Στηρίξτε μας

Βόλος: Αναρμόδιοι χρησιμοποιούν τη λύσσα ως φόβητρο εις βάρος των αδέσποτων

6 Φεβρουαρίου 2014 09:38 | Καταγγελίες
Βόλος: Αναρμόδιοι χρησιμοποιούν τη λύσσα ως φόβητρο εις βάρος των αδέσποτων

Οι απόψεις του Δημήτρη Ζαρίφη, που ως διευθυντής της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κατέγραψε σε σχετική έκθεση, ότι από τα αδέσποτα κινδυνεύουν με λύσσα οι Βολιώτες έχουν ξεσηκώσει και όχι άδικα τους φιλόζωους του νομού.

Ο κ. Ζαρίφης απευθυνόμενος στον Δήμο Βόλου και την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μιλάει για «συρροή κρουσμάτων επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε πολίτες» και κατηγορεί τους αρμόδιους ότι ούτε το νόμο 4039/2012 εφαρμόζουν ορθά, ενώ επισημαίνει πως ό,τι κάνουν δεν αρκεί και δεν είναι αποτελεσματικό.

Μέχρι εδώ καλά, όμως ο κ. Ζαρίφης αποδεικνύει την ασχετοσύνη του τονίζοντας σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου 2014 η ιστοσελίδα www.taxydromos.gr ότι οι κάτοικοι του Βόλου επί της ουσίας κινδυνεύουν από τη λύσσα εξαιτίας των αδέσποτων που τους επιτίθενται σχηματίζοντας αγέλες.

Η δημοσιογράφος Ελένη Χάνου αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι ο κ. Ζαρίφης σε αυτή την έκθεση «Τονίζει τον κίνδυνο λύσσας, υπογραμμίζοντας ότι ο Νομός Μαγνησίας έχει χαρακτηριστεί επισήμως από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενδιάμεσης επικινδυνότητας, από τη στιγμή που γειτνιάζει με νομούς στους οποίους έχουν καταγραφτεί κρούσματα λύσσας […] Η Διεύθυνση Υγείας χτυπά καμπανάκι ότι το έντονο πρόβλημα δημόσιας υγείας διαρκώς οξύνεται και υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το μέλλον [...] Αναφέρει ότι σπανίως οι σκύλοι που δαγκώνουν είναι υγιείς, στειρωμένοι, χωρίς παράσιτα και εμβολιασμένοι».

Τι πραγματικά λέει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Θυμίζουμε ότι μετά τις συνεχείς αντιδράσεις των φιλοζωικών φορέων εναντίον της «τρομομολαγνείας» που έσπερνε δίνοντας λάθος πληροφορίες στο κοινό το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) στις 3 Δεκεμβρίου 2012 αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία εξηγεί:

LyssaKeelpno2013 12 3

Όμως κ. Ζαρίφης χρησιμοποιεί τα στοιχεία χωρίς να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα λύσσας εντός των πόλεων και πως η λύσσα αφορά κυρίως τα άγρια ζώα.

Τι απαντάει Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση»

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» σε ανακοίνωση του τονίζει σχετικά με το θέμα: «Τελευταία επικρατεί ένας πανικός με δημοσιεύσεις και παρουσίες δημοσίων προσώπων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και αφορούν κυρίως τα αδέσποτα.

Aπό την μεριά της φιλοζωικής εθελοντικής κοινότητας, γνωστοποιούμε στον συμπολίτη μας ότι αυτός ο πανικός και η σπορά ένθεν κακείθεν δημοσιεύσεων που προκαλούν ανησυχία και διαταράσσουν το κοινό αίσθημα όχι μόνο είναι ως επί το πλείστον ψευδείς βλάπτοντας την τάξη και την αρμονική συμβίωση όλων των διαβιούντων σ αυτήν την πόλη, άλλα είναι εν τέλει και ποινικά αδικήματα και θα μας αναγκάσουν να στραφούμε με ένδικα μέσα για να υπερασπιστούμε τα ζώα, τους συμπολίτες μας και την δική μας υπόληψη.

Αυτούς που φωνασκούν ότι κάθε ζώο που κινείται είναι εν δυνάμει φορέας αρρώστιας, θα τους καλέσουμε να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Και είναι πράγματι φορείς μόνο τα αδέσποτα; Πόσα δεσποζόμενα είναι πλήρως εμβολιασμένα με αποδεδειγμένα βιβλιάρια υγείας;
Θα τους εγκαλέσουμε ως συνένοχους οπλίζοντας σκοτεινούς δολοφόνους που σπέρνουν τελευταία “φόλες” σε κάθε σημείο της πόλης.

Κύριοι, μέσα στην πόλη σε καμία πόλη της Ελλάδας δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα λύσσας!!!

ΤΟ μόνο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε γειτονικό δήμο, την Καρδίτσα, ήταν σε χωριό και αναφερόμαστε και εμείς στους πίνακες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και αυτό το 2012.

Όσα κρούσματα παρουσιάστηκαν από την πρωτοεμφάνιση της λύσσας στην Ελλάδα το 2012 όλα ανεξαιρέτως εμφανίστηκαν στην Βόρειο Ελλάδα!

Δεν τίθεται θέμα, λύσσα εμφανίστηκε και είχε ως λέγεται να εμφανιστεί από το 1975 – σημειώστε χωρίς δειγματοληπτικούς ελέγχους κάθε χρόνο – αυτό όμως χωρίς να είναι σημείο εφησυχασμού, σίγουρα δεν είναι σημείο πανικού.

