά 50 με ημίμετρα και ματζούνια. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κόντρα των "φιλόζωων" με τους Έλληνες κτηνιάτρους λες και οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας των ζώων δεν είναι φιλόζωοι επειδή ζουν από το επάγγελμα τους και ζητούν να διατηρούνται κάποια ελάχιστα στανταρς στην άσκηση του επαγγέλματος τους. Δεν είναι η "τσέπη" το θέμα. Οι κτηνίατροι δεν "ζουν" από τους φιλόζωους, πρέπει να το καταλάβετε αυτό, ζουν από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων. Ο κάθε επαγγελματίας κρίνει πότε και πώς μπορεί να βοηθήσει το φιλοζωικό κίνημα αλλα αλλίμονο αν ήταν ανεκτό να χειρουργούνται ζώα πάνω σε κασέλες από εθελοντές του εξωτερικού στον βωμό του κόστους λες και στην Ελλάδα η κτηνιατρική άργησε μια μέρα. Αυτά τα πράγματα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Καλύτερα να μην το στειρώσεις, παρά να το στειρώσεις έτσι το ζωντανό. ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ το ζώο έτσι. Τον εαυτό σου βοηθάς και την συνείδηση σου το βράδυ. Και είναι λάθος. Ιοθέτησε ένα ή δύο αδεσποτάκια και κάντα μέλη της οικογένειας σου. Κι αν αρρωστήσουν κάνε ότι πρέπει γι' αυτό. Αυτά τα ζώα τα βοήθησες πραγματικά. Δεν μπορείς οικονομικά? Μην μπαίνεις καν στη διαδικασία της "φιλοζωίας". Η φιλοζωία είναι πράξη ευθύνης, όχι παρηγοριά στον άρρωστο.
Αγαπητέ ή αγαπητή συντάκτη/τρια(μιας κι ενώ όλοι εμείς που σχολιάζουμε το κάνουμε επώνυμα ενώ εσύ είσαι noname-γιατί άραγε?) πες μου "τι δεν καταΛΛΛΛΛΛαβαίνεις?"
Καλά τα λέει η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ.38/2010 που αναφέρεις: η βεβαίωση δεν αποτελεί προϋπόθεση εφόσον έχουν κατατεθεί με την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Κάνε λοιπόν τον κόπο να πας λίιιιιιγο παρακάτω στο άρθρο 52 του ίδιου Π.Δ. για να διαπιστώσεις οτι για να αναγνωρισθούν τα επαγγελματικά προσόντα οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις της ελληνικής γλώσσας για την άσκηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα.
Δεν περιγράφω άλλο...
Γιάννης Μέρκος
Επιμένω ότι πρέπει να το διερεύνησετέ με τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Μπορεί στα πλαίσια της εκπαίδευσης των φοιτητών να προκύψουν κονδύλια
Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα!
Επίσης πάψτε επιτέλους να ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ τα σχόλια!
Τα μόνα σχόλια που δεν δημοσιεύονται είναι όσα περιέχουν ύβρεις και απειλές! Όλα τα άλλα δημοσιεύονται κανονικά, και και μερικές φορές με καθυστέρηση, καθώς όλα διαβάζονται πριν εγκριθούν!
Αρθρο 2, παράγραφος 2 του ίδιου ΠΔ, " Όταν για ένα συγκεκριμένο νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα έχουν θεσπισθεί, με χωριστή κοινοτική
νομοθετική πράξη, άλλες ειδικές ρυθμίσεις που σχετί−
ζονται άμεσα με την αναγνώριση των επαγγελματικών
προσόντων, δεν εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις
του παρόντος διατάγματος."
Οδηγια 2005/36/ΕΚ: κάθε ευρωπαίος κτηνίατρος που θέλει να εργαστεί σε άλλη ευρωπαική χώρα πρέπει να εγγραφεί στον αντίστοιχο κτηνιατρικό σύλλογο κ να γνωρίζει κ τη γλωσσα.
