Ο ιππόκαμπος (Hippocampus ramulosus) είναι ένα προστατευόμενο είδος ψαριού που συνήθως συναντάται στα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας και πιο σπάνια τον βλέπουμε να κολυμπάει στα μεσόνερα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ο ιππόκαμπος και στην Ελλάδα απειλείται από την καταστροφή των θαλάσσιων λιβαδιών, αλλά και γιατί σε κάποιες περιοχές γίνεται παρανόμως η αλίευση του αφού τον πωλούν ως σουβενίρ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ιππόκαμπου είναι η ιδιόρρυθμη ζωοτοκία του. Τα αυγά του θηλυκού τα παραλαμβάνει ο αρσενικός και τα τοποθετεί σε ειδικό ασκό της κοιλιάς του όπου και εκεί εκκολάπτονται. Μετά δε την εκκόλαψη ο ασκός σχίζεται και εξέρχονται οι μικροί ιππόκαμποι.
Οι αρχαίοι συγγραφείς όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης κ.ά. απέδιδαν στον ιππόκαμπο θεραπευτικές ιδιότητες. Αντίθετα ο Αιλιανός θεωρεί το κρέας του ιππόκαμπου δηλητηριώδες. Λόγω της σχεδόν όρθιας στάσης του και της ανατομίας της κεφαλής του που προσομοιάζει με εκείνη του αλόγου σε πολλές γλώσσες η κοινή του ονομασία είναι αλογάκι ή άλογο της θάλασσας.
Στον απολογισμό του 2012 ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.) δεν αναφέρει μόνο το τι έπραξαν τα μέλη του για τ’ αδέσποτα σε συνεργασία με τους κατοίκους του νησιού και τα φιλοζωικά σωματεία από το εξωτερικό, ξεκάθαρα τονίζει πόσο αμέτοχος είναι ο Δήμος Πάρου για όσα γίνονται για τη διάσωση και τη διαχείριση του πληθυσμού των σκυλιών και των γατιών, που ζουν σε αυτό το κυκλαδονήσι.
Με ανακοίνωση του ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας (Φ.Δ.Λ.Π.) επισημαίνει ότι διερευνώνται τα αίτια θανάτου αργυροπελεκάνων που εντοπίστηκαν νεκροί στη λίμνη των Ιωαννίνων τις προηγούμενες…
Της Ελένης Ηλιοπούλου Στις 18 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας έχει οριστεί να δικαστεί ο 69χρονος άνδρας που στις 27 Αυγούστου του 2019 σκόρπισε φόλες…
Tα γεννάει και μετα τα τρώει. .....