Σε ζώα συντροφιάς λύσσα αποδεδειγμένα έχουμε κρούσματα μόνο 3 σκύλων, ενός ποιμενικού ιδιόκτητου, και ενός ιδιόκτητου επίσης που βέβαια δεν ήταν εμβολιασμένοι ως θα έπρεπε!

Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει μέσα στο σκοτωμένο ζώο για 7-10 μέρες και μπορεί να συνεχίσει η διασπορά του, άρα, η μαζική εξόντωση αδέσποτων και δεσποζομένων δεν λύνει το πρόβλημα της υποτιθέμενης εμφάνισης λύσσας το αντίθετο!

Ο Βόλος, είναι και τουριστική πόλη σε πανέμορφη μοναδική θέση και θα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού μια εικόνα τάξης ευπρέπειας και
αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων και ζώων ίδια όπως οι ξένοι μας βλέπουν στις χώρες τους και όχι σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες.

Τελευταία η Ρουμανία καταδικάστηκε παγκόσμια για την απόφαση της να φονεύσει τα αδέσποτα της. Αυτό μας έλλειπε σήμερα στην Ελλάδα!

Βέβαια ο υπερπληθυσμός αδέσποτων δεν βοηθά, ποια είναι η προτεινόμενη λύση η εξόντωση τους; Όχι βέβαια! Η ΛΥΣΗ είναι η αλλαγή νοοτροπίας μας. ΣΤΕΙΡΩΣΗ και ηλεκτρονική ταυτοποίηση δεσποζομένων και απαρέγκλιτα κόλαφος στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Φιλοζωική Ομάδα Βόλου: Δεν φταίνε τ’ αδέσποτα φταίνε ΠΑΝΤΑ οι άνθρωποι

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Βέροια: Οδηγούν σ’ εξόντωση τ’ αδέσποτα χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη λύσσα;

Λύσσα σε γάτα στο νομό Τρικάλων

Γυναίκα κόλλησε λύσσα από τη γάτα

Υπαρκτό πρόβλημα η λύσσα και είμαστε ουσιαστικά απροετοίμαστοι!

Ζούσε μέσα στο χωριό για καιρό η αλεπού που αρρώστησε από τη λύσσα

Αλεπού με λύσσα εντοπίστηκε στην Κοζάνη μετά από 25 χρόνια

Λύσσα: Σκοτώνει η ασθένεια αλλά κυρίως η άγνοια!

Με αφορμή τη λύσσα δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και στην Καστοριά

Θετικός στη λύσσα ο σκύλος που γρατζούνισε κυνηγό στην Καστοριά

Και δεύτερο κρούσμα λύσσας;

Πόσο κινδυνεύουν από τους ανθρώπους τ’ αδέσποτα της Κοζάνης;

 

 


 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

    1. eleni

      Η Αγρελιά από την πόλη την Τρικάλων απέχει 33 χιλιόμετρα! Το δημοσίευμα και η ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα σε κατοικίδια μέσα στις πόλεις!

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  1. Γιαγια

    Δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται κανείς με τις απόψεις υστερικών υγιεινομανών που, κομματικώ ελέω, χρίζονται προϊστάμενοι. Άλλωστε το προϊσταμενιλίκι τους αυτό, στο συγκεκριμένο τομέα έχει συνήθως θεωρητικό υπόβαθρο επιπέδου Τ.Ε.Ι. ενώ είναι γνωστό ότι στις σχολές αυτές δεν καταλήγουν και τα καλύτερα μυαλά. Έτσι, για να μην αποκτά κάτι ειδικό βάρος λόγω θέσης και μόνο, γιατί ως γνωστον ο τσίγκος (τενεκές) δεν είναι και το βαρύτερο μέταλλο.

  2. αγγελικη

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

  3. Γεωργία Μ

    Στα παραπάνω (της ανάρτησης) δεν είδα κάτι... για εξόντωση. Με τα σχόλιά μου απλά θέλησα να υπενθυμίσω κάποια περιστατικά που έχουν συμβεί κοντά σε διάφορες πόλεις, και από αδέσποτα ζώα (σκύλους ή γάτες)εκτός τις αλεπούδες.

    1. eleni

      Το δήλωσε από ραδιοφώνου ο κ. Ζαρίφης. Ζήτησε την ευθανασία των αδέσποτων. Κάντε λίγο υπομονή και θα σας πείσουμε!

      Ελένη Ηλιοπούλου

  4. Γεωργία Μ

    Αυτό (πιο πρόσφατο) είναι, πιο κοντά σε πόλη. Και ίσως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι ένα αδέσποτο, τον ελεύθερο χρόνο του, μπορεί να περιφέρεται έστω για λίγο και εκτός...πόλης.

    Συναγερμός για νέα κρούσματα λύσσας στη Θεσσαλονίκη
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=198056

    1. eleni

      Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες βρίσκονται πιο κοντά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Μαγνησία! Φυσικά και όλα τα είδη των ζώων μπορούν να νοσήσουν αν δαγκωθούν.

      Όμως οι πιθανότητες σε κάποιες περιοχές που δεν είναι κοντά στα σύνορα είναι ελάχιστες απείρως λιγότερες. Γι' αυτό τονίζουμε ότι χρησιμοποιούν τον φόβο της λύσσας για να οδηγήσουν σε εξόντωση τ' αδέσποτα. Και μάλιστα σε προληπτική εξόντωση.

      Ελένη Ηλιοπούλου

       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.