Ευχαριστω
Και αλλη μια ερωτηση. Αφου τοσο πολυ σας ενοχλουν οι μεγαλοκτηνιατροι που τους νοιαζει μονο το παραδακι (οπως γραψατε σε αλλο αρθρο), γιατι δεν ηρθατε σε επαφη με το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας η το Αριστοτελειο, να οργανωσετε στειρωσεις με ασκουμενους προσφατα αποφοιτησαντες ΕΛΛΗΝΕΣ με την επιβλεψη καθηγητων; Γιατι τοση εμμονη με τους Αγγλους; Οι Ελληνες νεοι, δεν φτανει που μαστιζονται με ανεργια πανω απο 50%, ειναι και καταδικασμενοι μετα τις σπουδες τους να μενουν στην απραξια, αφου δεν βρισκουν δουλεια, αρα και δεν αποκτουν εμπειρια. Ποια η δικη σας ευαισθησια για την ελληνικη κοινωνια περα απο τα αδεσποτα; Τα αεροπορικα εισητηρια και τα ξενοδοχεια που πληρωνετε για τους Αγγλους , για τα 25χρονα παιδια θα ηταν ενα καλο χαρτζηλικι. Αυτο το σκεφτηκατε ποτε;
Νάνσι, μέσα από το http://www.zoosos.gr έχουμε δημοσιεύσει και τις επιστολές των σωματείων που ζητούν από τα παραρτήματα του του Π.Κ.Σ. να προτείνουν εθελοντές! Και φυσικά έχουμε δημοσιεύσει και τις απαντήσεις του Π.Κ.Σ.
Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους καλούς Έλληνες κτηνιάτρους. Το θέμα δεν είναι αν οι εθελοντές είναι Άγγλοι, Ρουμάνοι, Γάλλοι, Γερμανοί.
Το μόνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα είναι το κόστος, των φαρμάκων, των αμοιβών των γιατρών!
Νάνσι ενδεικτικά, διάβασε αυτές τις δύο αναρτήσεις!
Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;
Λαμία: Ζητούν Έλληνες κτηνιάτρους να προσφέρουν εθελοντικά
Η ευρωπαικη νομοθεσια ξερετε ειναι πιο ισχυρη απο την τοπικη νομοθεσια.
Ρωτηστε και καποιον νομικο να σας πει τι ισχυει.
Δεν υπαρχει "εθελοντης κτηνιατρος" για την Ε.Ε. Το επαγγελμα του κτηνιατρου ειναι συγκεκριμενο, ειτε εισαι ελληνας και εργαζεσαι στην ελλαδα, ειτε στην Ρουμανια και δουλευεις στην Αγγλια, ειτε εισαι Ισπανος και εργαζεσαι στην Πορτογαλια.
Αυτο ειναι μια μπαρουφα που εφηυρε η προηγουμενη κυβερνηση για ψηφοθηρικους λογους.
Προφανώς όμοια "μπαρούφα" για εσένα είναι και οι γιατροί ανθρώπων, που εθελοντικά δουλεύουν σε άλλες χώρες, σε εμπόλεμες περιοχές, σε φτωχές πατρίδες για να σώσουν ανθρώπους;
Εντελως ακυρο το αρθρο, αφου το κτηνιατρικο επαγγελμα ρυθμιζεται απο Ευρωπαικες Οδηγιες και οχι απο την κατα το δοκουν ερμηνεια διαταξεων ασχετων με το κτηνιατρικο επαγγελμα.
Εργαστηκα στην Αγγλια ως κτηνιατρος για ενα διαστημα και ηταν απαραιτητη προυποθεση η εγγραφη μου στο RCVS, τον αντιστοιχο συλλογο δηλαδη εκει, οπου πληρωσα καπου 500 λιρες (800 ευρω τοτε) για την εγγραφη.
Νάνσι, εμείς αναφερόμαστε στον θεσμό του εθελοντή κτηνίατρου! Και δεν αναφέρουμε στο τι γίνεται γενικώς στην Ευρώπη, αλλά τι ορίζει η ελληνική νομοθεσία δηλαδή ο νόμος 4039/2012, η Κ.Υ.Α., η οποία είναι δημοσιευμένη στο Φ.Ε.Κ. 2157/2010 (31 Δεκεμβρίου 2010) και το Προεδρικό Διάταγμα 38/2012.
Κατ αρχάς νομίζω ότι τα επαγγέλματα στην Ελλάδα δεν έχουν ανοίξει ούτως η άλλως για αυτό δεν μπορεί κάποιος ξένος ακόμα να εργαστεί ελεύθερα στο εσωτερικό (διορθώστε με αν κάνω λάθος και έχει αλλάξει η εσωτερική νομοθεσία).
Εγω , ως συνήγορος του διαβόλου, θα πώ μονο προσοχή. Να είναι κτηνίατροι (ούτε ειδικεύομενοι, ούτε εν δυνάμει). Και να μπορούν τα ζώα να φιλοξενηθούν μετά τη στείρωση και όχι να επανατοποθετηθούν αμέσως (χωρίς αντιβίωση κλπ) γιατί και αυτό το βλέπουμε καθημερινώς (από Ελληνες μάλιστα κτηνιάτρους που δεν τα περιθάλπτουν όπως θα έπρεπε μετά το χειρουργείο).
Μην μου πάρετε το κεφάλι. Μια ανησυχία εκφράζω